reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

reklama
Cybex ze dwa lata temu zaczął mocno inwestować w marketing więć jest teraz na liście top (wiem bo z nimi współpracuje) Kilka lat temu był właśnie Bugaboo ;-)

O super wiedzieć [emoji3] a jakie koszule zamowilas ? Pokażesz ?
Zamówiłam tą do porodu że względu na to że nie jest jakoś mega krótka (z brzuchem mogłoby się okazać że non stop świece tu i ówdzie 😂) ma kieszonki np na telefon lub chusteczkę 😜 no i wygląda na to że rozpina się daleko .... Więc powinna się sprawdzić przy kangurowaniu od razu po porodzie .... Jakbym rodziła normalnie a nie w basenie. 😜
A po porodzie wzięłam sobie ciemną (żeby się nie okazało że przesiwtuje, i na wszelki wypadek żebym nie świeciła od razu czerwona plama na tyłku) też z kieszonkami ... Z opcją rozpiecia do karmienia... No i rozszerzona w brzuchu (żeby mnie na brzuchu nie opinala który na początku jeszcze jest)

Mam jeszcze w domu jedna koszulę od mamy ginekolog, taka która używam " na codzień" też z opcją rozpinania (tak awaryjnie) jakby ta z porodu nie zdążyła wyschnąć

Zamówiłam tą do porodu że względu na to że nie jest jakoś mega krótka (z brzuchem mogłoby się okazać że non stop świece tu i ówdzie [emoji23]) ma kieszonki np na telefon lub chusteczkę [emoji12] no i wygląda na to że rozpina się daleko .... Więc powinna się sprawdzić przy kangurowaniu od razu po porodzie .... Jakbym rodziła normalnie a nie w basenie. [emoji12]
A po porodzie wzięłam sobie ciemną (żeby się nie okazało że przesiwtuje, i na wszelki wypadek żebym nie świeciła od razu czerwona plama na tyłku) też z kieszonkami ... Z opcją rozpiecia do karmienia... No i rozszerzona w brzuchu (żeby mnie na brzuchu nie opinala który na początku jeszcze jest)

Mam jeszcze w domu jedna koszulę od mamy ginekolog, taka która używam " na codzień" też z opcją rozpinania (tak awaryjnie) jakby ta z porodu nie zdążyła wyschnąć

Bardzo ładne [emoji3] ja to bym najchętniej założyła bokserkę i getry [emoji23][emoji23][emoji23]
Myślisz , ze 4 koszule mi wystarczą ???
Ja będę miała CC , wiec do porodu i tak pójdę w fartuszku [emoji23][emoji23][emoji23]
A te majtki i podkłady poporodowe to ile tego kupić ???
A nie wystarczy zwykła podpaska?

Ja tez sie przywitam jestem na watku zamknietym marcowych mamusi ale was rowniez czytam pierwsza ciaza termin na 10 marca :) tez mamy pieska bardzo ja kochamy ma 3 latka jest pieszczoszkiem nie lubi innych psow ale uwielbia ludzi czasem mam wrazenie ze to maly czlowieczek w ciele psa [emoji23][emoji23][emoji23]mam nadzieje ze dogada sie z naszym malym skarbkiem :) nie mam zamiaru jej odganiac po szpitalu wejde sama na momemt zeby sie z nia przywitać i wtedy wejdziemy z frankiem. Chlopa tez poprosze zeby jak bedzie w domu zabral jedno ubranko malego dla pieska do obwachania. Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i zaakceotuje nowego czlonka rodzinki:) a za jakis czas sobia i franek beda najlepszymi przyjaciółmi :) Zobacz załącznik 1073395

C6328BE3-638A-4F47-B32C-F703A4B31F60.jpeg
IMG_6205.JPG

Moja też czeka - a że wielkości niemowlaka to jest testerem [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]hahahahaahhahahah

Mogę urodzić przed terminem - byleby tylko dotrwać do 7 marca - takie mam założenie , bo zaczyna się 37 tydzień . Na razie mam 31 i 3.
No właśnie czy wytrzyma ? Oby , bo nie bardzo chciałbym w 34 tygodniu rodzic 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Kocham podejście lekarzy , naprawdę - „ co ma być to będzie „ 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ja wiem , ze to dla nich standard i nic nowego , ale dla kobiety w ciąży , z przejściami i jeszce pierwszym dzieckiem to nie takie proste.
Ja cały czas coś oglądam , albo czytam
, albo maluje a tak naprawdę marzą mi się zaaaakuuuuupy . Takie całodniowe [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] A tu nici z tego . I wszystko teraz zamawiam przez internet 🤦🏻‍♀️
A tak dziewczyny liczyłam , ze będzie ok i pojadę na zakupy dla malucha . A tu zostaje Allegro 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
U mnie też tylko allegro, mi lekarz kazał wytrzymać chociaż do 34 tc i potem dalej 😁 teraz jest 34+1. Po po poludniu 17 lutego moge juz rodzić- bedzie 37 tc i po strzyzeniu pieska. Haha. A szyjke w 31 tc miałam 2.40. Ciekawe ile ma teraz, pewnie jutro się dowiem.

Ja mam taki zwykły tani wózek baby lux. Ale mi się podoba ;) A co do podkładów kupuje razem 4 paczki i mam z 10 majtek higienicznych. Jak braknie dokupie. Tylko gorzej jak tu przez neta jakieś pizamki/ koszule/ biustonosz zamówić. Hmmm :)

Bardzo ładne [emoji3] ja to bym najchętniej założyła bokserkę i getry [emoji23][emoji23][emoji23]
Myślisz , ze 4 koszule mi wystarczą ???
Ja będę miała CC , wiec do porodu i tak pójdę w fartuszku [emoji23][emoji23][emoji23]
A te majtki i podkłady poporodowe to ile tego kupić ???
A nie wystarczy zwykła podpaska?
Myślę że te 4 pizamke spokojnie ci wystarcza.
Ja nie kupuje podkładów- tylko jakieś podpaski bawełniane. Zamówiłam też takie " jednorazowe podkłady" do przewijania niemowląt. Mam zamiar położyć to sobie pod pupę na lozku .... Po porodzie ważne jest żeby wietrzyc krocze, więc powinno się bez majtek być. Jak rodzilam kiedyś to kazali po prostu te podkłady poporodowe sobie podłożyć w tym miejscu w którym się leży / siedzi.
Ja bardzo mało krwawilam, więc dla mnie te podkłady to jakieś wielkie pieluchy były... Zupełnie mi niepotrzebne.
Tak samo zresztą majtki. Nie wiem o jakich konkretnie myślisz. Ja miałam takie niby specjalne poporodowe 😌 zielone ogromne fizelinowe.... Wisiało mi to między nogami i wyglądało oblesne.
Teraz biorę normalne majtki.
Na codzień noszę intimissimi bezszwowe bawełniane - uważam że są genialne- bo nawet na czas ciąży nie musiałam wymieniać sobie bielizny. Majtki są miuwieralo, bez gumek, zbędnych szwow i nic mnie nigdy w czasie ciąży w nich nie uwieralo. Wydaje mi się że mogły by się też sprawdzić i po cesarce -mimo że kończą się pewnie jakoś w tym miejscu gdzie jest szew- ale przez to że to delikatny materiał który tylko przylega mogłoby być dobrze

Ostatnia edycja:
reklama
Myślę że 4 pizamke ci wystarcza
Ja nie kupuje podkładów- tylko jakieś podpaski bawełniane. Zamówiłam też takie " jednorazowe podkłady" do przewijania niemowląt. Mam zamiar położyć to sobie pod pupę .... Po porodzie ważne jest żeby wietrzyc krocze, więc powinno się bez majtek być. Jak rodzilam kiedyś to kazali po prostu te podkłady poporodowe sobie podłożyć w tym miejscu w którym się leży / siedzi.
Ja bardzo mało krwawilam, więc dla mnie te podkłady to jakieś wielkie pieluchy były... Zupełnie mi niepotrzebne.
Tak samo zresztą majtki. Nie wiem o jakich konkretnie myślisz. Ja miałam takie niby specjalne poporodowe 😌 zielone ogromne fizelinowe.... Wisiało mi to między nogami i wyglądało oblesne.
Teraz biorę normalne majtki.
Na codzień noszę intimissimi bezszwowe bawełniane - uważam że są genialne- bo nawet na czas ciąży nie musiałam wymieniać sobie bielizny. Majtki są miuwieralo, bez gumek, zbędnych szwow i nic mnie nigdy w czasie ciąży w nich nie uwieralo. Wydaje mi się że mogły by się też sprawdzić i po cesarce -mimo że kończą się pewnie jakoś w tym miejscu gdzie jest szew- ale przez to że to delikatny materiał który tylko przylega mogłoby być dobrze

Do góry