reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Ojej, biedna :( Ja ważyłam podobnie przed ciążą, schudłam przez mocne wymioty i mdłości, teraz ważę ok 87 kg przy 164 cm, więc szczupła nie jestem i byłam przed ciążą, ale odpukać nie mam ani jednego rozstępu. Może po porodzie to się jakoś zagoi lub uniewidoczni, może biolic? A tak z ciekawości. To pierwsza dzidzia czy kolejna? Jeżeli kolejna to jak miała się sprawa z rozstępami wczesniej? Ja mam za to jakieś bardziej widoczne włosy na brzuchu jak chłopak normalnie.
Pierwsza ciąża właśnie... no miałam już kiedyś jako nastolatka na udach i pośladkach i fakt bardzo zbledły, nie widać ich póki nie poświecisz latarką czy jakaś sztuczną lampką, ale teraz jestem po prostu w szoku bo dopiero 6msc :o

reklama
Dziewczynki, a ja z zupełnie innym tematem... jestem w 25tc... nie byłam zbyt szczupła przed ciążą bo 85kg na 170cm wzrostu, zawsze miałam tendencje do rozstępów, ale nigdy na brzuchu pomimo tego, że przez Io i pcos brzuch zawsze był największe, ale teraz jest naprawdę zle z brzuchem... warze dalej 85kg zapewne to kwestia tego, że schudłam na początku ciąży 5kg ale brzuch jest naprawdę fatalny kwestią rozstępów. Smaruje kremem na rozstępy od dawna, a wyglada to tak... wrzucam zdjęcie, mam nadzieje, ze nikogo ono jie gorszy ani nie obrzydza ☹ Boje się co będzie dalej skoro dopiero jest 6msc ☹
Ja mam już na piersiach widoczne i myślę że też sporo bede miała po ciąży. Bo jako nastolatka już miałam rozstępy :( ale nie przejmuje się tym, przecież nie mam ba to wpływu. Po ciąży czy ciążach pójdę na usuwanie laserem ile by nie kosztowało :) nie przejmuj się :)

Ja mam już na piersiach widoczne i myślę że też sporo bede miała po ciąży. Bo jako nastolatka już miałam rozstępy :( ale nie przejmuje się tym, przecież nie mam ba to wpływu. Po ciąży czy ciążach pójdę na usuwanie laserem ile by nie kosztowało :) nie przejmuj się :)
Kurde, super, że masz taką możliwość ❤️ Ja właśnie się uziemiłam kredo na mieszkanie, więc chyba z laserem nie poszaleje, ale zazdroszcze i trzymam kciuki ☹️❤️

A ja wam powiem tak: rozstepy, blizny, włoski, sflaczałe cyce itp nie są najważniejsze, najważniejsze jest zdrowie nasze i naszych maluchów :) Ja nawet jak się mi pojawią rozstępy nie będę płakać bo trudno się mówi, ale mam jakieś na udach i żyję. Dodam, że moja siostra i mój mąż są bardzo szczupli a i tak mają rozstępy :) Myślę też, że jak się trochę przychudnie po ciąży to one mocno zbledną :)

A ja wam powiem tak: rozstepy, blizny, włoski, sflaczałe cyce itp nie są najważniejsze, najważniejsze jest zdrowie nasze i naszych maluchów :) Ja nawet jak się mi pojawią rozstępy nie będę płakać bo trudno się mówi, ale mam jakieś na udach i żyję. Dodam, że moja siostra i mój mąż są bardzo szczupli a i tak mają rozstępy :) Myślę też, że jak się trochę przychudnie po ciąży to one mocno zbledną :)
Oczywiście kochana, że nie są najważniejsze, ale jednak każda z Nas chce być dalej piękna dla partnera, ale przedewszystkim dla siebie i pomimo, że ja się cieszę ze zdrowia maleństwa gdzieś z tylu głowy mam to, że chciałabym, aby to zniknęło ☹️😘

Oczywiście kochana, że nie są najważniejsze, ale jednak każda z Nas chce być dalej piękna dla partnera, ale przedewszystkim dla siebie i pomimo, że ja się cieszę ze zdrowia maleństwa gdzieś z tylu głowy mam to, że chciałabym, aby to zniknęło ☹😘
Wiem, wiem co masz na myśli :) Ja tak napisałam, bo moja ciąża i zdrowie nie są bezproblemowe, dlatego mogłabym mieć cały brzuch w rozstępach, a lepsze wyniki :) Też bym chciała być szczuplejsza dla mojego męża i siebie ofkors, ale ja do męża muszę ponad 30 kg schudnąć, bo pchła waży 52 kg ahahah. Jednak rozstępy są poważniejsze, bo ich nie da się pozbyć ot tak, ale myślę, że Twój partner jest wyrozumiały i tak mu się podobasz :)

Dziewczynki, a ja z zupełnie innym tematem... jestem w 25tc... nie byłam zbyt szczupła przed ciążą bo 85kg na 170cm wzrostu, zawsze miałam tendencje do rozstępów, ale nigdy na brzuchu pomimo tego, że przez Io i pcos brzuch zawsze był największe, ale teraz jest naprawdę zle z brzuchem... warze dalej 85kg zapewne to kwestia tego, że schudłam na początku ciąży 5kg ale brzuch jest naprawdę fatalny kwestią rozstępów. Smaruje kremem na rozstępy od dawna, a wyglada to tak... wrzucam zdjęcie, mam nadzieje, ze nikogo ono jie gorszy ani nie obrzydza ☹️ Boje się co będzie dalej skoro dopiero jest 6msc ☹️

Na blizny i rozstępy fajna jest masc cepan. Ale zaznaczam ze nie wiem czy można ją stosować w ciąży.
Fakt trochę ‚pachnie’ ona cebula ale efekty są całkiem spoko. :) trzeba dopytać tylko czy w ciąży można ją stosować to może troszkę chociaż Ci pomoże :)

Oczywiście kochana, że nie są najważniejsze, ale jednak każda z Nas chce być dalej piękna dla partnera, ale przedewszystkim dla siebie i pomimo, że ja się cieszę ze zdrowia maleństwa gdzieś z tylu głowy mam to, że chciałabym, aby to zniknęło ☹️😘
Taka struktura skóry że wychodzą ci te rozstępy. Ja będąc nastolatką też wyszły ale teraz w 4 ciąży jest ok. To że wychodzą nic z tym nie zrobisz ale poszukaj kremu na rozstępy, blizny co mozna stosowac w ciazy, bo do póki są czerwone możesz coś z nimi zrobić jak zrobię się już białe to będzie ciężko. Ja bym poszka do kosmetyczki czy do dermatologa i moze maja jakis fajny kosmetyk do polecenia, a nie tylko te które są dostępne w drogerii.

Czy u Was waga w 24 tc tez tak nagle zaczęła wzrastać? W sumie do 22 tygodnia przytyłam 4kg (zaczynałam z 50). Teraz przez dwa tygodnie nagle jest 56,5 :| trochę zaczelo mnie to martwic ze tak nagle o tyle wzrosła mimo ze raczej jem normalnie ... jak jest u Was?

reklama
Czy u Was waga w 24 tc tez tak nagle zaczęła wzrastać? W sumie do 22 tygodnia przytyłam 4kg (zaczynałam z 50). Teraz przez dwa tygodnie nagle jest 56,5 :| trochę zaczelo mnie to martwic ze tak nagle o tyle wzrosła mimo ze raczej jem normalnie ... jak jest u Was?
Ja gdzies od 20 do 24 tyg przytylam ok 4 kg. Teraz może przez te 2 tyg do 26 tc może jeszcze coś przybralam. Przed ciąża ważyłam ok 85 kg, pierwsze 4 miesiące mialam takie, że momentami ważyłam z 78 kg, przez ciągłe wymioty i mdłości. W tamtym tyg dostałam ochrzan od położnej, że jak jest się otylym przed ciążą to nie wolno się obzerac. To w takim razie znowu straciłam apetyt :/ myślę, że Twoja masa jest w normie i możesz spokojnie do końca ciąży przybrać nawet do 10 kg (chodzi o to, że byłaś szczupła przed ciążą i dalej w sumie jesteś);)

Do góry