reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

reklama
Dziewczyny jako że mam córcie a czekam na chłopca zrobiłam porządek w szafie mojej panienki. Jakby któraś chciała kupić ubranka dla dziewczynki od rozm. 56 zapraszam na prv

Hej dziewczyny 🙂
Czytam Wasze rozmowy od paru dni, ale jest tego tak mnóstwo, że postanowiłam sama dołączyć 🙂 Termin z OM - 5 marzec więc aktualnie 26+6, któraś ma taki sam? 🙂

Hejka ;) Ooo to jest jeszcze szansa, że urodzisz w lutym haha ;) Ja akurat mam na 9 marca ;)
No możliwe, że się załapię na luty bo na tych pierwszych USG maleństwo mi wyprzedzało o 2,3 dni więc na prenatalnych lekarz określił wiek ciąży i termin na 2 marca 😜 A jak u Ciebie? Zgadza Ci się od początku termin z OM i USG? Chłopiec, dziewczynka? 🙂

No możliwe, że się załapię na luty bo na tych pierwszych USG maleństwo mi wyprzedzało o 2,3 dni więc na prenatalnych lekarz określił wiek ciąży i termin na 2 marca 😜 A jak u Ciebie? Zgadza Ci się od początku termin z OM i USG? Chłopiec, dziewczynka? 🙂
Haha u mnie powinno być dwa dni do tyłu, czyli wg ostatniej miesiączki powinnam mieć ok 12 termin, ale od początku podałam lekarzom, że miałam miesiączke 2 dni wcześniej i faktycznie. I tak już zostawiłam to ;) Jednak wg tego co się działo w czerwcu to i tak do zapłodnienia doszło w tym czasie co z usg wychodzi, więc ja mocno liczę na 9 marca, wolałabym nawet trochę szybciej urodzić:) I wg lekarzy mam dziewczynkę ❤

Haha u mnie powinno być dwa dni do tyłu, czyli wg ostatniej miesiączki powinnam mieć ok 12 termin, ale od początku podałam lekarzom, że miałam miesiączke 2 dni wcześniej i faktycznie. I tak już zostawiłam to ;) Jednak wg tego co się działo w czerwcu to i tak do zapłodnienia doszło w tym czasie co z usg wychodzi, więc ja mocno liczę na 9 marca, wolałabym nawet trochę szybciej urodzić:) I wg lekarzy mam dziewczynkę ❤
Hehe, no ja ogólnie miałam nieregularne cykle, zazwyczaj 25-26 dniowe, ale lekarz liczy mi wg cykli 28 dniowych więc właśnie myślę, że tym samym do zapłodnienia też doszło szybciej (znam datę, bynajmniej tak mi się wydaje 😂), dlatego maleństwo mi wyprzedzało o te 2,3 dni. 🙂
Oo to super 😍 Ja chłopca 🙂
Imię już wybrane? 🙂

Hehe, no ja ogólnie miałam nieregularne cykle, zazwyczaj 25-26 dniowe, ale lekarz liczy mi wg cykli 28 dniowych więc właśnie myślę, że tym samym do zapłodnienia też doszło szybciej (znam datę, bynajmniej tak mi się wydaje 😂), dlatego maleństwo mi wyprzedzało o te 2,3 dni. 🙂
Oo to super 😍 Ja chłopca 🙂
Imię już wybrane? 🙂
Ooo ja na początku miałam info, że chłopiec, ale od 15 tyg się zmieniło i czekam na Marcelinkę ❤

reklama
Dziewczyny czy was też tak boli krocze nie mogę zrobić większego kroku bo czyje dziwny ból
Mnie nie boli ani nie ciągnie w kroczu. Boli mnie tak jakby mnie dziecko skopalo bliżej "wyjścia". A to w konkretnej sytuacji Cię boli? Bo może jeżeli to po dzwiganiu czy stosunku lub gwałtownego ruchu to może lepiej zapytaj lekarza na następnej wizycie i odpoczywaj 😊Trzymaj się, będzie dobrze ;)

Do góry