reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

Widzisz ja mieszkam w Danii i u nas też za zwolnieniami nie są pracuje fizycznie dosyć ciężka praca byłam 2 tyg na zwolnieniu mam ogromny problem z plecami. Bolą mnie od stania ból czasem nie do wytrzymania a jak już długo boli to w nogę jeszcze wchodzi i całe podbrzusze. Chodzę do fizjoterapeuty i teraz ten tydzień pracuje i poprzedni 4 h dziennie w poniedziałek mam wizytę i mam nadzieje ze juz dostanę zwolnienie normalne bo nie wyobrażam sobie z takim bólem stać na Lini i kroić ryby. Przypisal mi panodil przeciwbólowy jak bardzo boli mogę brać 2 tabletki co 4 h na dobę oczywiście boję się brać wykupiłam i nie łykam boję się że mogę zaszkodzić maleństwu. A dziewczyny kończę 15 tydzień i taki brzuch mi już odstaje :) jestem taka szczęśliwa! :) haha musiałam to napisać bo rozpiera mnie pozytywną energia radość że w środku mam maleństwo :) co chwilę się czymś wzruszam nawet ubrankiem jakimś ładnym dla dziecka, ukryta prawdę oglądam stare odcinki to nawet na tym się wzruszyłam. Jak jakaś nienormalna :p
Jestem w Norwegii, to nie uznają zwolnienia dostałam zwolnienie 40% czyli 4.5 h dziennie będę pracowac... Na 3 tyg, później będziemy sprawdzać jak się będę czuć, czy tyle narazie wystarczy czy coś mniej.

reklama
O matko musiałam wstać o 6 zjeść śniadanie, już przed 5 zaczęło ssać, dłużej nie dałam rady [emoji849] co ta ciąża robi z człowiekiem [emoji12]
Ale i tak jest spoko, to tylko głód nie mdłości, jeszcze ze 2 tygodnie temu dzień zaczęłabym od przytulania kibelka [emoji6]

O matko musiałam wstać o 6 zjeść śniadanie, już przed 5 zaczęło ssać, dłużej nie dałam rad

Witaj w klubie :D moj rekord to - 4.30 grzanie zupy :) teraz 6 rano to norma, mimo ze nie chodze do pracy , mimo ze jestem przeziebiona (apetyt wcale nie minal :p ) mimo ze jem pozno kolacje i klade sie tez dosc pozno, ale 6 to juz jest granica- małe głodneeee :)

Milii ja mam to samo.. W końcu jesteśmy w ciazy to nam wolno wyglądać inaczej.. Ja jestem wysypana na twarzy i co jednego się pozbede to drugie wychodzą.mowia ze na dziewczynkę i że w biodrach się przybiera i w beczkach.. No ale nie wiem

Nawet nie strasz, ja miałam problem z boczkami mam typowa budowę ciała i długie nogi i krótka w tulowiu, więc każdy kilogram widać właśnie boczki I brzuch, chyba bym musiała mieć 5% tłuszczu żeby nic nie było widać. A teraz w ciąży mi to pięknie scognelo, brzuszek jeszcze minimalny, już widać ale można powiedzieć że się lepiej najadlam.
A też mnie zasypalo taka kaszka, dekold plecy twarz i jedna strona szyi... A dwóch lekarzy mówiło że dziewczynka plus moje przeczucie że dziewczynka.
Witamy wszystkie nowe osoby, fajnie, że jest nas coraz więcej! :D
Inofs - trzymam kciuki, żeby wszystko było u Ciebie dobrze.

Ja od wczoraj zaczęłam delikatnie już odczuwać ruchy maluszka. Wczoraj jeszcze jakoś nie podchodziłam do tego z entuzjazmem, a bo to jeszcze trochę wcześnie, a może to jelita, itd. Ale jak dzisiaj powtórzyło się to kilka razy to (może to głupie ;P) po prostu czuje, że to właśnie maluszek. :D

Mi się już też wydaje że czuję czasem ruchy nie zawsze, bo bombelki wiem że gazu ale czasem czuje takiego motykka, rybkę, szczególnie jak leże czasami jakby mi tak przeplynelo coś w brzuchu, szczególnie w prawym rogu, trochę się obawiam czy ja nie mam z nisko brzucha, bo ale położne nic nie mówiły.
Zrobiłam zakupy, kupiłam lampkę, kocyk i butelki [emoji23] wariatka jestem

Nie wariatka tylko zapogiewawcza ;) będziesz miała wszystko gotowe ;)
Widzisz ja mieszkam w Danii i u nas też za zwolnieniami nie są pracuje fizycznie dosyć ciężka praca byłam 2 tyg na zwolnieniu mam ogromny problem z plecami. Bolą mnie od stania ból czasem nie do wytrzymania a jak już długo boli to w nogę jeszcze wchodzi i całe podbrzusze. Chodzę do fizjoterapeuty i teraz ten tydzień pracuje i poprzedni 4 h dziennie w poniedziałek mam wizytę i mam nadzieje ze juz dostanę zwolnienie normalne bo nie wyobrażam sobie z takim bólem stać na Lini i kroić ryby. Przypisal mi panodil przeciwbólowy jak bardzo boli mogę brać 2 tabletki co 4 h na dobę oczywiście boję się brać wykupiłam i nie łykam boję się że mogę zaszkodzić maleństwu. A dziewczyny kończę 15 tydzień i taki brzuch mi już odstaje :) jestem taka szczęśliwa! :) haha musiałam to napisać bo rozpiera mnie pozytywną energia radość że w środku mam maleństwo :) co chwilę się czymś wzruszam nawet ubrankiem jakimś ładnym dla dziecka, ukryta prawdę oglądam stare odcinki to nawet na tym się wzruszyłam. Jak jakaś nienormalna :p

Ja sprzątam w hotelu i tak już dziewczyny dużo mnie odciazaja, bo one pchają wózki, noszą szklanki na koniec, ja tylko odkurze gdzie nie muszę dźwigać odkurzacza. Zobaczymy dostałam teraz na 3 tyg 40% później sprawdzimy, nie mam co liczyć na całościowe wcześniej niż 24 tydzień. Jedna litwinka pracowała do samego porodu 2 tyg wcześniej skończyła, ale myślę że ona się z żadnym lekarzem nie dogadala... Bo mój sam powiedział że sprzątanie to nie najlepszy zawód, jeżeli pracodawca nie znajdzie nic lzejszego będę mieć komisje i dadzą mi wtedy full zwolnienia.

O matko musiałam wstać o 6 zjeść śniadanie, już przed 5 zaczęło ssać, dłużej nie dałam rady [emoji849] co ta ciąża robi z człowiekiem [emoji12]
Ale i tak jest spoko, to tylko głód nie mdłości, jeszcze ze 2 tygodnie temu dzień zaczęłabym od przytulania kibelka [emoji6]
Ja wczoraj pol kg pierogów...i dwie kanapki..myslalam ze mojemu oczy z orbit wypadna ze zdziwienia :D

Ja wczoraj pol kg pierogów...i dwie kanapki..myslalam ze mojemu oczy z orbit wypadna ze zdziwienia :D
To mój się nie może nadziwić że mało jem, ale mało na raz, ale Zaraz jest misu zrób mi kanapkę z za piękna Mozarella I pomidorami, o nacieraniu prazonego chleba czosnkiem wspominać nie muszę, mogłabym na Tony jeść ;)

Już myślałam że jestem jedyną! Tylko moje rekordy to 3 w nocy. Budzę się idę do wc i nie zasnę póki nie zjem bo ssie i już nie ma mocnych.. :D
Z tym zwolnieniem to słabo.. Bo pracę fizyczne stanie albo chodzenie dłuższy czas to nic dobrego bo boli kręgosłup i w ogóle szybciej się meczymy..
Idziemy z Moim na wesele teraz w sobotę.. macie sposób żeby przetrwać noc ? :)

reklama
Haha jestem ZA! Bo coś mi się wydaje że będzie z czego gubić.. :D
Ja zgubilam 20kg....i sie nacieszylam 4miesiace..i bach...ciaza:D..ale chetnie pomoge w planowaniu treningow..cwiczeniach...ktore kazdy dostosuje do siebie:D bedzie super:D będziemy wrzucaly swoje przemiany..chodakowska sie schowa.....zrobimy beznej mega progres i bedzie hajs xd...:D

Do góry