reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

reklama
Dziewczyny chyba żadna z Was nie ma tak małomównego lekarza jak ja... Byłam dzisiaj na wizycie (12tydz+5). Zrobił mi badanie przez brzuch. Monitor miał tak ustawiony, że nic nie widziałam, ale myślę sobie, sprawdzi na spokojnie i potem mi pokaże, żebym mogła zobaczyć dziecko albo chociaż zdjęcie. No ale nie.. Skończył badanie i kazał się ubrać, także nawet nic nie zdążyłam powiedzieć. Nawet zdjęcia nie wydrukował. :(
Ogólnie jest to bardzo dobry lekarz , chyba najlepszy w mojej okolicy, bo do końca roku na NFZ nie ma już do niego miejsca. Ale jestem tak niezadowolona po tej wizycie. Jeszcze jak się zapytałam czy z dzieckiem wszystko dobrze to powiedział, że w porządku, rośnie tak jak powinno i koniec tematu. Niby wiem, że jakby coś było nie tak to by powiedział, ale mam ogromny niedosyt i żałuję, że nie zapisałam się na prenatalnie, bo tam przynajmniej bym się więcej dowiedziała i nie chodzi mi wcale o ryzyko chorób.

@Inofs mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Wiesz już kiedy Cię wypiszą? Czym zajmujesz myśli, żeby się nie stresować?
Mój na ostatniej wizycie potraktował mnie podobnie. Ogólnie jestem zadowolona z tego lekarza, zawsze o wszystko wypyta, wytłumaczy na spokojnie. A ostatnio jak akurat robił to usg dokładne (nie robię prenatalnych, usg mam co wizytę a w tygodniach gdzie wypada zrobić badania prenatalne, połówkowe, itd robi mi takie dokładne usg z wszystkimi pomiarami) to mu się chyba gdzieś śpieszyło, bo tylko sobie kilkanaście zdjęć malucha zrobil, zrobił fotkę dla mnie, dał posłuchać kilka sekund serduszko i powiedział, że wszystko jest dobrze i umówił nas na następną wizytę. Nawet nie wpisał tych pomiarów do karty, ale.chyba zrobi to na nastepnej wizycie. Ale tak czekałam na tę wizytę i akurat wtedy tak mu się śpieszylo [emoji53]

6 dni do wizyty chyba nigdy tak nie odliczalam dni do wizyty lekarza :)

Będziemy nagrywać mierzyć i zrobimy 3d jak się uda to wam wstawię:)

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

Milii ja mam to samo.. W końcu jesteśmy w ciazy to nam wolno wyglądać inaczej.. Ja jestem wysypana na twarzy i co jednego się pozbede to drugie wychodzą.mowia ze na dziewczynkę i że w biodrach się przybiera i w beczkach.. No ale nie wiem

Witamy wszystkie nowe osoby, fajnie, że jest nas coraz więcej! :D
Inofs - trzymam kciuki, żeby wszystko było u Ciebie dobrze.

Ja od wczoraj zaczęłam delikatnie już odczuwać ruchy maluszka. Wczoraj jeszcze jakoś nie podchodziłam do tego z entuzjazmem, a bo to jeszcze trochę wcześnie, a może to jelita, itd. Ale jak dzisiaj powtórzyło się to kilka razy to (może to głupie ;P) po prostu czuje, że to właśnie maluszek. :D

Ja od wczoraj zaczęłam delikatnie już odczuwać ruchy maluszka. Wczoraj jeszcze jakoś nie podchodziłam do tego z entuzjazmem, a bo to jeszcze trochę wcześnie, a może to jelita, itd. Ale jak dzisiaj powtórzyło się to kilka razy to (może to głupie ;P) po prostu czuje, że to właśnie maluszek. :D
Ja tez czuje!!:D to nie jelita ..to dzidziulek:D

A który to tydzień? Ja tez zaczęłam częściej coś odczuwać w brzuchu i tez mi się wydaje ze to jednak dziecko

reklama
Do góry