Kinderka88
Fanka BB :)
Ja to czuje jak bąbelki
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja mam wizyty co 3 tygodnie (pewnie dlatego, że jestem po konizacji szyjki macicy) i moja ciąża z góry wymaga wzmożonej opiekiDziewczyny co ile macie wizyty u lekarza żeby USG zrobić?
Ja już kupiłam dziś spodnie typowo ciazowe bo moje spodnie są już za małe na mnie..
15 tydzień, druga ciążaA który to tydzień? Ja tez zaczęłam częściej coś odczuwać w brzuchu i tez mi się wydaje ze to jednak dziecko
Ale gdzie to czuć na dole przy macicy, czy bliżej pępka.? Ja nie mogę się doczekać, tak jestem ciekawa tego uczucia ale jeszcze pewnie sobie jeszcze poczekamJa to czuje jak bąbelki
Będziesz odczuwać takie powtarzające się co jakiś czas muskanie od wewnątrz Jak motylki albo bąbelki właśnie ;D W pierwszej ciąży jakoś w 18/19 tygodniu zaczęłam je odczuwać.Ja nie wiem jak to się odczuwa że to ruchy dziecka bo 1 ciaza.. do czego to można porównać?
Ja to tak czuję w różnych miejscach pod pępkiem, raz po środku a innym razem trochę z boku.Ale gdzie to czuć na dole przy macicy, czy bliżej pępka.? Ja nie mogę się doczekać, tak jestem ciekawa tego uczucia ale jeszcze pewnie sobie jeszcze poczekam
Mój zdjęcia robił dla siebie. Koniec końców wydrukowal tylko pomiary. Nawet serduszka nie słyszałam. Ale najważniejsze, że wszystko dobrze. Jestem ciekawa kolejnej wizyty 11 października. To moja pierwsza wyczekana ciąża, więc naprawdę liczyłam na trochę więcej informacji.Mój na ostatniej wizycie potraktował mnie podobnie. Ogólnie jestem zadowolona z tego lekarza, zawsze o wszystko wypyta, wytłumaczy na spokojnie. A ostatnio jak akurat robił to usg dokładne (nie robię prenatalnych, usg mam co wizytę a w tygodniach gdzie wypada zrobić badania prenatalne, połówkowe, itd robi mi takie dokładne usg z wszystkimi pomiarami) to mu się chyba gdzieś śpieszyło, bo tylko sobie kilkanaście zdjęć malucha zrobil, zrobił fotkę dla mnie, dał posłuchać kilka sekund serduszko i powiedział, że wszystko jest dobrze i umówił nas na następną wizytę. Nawet nie wpisał tych pomiarów do karty, ale.chyba zrobi to na nastepnej wizycie. Ale tak czekałam na tę wizytę i akurat wtedy tak mu się śpieszylo [emoji53]