reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Mój mąż jest innego wyznania i z szacunku do mojej rodziny spędza z nami święta ( nie łamie się opłatkiem ) mysle ze uznaje święta jako dobra wyzerke nie oszukujmy się jeśli chodzi o święta .W ilu pl domach czyta się Biblię? W ilu pl domach śpiewa się kolędy? Młodzi ludzie po wigilii czesto wychodzą do klubów i się bawią.

reklama
Mój mąż jest innego wyznania i z szacunku do mojej rodziny spędza z nami święta ( nie łamie się opłatkiem ) mysle ze uznaje święta jako dobra wyzerke nie oszukujmy się jeśli chodzi o święta .W ilu pl domach czyta się Biblię? W ilu pl domach śpiewa się kolędy? Młodzi ludzie po wigilii czesto wychodzą do klubów i się bawią.

U mnie :)

Hej dziewczyny , wracam powoli do żywych ...córka zaczęła przedszkole ,chodziła aż tydzień [emoji58] wcześniej wyszło nam zapalenie , bakteria w moczu i oczywiście antybiotyk , tydzień później zapalenie oskrzeli i tak siedzimy... w czwartek minie tydzień, cały czas inhalacje. Poprawa jest,ale jak pójdzie do przedszkola , to boję się co będzie dalej,chciałam postawić jej bańki ale w DE to raczej nie praktykujace zwyczaje.

Jutro mam wizytę, to już 15 tydzień , aż się boję z jednej strony, z drugiej zżera mnie ciekawość, u nas niestety tylko 3USG i potrzebuje porady... czy brać dodatkowe cztery USG (prawie 200Euro) czy pozostać przy tych trzech bo za 5 tygodni zaczyna się też KTG to już ważniejsze jak USG.. poradzcie proszę

Co do chrztu, kościoła itd. Jestem zadowolona z tutejszych obyczajów, by zostać chrzestna potrzebne jest tylko zaświadczenie,że jest się katolikiem , nie ma zbierania na tacę, co miesiąc jest pobierany podatek na kościół, nie jest to dużo , coś około 3 euro I msze wyglądają zupełnie inaczej, dzieci nie uczą się modlitw na pamięć do komunii, tylko uczeszczaja poprostu na spotkania , w szkołach też nie ma religii, chociaż na to może mieć wpływ to ,że jest tu multikulti, muzułmanie, ortodoxi greccy, katolicy, chrzescijanie itp.

Zgadzam się. Została jakby tradycja. Ludzie nie chodzą do kościoła ale na święta kolacja wigilijna musi być bo taka tradycja.
Wiara a religia to dla mnie dwie odrębne kwestie. Poza tym jesli mówimy, ze Bóg jest nieskończenie miłosierny, to nieodprawianie jakiegoś obrządku nie powinno sprawić, że nas do siebie nie przyjmie. Od razu dodam, że to tylko moje rozumowanie.

W Danii miałam genetyczne w 13 tyg to było pierwsze usg następne polowkowe będę miała 21 października to będzie 19 +4 i wtedy z tego vo wiem jak wszystko będzie dobrze to zostaje położna do końca ciąży raz na miesiąc wizyta a po 30 tyg raz na tydzień.
W Norwegii to samo, cięcie kosztów czekam na list z zaproszeniem na usg polowkowe robią je między 18 a 20 tygodniem czyli wypada za jakieś 3 do 5 tygodni, później położna..
Liczę że wszystko jest ok ;)

Czy są tu dzewczyny u których tętno płodu wynosiło około 180 uderzeń w okolicach 11 tygodnia?
Byłyście juz na kolejnej wizycie i jest wszystko ok ? Wszędzie widzę tą granicę do 150/m a moja ginekolog twierdziła że wszystko jest wporzadku.A minęło już ponad tydzien od wizyty ale jakoś nie daje mi to spokoju..:(

reklama
Czy są tu dzewczyny u których tętno płodu wynosiło około 180 uderzeń w okolicach 11 tygodnia?
Byłyście juz na kolejnej wizycie i jest wszystko ok ? Wszędzie widzę tą granicę do 150/m a moja ginekolog twierdziła że wszystko jest wporzadku.A minęło już ponad tydzien od wizyty ale jakoś nie daje mi to spokoju..:(

U nas było 174 tez lekarka mówiła, ze jest ok. Wizytę mamy jutro.

Do góry