Inofs
Fanka BB :)
Tutaj szanowne zalecenia PTD konsylium z tego roku Zobacz załącznik 1020725
O, tu jest 92. W materiałach, które dostałam było 90 jako granica.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tutaj szanowne zalecenia PTD konsylium z tego roku Zobacz załącznik 1020725
Owszem, nie chce. No trudno, musze się pogodzić z faktem, że u mnie to olali lekarze. Tak samo jak moj psychiatra powiedzial,ze każdej ciężarnej w 11 tyg ciązy powinno się wykonac testy predyspozycji do depresji. To jest zalecenie polskiego towarzystwa psychiatrycznego. Który z waszych lekarzy się do tego stosuje? Pewnie tak samo jest z zaleceniami diabetologicznymi.Więc nie wiem Arma skąd wzięłaś swoje skoro polegasz ponoć na ich wiedzy.
Jak mówiłam nikt tu źle dla nikogo nie chce [emoji846]
Owszem, nie chce. No trudno, musze się pogodzić z faktem, że u mnie to olali lekarze. Tak samo jak moj psychiatra powiedzial,ze każdej ciężarnej w 11 tyg ciązy powinno się wykonac testy predyspozycji do depresji. To jest zalecenie polskiego towarzystwa psychiatrycznego. Który z waszych lekarzy się do tego stosuje? Pewnie tak samo jest z zaleceniami diabetologicznymi.
Owszem, nie chce. No trudno, musze się pogodzić z faktem, że u mnie to olali lekarze. Tak samo jak moj psychiatra powiedzial,ze każdej ciężarnej w 11 tyg ciązy powinno się wykonac testy predyspozycji do depresji. To jest zalecenie polskiego towarzystwa psychiatrycznego. Który z waszych lekarzy się do tego stosuje? Pewnie tak samo jest z zaleceniami diabetologicznymi.
ja mialam już "milion" badań mega dokładnych (moje zyły ledwo zipią od kłucia). Zrobiłam badanie glukometrem 1h po posiłku i mam glukoze 100 mg/dl.Ja wypełniałam taką ankietę, gin mi kazał o właśnie predyspozycjach do depresji. Nie wiem czy to to o czym mówisz. A cukrzycę też mi olał i muszę z tym żyć.
Za to teraz byłam u cudownej Pani doktor rodzinnej tylko po skierowanie do diabetologa na nfz, a Ona wychwyciła, że coś jest chyba nie tak i dała mi skierowanie na milion różnych badań krwi których nie miałam wcześniej plus ekg, na którym zresztą wyszły jakieś niuanse i zobaczymy co będzie dalej. Gdzie mój gin mimo wielkiej renomy na moje słowa, że jestem blada, mam duszności i ledwo stoję na nogach stwierdzał, że to normalne w ciąży.
Dziękuje racjonalne podejście się przyda jak człowiek jest zdenerwowany Chociaż i tak zwrócę uwagę na cukry w diecie i będę je ograniczać, to może ta glukoza bedzie niższa na czczo. Tak czy inaczej w tym tygodniu powtórzę badanie i zaniosę lekarzowi w przyszly wtorek.A w sumie to Ty jesteś w szarej strefie, która nie łapie się na żadną grupę, bo 91 to norma. 92 to przekroczenie, a Ty masz 91.2 i nie wiadomo gdzie to umieścić, więc nie ma potrzeby nazywać to od razu olaniem.
Nikogo nie potępiam, uważam że dobrze jest mieć swoje zdanie w danym temacie i się tego zdania trzymać.Nie biorę pod uwagi opcji, żeby pójść z dzieckiem do kościoła i kłamać przed wszystkimi, że będę wychowywac go w wierze. Nawet, kiedy ono sobie tego zażyczy przed komunią, bo chce dostać prezenty jak inne dzieci. Jeśli się zdecyduje na chrzest, bedzie musiało przyjąć sakrament dopiero jak będzie mogło zrobić to samodzielnie.
Dziękuję, za przestrogę, że jak dziecko zachoruje i będę go chciała ochrzcić to będziecie mnie potępiać za takie zachowanie.
ja mialam już "milion" badań mega dokładnych (moje zyły ledwo zipią od kłucia). Zrobiłam badanie glukometrem 1h po posiłku i mam glukoze 100 mg/dl.
Jak wejdziesz na stronę badaniaprenatalne.pl to tam są informacje o badaniu 11 - 14 są piękne zdjęcia z badań i tak po środku jest o przyplywach DV i jest zdjęcie prawidłowe przepływy, kliknij i wyskoczy zdjęcie podobne do twojego gdzie. A zdjęciu jest napisane DV PI 1, 23