reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

Na krzywej 86/191/165, a we wcześniejszych dniach na czczo glukoza była 94 i 95 z krwi. Insulinowej nie robiłam, chyba nie przeżyłabym 6 wkłuć na raz [emoji852]
Ale to się robi za jednym wkłuciem z tej krwi co się pobiera na krzywa cukrową. Wiem, bo robiłam już 3 razy krzywa cukrową z insulinowa i za każdym razem miałam 3 wklucia a nie 6. Szkoda że nie zrobiłaś wyniku. Kto Ci powiedział że jest 6 wkluc? Jakby lekarz kazał Ci zrobić po 30 minutach od wypicia glukozy insulinę to byś była 4 razy kluta a tak to 3 razy bo insulinę też się pobiera naczczo, po godzinie i po 2.
Coś takiego kochane :) po 29 po 35 zł Max.
Wyślij mi linka jak mozesz;) dziekuje

reklama
Tu jest ten sklep.

I dodajcie się do grupy to tam będzie Pani dawać znać kiedy wyprzedaż.

Załączniki

• Screenshot_20190910-091742.jpg
    Screenshot_20190910-091742.jpg
    277,9 KB · Wyświetleń: 85
Kurczę, nie miałam o tym pojęcia. Lekarz mi nic nie mówił, bo na krzywą zdecydowałam się sama pójść. On mi wpisał już w 6tc w kartę glu-94 po 1 bad krwi i nawet nie napomknął, że jest podwyższona, a ja dopiero niedawno sama gdzieś natrafiłam na artykuł o cukrzycy I znalazłam normy. Dlatego poszłam pobrać najpierw znowu na czczo i jak było 95 to uznałam że idę na krzywą.
A te 6 wkłuć to wygooglałam teraz jak Patrycja zapytała czy miałam robioną, więc to żadna pewna informacja [emoji28]
Ale to się robi za jednym wkłuciem z tej krwi co się pobiera na krzywa cukrową. Wiem, bo robiłam już 3 razy krzywa cukrową z insulinowa i za każdym razem miałam 3 wklucia a nie 6. Szkoda że nie zrobiłaś wyniku. Kto Ci powiedział że jest 6 wkluc? Jakby lekarz kazał Ci zrobić po 30 minutach od wypicia glukozy insulinę to byś była 4 razy kluta a tak to 3 razy bo insulinę też się pobiera naczczo, po godzinie i po 2.

To jest dość skomplikowana sprawa. Ja generalnie chodziłam do kościoła jak byłam młodsza. Teraz kościół zmienił sie radykalnie dla mnie i nie zgadzam sie z pewnymi rzeczami, które głosi. W Boga wierze nadal, ale do kościoła nie pójdę. Ślubu kościelnego tez nie braliśmy, wiec nie widzę sensownego powodu chrztu dziecka, ale to tylko moje zdanie. Każdy powinien postąpić w zgodzie ze swoim sumieniem. Tu była kwestia bardziej czy rodzina moze nam to narzucić. Myśle, ze tu powiedzieliśmy nasze zdanie :)
Podpisuje się dwoma rękoma. Jestem tego samego zdania.

Dzień dobry.
Ide chyba jeszcze dospac bo dla mnie 7.30 to tak jakby 4 rano .. Czlowiek się odzwyczail

Ja mam cukrzycę od 6 tygodnia ciąży i diabetolog powiedział, że w ciąży krzywa insulinowa nie jest wskazana do robienia. U mnie wyszło właśnie po glukozie na czczo 90kilka i od kilku tygodni biorę insulinę na noc

A próbowałaś najpierw dietą to zbić i obserwować czy od razu zalecono insulinę?
Ja mam cukrzycę od 6 tygodnia ciąży i diabetolog powiedział, że w ciąży krzywa insulinowa nie jest wskazana do robienia. U mnie wyszło właśnie po glukozie na czczo 90kilka i od kilku tygodni biorę insulinę na noc

A próbowałaś najpierw dietą to zbić i obserwować czy od razu zalecono insulinę?

Na pierwszej wizycie dostałam glukometr i tydzień obserwacji. Wyszło, że na czczo nigdy nie spadło powyżej 90, było 94-95. Oczywiście z dieta. Na tej podstawie rozpoznali cukrzycę, w ciągu dnia miałam 2-3 przekroczenia 140 na tydzień. Dawkę insulinuly miałam zwiększana aż cukry nie osiągnęły <90, w sumie poszło szybko bo jestem na 4 jednostkach. Plus dieta cały czas.

Pamiętacie pisałam Wam, że mnie boli podbrzusze cały czas. Nie mija, ale to uczucie jakby ktoś/coś siedziało mi na brzuchu cały czas. Taki ciężar...nie wiem, czy to prawidłowe

To zobaczymy jak to pójdzie u mnie z dietą. Powoli się wdrażam, ale na razie jest ciężko. Bez cukrzycy miałam duży problem ze zjadaniem tyle ile powinnam, a teraz to już w ogóle.
Na pierwszej wizycie dostałam glukometr i tydzień obserwacji. Wyszło, że na czczo nigdy nie spadło powyżej 90, było 94-95. Oczywiście z dieta. Na tej podstawie rozpoznali cukrzycę, w ciągu dnia miałam 2-3 przekroczenia 140 na tydzień. Dawkę insulinuly miałam zwiększana aż cukry nie osiągnęły QUOTE]

reklama
Moje wyniki Pappa. Jestem w szoku. Taka wielka wartość? Ktoś ogarnia te wartości? Usg wyszło dobrze

Załączniki

• Screenshot_20190910-125142.jpg
    Screenshot_20190910-125142.jpg
    198,6 KB · Wyświetleń: 106
Do góry