reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Na krzywej 86/191/165, a we wcześniejszych dniach na czczo glukoza była 94 i 95 z krwi. Insulinowej nie robiłam, chyba nie przeżyłabym 6 wkłuć na raz [emoji852]
Ale to się robi za jednym wkłuciem z tej krwi co się pobiera na krzywa cukrową. Wiem, bo robiłam już 3 razy krzywa cukrową z insulinowa i za każdym razem miałam 3 wklucia a nie 6. Szkoda że nie zrobiłaś wyniku. Kto Ci powiedział że jest 6 wkluc? Jakby lekarz kazał Ci zrobić po 30 minutach od wypicia glukozy insulinę to byś była 4 razy kluta a tak to 3 razy bo insulinę też się pobiera naczczo, po godzinie i po 2.
Coś takiego kochane :) po 29 po 35 zł Max.
Wyślij mi linka jak mozesz;) dziekuje

reklama
Tu jest ten sklep.

I dodajcie się do grupy to tam będzie Pani dawać znać kiedy wyprzedaż.

Załączniki

• Screenshot_20190910-091742.jpg
    Screenshot_20190910-091742.jpg
    277,9 KB · Wyświetleń: 82
Kurczę, nie miałam o tym pojęcia. Lekarz mi nic nie mówił, bo na krzywą zdecydowałam się sama pójść. On mi wpisał już w 6tc w kartę glu-94 po 1 bad krwi i nawet nie napomknął, że jest podwyższona, a ja dopiero niedawno sama gdzieś natrafiłam na artykuł o cukrzycy I znalazłam normy. Dlatego poszłam pobrać najpierw znowu na czczo i jak było 95 to uznałam że idę na krzywą.
A te 6 wkłuć to wygooglałam teraz jak Patrycja zapytała czy miałam robioną, więc to żadna pewna informacja [emoji28]
Ale to się robi za jednym wkłuciem z tej krwi co się pobiera na krzywa cukrową. Wiem, bo robiłam już 3 razy krzywa cukrową z insulinowa i za każdym razem miałam 3 wklucia a nie 6. Szkoda że nie zrobiłaś wyniku. Kto Ci powiedział że jest 6 wkluc? Jakby lekarz kazał Ci zrobić po 30 minutach od wypicia glukozy insulinę to byś była 4 razy kluta a tak to 3 razy bo insulinę też się pobiera naczczo, po godzinie i po 2.

To jest dość skomplikowana sprawa. Ja generalnie chodziłam do kościoła jak byłam młodsza. Teraz kościół zmienił sie radykalnie dla mnie i nie zgadzam sie z pewnymi rzeczami, które głosi. W Boga wierze nadal, ale do kościoła nie pójdę. Ślubu kościelnego tez nie braliśmy, wiec nie widzę sensownego powodu chrztu dziecka, ale to tylko moje zdanie. Każdy powinien postąpić w zgodzie ze swoim sumieniem. Tu była kwestia bardziej czy rodzina moze nam to narzucić. Myśle, ze tu powiedzieliśmy nasze zdanie :)
Podpisuje się dwoma rękoma. Jestem tego samego zdania.

Dzień dobry.
Ide chyba jeszcze dospac bo dla mnie 7.30 to tak jakby 4 rano .. Czlowiek się odzwyczail

Ja mam cukrzycę od 6 tygodnia ciąży i diabetolog powiedział, że w ciąży krzywa insulinowa nie jest wskazana do robienia. U mnie wyszło właśnie po glukozie na czczo 90kilka i od kilku tygodni biorę insulinę na noc

A próbowałaś najpierw dietą to zbić i obserwować czy od razu zalecono insulinę?
Ja mam cukrzycę od 6 tygodnia ciąży i diabetolog powiedział, że w ciąży krzywa insulinowa nie jest wskazana do robienia. U mnie wyszło właśnie po glukozie na czczo 90kilka i od kilku tygodni biorę insulinę na noc

A próbowałaś najpierw dietą to zbić i obserwować czy od razu zalecono insulinę?

Na pierwszej wizycie dostałam glukometr i tydzień obserwacji. Wyszło, że na czczo nigdy nie spadło powyżej 90, było 94-95. Oczywiście z dieta. Na tej podstawie rozpoznali cukrzycę, w ciągu dnia miałam 2-3 przekroczenia 140 na tydzień. Dawkę insulinuly miałam zwiększana aż cukry nie osiągnęły <90, w sumie poszło szybko bo jestem na 4 jednostkach. Plus dieta cały czas.

Pamiętacie pisałam Wam, że mnie boli podbrzusze cały czas. Nie mija, ale to uczucie jakby ktoś/coś siedziało mi na brzuchu cały czas. Taki ciężar...nie wiem, czy to prawidłowe

To zobaczymy jak to pójdzie u mnie z dietą. Powoli się wdrażam, ale na razie jest ciężko. Bez cukrzycy miałam duży problem ze zjadaniem tyle ile powinnam, a teraz to już w ogóle.
Na pierwszej wizycie dostałam glukometr i tydzień obserwacji. Wyszło, że na czczo nigdy nie spadło powyżej 90, było 94-95. Oczywiście z dieta. Na tej podstawie rozpoznali cukrzycę, w ciągu dnia miałam 2-3 przekroczenia 140 na tydzień. Dawkę insulinuly miałam zwiększana aż cukry nie osiągnęły QUOTE]

reklama
Moje wyniki Pappa. Jestem w szoku. Taka wielka wartość? Ktoś ogarnia te wartości? Usg wyszło dobrze

Załączniki

• Screenshot_20190910-125142.jpg
    Screenshot_20190910-125142.jpg
    198,6 KB · Wyświetleń: 101
Do góry