reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Podczas przebywania na zwolnieniu lekarskim można studiować i jednocześnie pobierać zasiłek o ile ,,prawo do zasiłku chorobowego w tym okresie przysługuje pracownikowi pod warunkiem, że czynności te nie wpływają na pogorszenie stanu zdrowia i nie spowodują przedłużenia okresu choroby. " Studia raczej nie przedłużą okresu ciąży:-) no chyba, że pogorszą stan zdrowia... ZUS najczęściej kontroluje kobiety w ciąży, które prowadzą własną działalność - pracowników zatrudnionych an umowę o pracę czy inną - dużo rzadziej POZDRAWIAM
Brawo :) Super, że to sprawdziłaś :)

reklama
Co do mdłości to trochę mi przeszło u mnie też najgorsze mdłości mam wieczorem.
Co do wrażliwości na zapachy to prawie wszystko mi śmierdzi do tego stopnia że mąż jeździ na zakupy bo jak wchodziłam do supermarketu to tak mi wszystko śmierdziało że musiałam szybko z tamtąd wychodzić żeby nie zwymiotować.

Mam do Was jeszcze pytanie,
wstrzymuje się z farbowaniem włosów i malowaniem paznokci do konca I trymestru, ale nigdzie nie znalazłam sensownych badań, że to naprwadę może szkodzić płodowi. Jak Wy do tego podchodzicie? Malujecie paznokcie? Ja to nawet hybrydy nie robiłam tylko zwykły lakier. Ale włosy farbowalam regularnie i mam przerwe od maja...wyglądam po prostu okropnie, ale boje się iść i farbować :/

Ja farbowałam włosy w obu ciążach i dziecia to nie zaszkodziło jak robiły się odrosty i w tamtym tygodniu też malowałam włosy farbą do włosów paznokcie też maluje szczerze to nawet nie wiedziałam że nie można

Mam do Was jeszcze pytanie,
wstrzymuje się z farbowaniem włosów i malowaniem paznokci do konca I trymestru, ale nigdzie nie znalazłam sensownych badań, że to naprwadę może szkodzić płodowi. Jak Wy do tego podchodzicie? Malujecie paznokcie? Ja to nawet hybrydy nie robiłam tylko zwykły lakier. Ale włosy farbowalam regularnie i mam przerwe od maja...wyglądam po prostu okropnie, ale boje się iść i farbować :/
Ja sama sobie hybrydy robię, tylko ściągam pilniczkiem nie acetonem.

Dziewczyny, czy którejś z Was przy zapaleniu pęcherza wyszły podwyższone leukocyty we krwi? Zrobiłam morfologię i mam stan zapalny, a w moczu bakterie. Zastanawiam się czy to od tego czy zamierza mnie dopaść jakaś inna infekcja.

Hej kochane. Dzisiaj mam dlugo wyczekiwane usg. Ostatnie mialam jakos z 6tyg temu. Dzisiaj zobacze w koncu dzieciatko a nie kropeczke. Jestem teraz jakos 12+2. To nie prenatalne ale tez te dokladne. Nie moge sie juz doczekac. Moze bedzie widoczny siusiak,tak jak czuje :) 3majcie kciuki

Ja się zgadzam z Olirenza, albo się jest chorym i ma l4 albo się jest zdrowym tylko po co wtedy l4? Tez się mecze w pracy, teraz wróciłam i leżę i tak pewnie będę leżeć ale nie widze powodu dla którego miałabym pójść na l4. Są osoby, które faktycznie tego l4 potrzebują ale wiele przypadków jest niestety bezpodstawnych.

reklama
Ja pracuje od 16 roku życia.Zaraz kończę 35 i na zwolnieniu lekarskim bezpodstawnym nie byłam, ani razu.Zwolnienie miałam jedynie po leczeniu szpitalnym.Teraz natomiast czuje sie tak.zmeczona ,wypompowana że po prostu pierwszy raz tego." bezpodstawnego po prostu potrzebuje.
Nie jestem z tego powodu szczęśliwa, ale dla mnie moje zdrowie jest najważniejsze

Do góry