reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

A wiecie co jest jeszcze chore to że potem kobiecie która ma dzieci ciężko jest znaleźć pracę .A szczególnie jak się mieszka na wsi obok małego miasteczka gdzie też o pracę ciężko.Może w dużych miastach jest łatwiej mamie dzieci znaleść pracę.90procet pracodawcy jak słyszy że ma się małe dzieci i tak nie przyjmie kobiety do pracy .A taka kobieta też ma prawo do podjęcia pracy mimo że ma dzieci
Tak ale niestety naprawdę to wszystko przez państwo nie koniecznie pracodawcy, mój miał firne I ciężko te podatki płacić a ludzie go jeszcze od złodziei wyzywali jak twierdzili że drogo elewacje robi, nie patrzyli materiał ludzie podatki tylko że 40tys do kieszeni za miesiąc bierze a może mu z 5tys z tego zostało.... Teraz się trochę lepiej robi. A miasta lepiej bo korporacje i duże firmy ich stać oni mają takie same podatki jak te małe foremki ale ile większe dochody.

reklama
A wiecie co jest jeszcze chore to że potem kobiecie która ma dzieci ciężko jest znaleźć pracę .A szczególnie jak się mieszka na wsi obok małego miasteczka gdzie też o pracę ciężko.Może w dużych miastach jest łatwiej mamie dzieci znaleść pracę.90procet pracodawcy jak słyszy że ma się małe dzieci i tak nie przyjmie kobiety do pracy .A taka kobieta też ma prawo do podjęcia pracy mimo że ma dzieci
Teoretycznie to już lepsza sytuacja mieć małe dziecko niż być w kwiecie wieku gdzie pracodawca mysli, że zaraz mu zaciążysz i uciekniesz z pracy na zwolnienie a później macierzyński. Wiem od osób rekrutujących, że oni wolą kobiety posiadające już dzieci bo to mniejsze ryzyko, niż zatrudnianie takich, które są bezdzietne.

Tak ale niestety naprawdę to wszystko przez państwo nie koniecznie pracodawcy, mój miał firne I ciężko te podatki płacić a ludzie go jeszcze od złodziei wyzywali jak twierdzili że drogo elewacje robi, nie patrzyli materiał ludzie podatki tylko że 40tys do kieszeni za miesiąc bierze a może mu z 5tys z tego zostało.... Teraz się trochę lepiej robi. A miasta lepiej bo korporacje i duże firmy ich stać oni mają takie same podatki jak te małe foremki ale ile większe dochody.
Kochana moj robi w korpo i firma ma zdjete podatki z racji tego iz daje zatrudnienie i zmniejsza z tego tytułu bezrobocie...to hit :D
A firmy jednoosobowe placa 1500 samego zusu...przy czym maja najnizsza emeryture przechodzac na nia.ale to jest system....my szaraczki tego nie przejdziemy..pieniadz zawsze robil pieniądz i to sie nie zmieni a biednemu wiatr w oczy
Znam ludzi ktorzy sa zarejestrowani w bezrobociu..biora dotacje a normalnie pracują...ztrudniaja ludzi na czarno...bo firma na meza.......ehhh...duzo by tu pisać...

A pozniej Ci powiedzą...ze nie spodziewalam siw ze moj pracownik zajdzie w ciążę xd

Dzień dobry!
Gratuluje udanych wizyt :)
Wczoraj w super okazyjnej cenie kupiłam wózek Icandy ❤ a teraz pluje sobie w twarz że za wcześnie, że to że tamto
Kupiłam używany bo znając życie jak będzie miał dziubus ponad rok to kupię inny .Tak jak przy córce.Kupilam nowy dalam prawie 800f a za 1.5 roku kolejny lekki żeby było lżej i szybciej :)

Od pon chyba idę na zwolnienie lekarskie. Wiem że ciąża to nie choroba ,ale ja muszę odpocząć po ostatnim miesięcznym maratonie w pracy.

Dzień dobry!
Gratuluje udanych wizyt :)
Wczoraj w super okazyjnej cenie kupiłam wózek Icandy ❤ a teraz pluje sobie w twarz że za wcześnie, że to że tamto
Kupiłam używany bo znając życie jak będzie miał dziubus ponad rok to kupię inny .Tak jak przy córce.Kupilam nowy dalam prawie 800f a za 1.5 roku kolejny lekki żeby było lżej i szybciej :)

Od pon chyba idę na zwolnienie lekarskie. Wiem że ciąża to nie choroba ,ale ja muszę odpocząć po ostatnim miesięcznym maratonie w pracy.
Kochana...ja przy 1 dziecku wsio najlepsze...ciuszki nowe...zara..wojcik....z drugim bobasem troche zmadrzalam a teraz z 3 to wiem ze kupie uzywany wozek tez
Za wcześniejszy dalam ponad 2300 a sprzedalam za 500..jeszcze sie targowali:D znalazlam swietny komis mozna wpisac na fb Angel komis..praktycznie nowe rzeczy za grosze
Oczywiscie sa rzeczy na ktorych sie nie oszczedza ale jezeli mozna to czemu nie:D Witam Cie nowa kolezanko i ostrzegam ze te forum wciaga bardziej niz fb :D

Miałam to samo z początkiem 11 t.c :D mdłości, jadłowstręt, zawroty głowy, napady głodu (nawet w nocy), huśtawki nastroju, chciałam tylko spać, ciągłe uczucie rozciągania (podbrzusze, tzw krzyż, nawet w pochwie).. a i jeszcze wysypało mnie na twarzy, taka drobna kaszka. Dzisiaj obudziłam się i jak na razie zero objawów, przypływ energii :D Męczyłam się krótko z 4 dni. Mam nadzieje że ten etap mam za sobą :D Mam też swoją teorię na ten temat - czuję że to przez dodatkowy wyrzut hormonów i kształtowanie narządow płciowych płodu :) Pewnie dziewczynka, skoro tak cierpię :p
No nie zupełnie bo ja mam mega mdłości od 5 tc ale wymiotowalam max 3 razy dziennie a z 11 to po 5 - 6 razy [emoji6]
Ale powoli coraz lepiej zapachy znoszę [emoji6]

No nie zupełnie bo ja mam mega mdłości od 5 tc ale wymiotowalam max 3 razy dziennie a z 11 to po 5 - 6 razy [emoji6]
Ale powoli coraz lepiej zapachy znoszę [emoji6]
Z tymi zapachami to jest chyba najgorzej... Ja mam mdłości o dziwo największe pod wieczór. Tak samo wrażliwość na zapachy. Z kosmetykami to już nie wiem co robić. Kupiłam bezzapachowe smarowidła a i tak mi śmierdzą :) Obłęd po prostu. Czekam na 14 tydz jak na wybawienie. Nawet już nie pamiętam jak to jest czuć się normalnie :)

reklama
Podczas przebywania na zwolnieniu lekarskim można studiować i jednocześnie pobierać zasiłek o ile ,,prawo do zasiłku chorobowego w tym okresie przysługuje pracownikowi pod warunkiem, że czynności te nie wpływają na pogorszenie stanu zdrowia i nie spowodują przedłużenia okresu choroby. " Studia raczej nie przedłużą okresu ciąży:-) no chyba, że pogorszą stan zdrowia... ZUS najczęściej kontroluje kobiety w ciąży, które prowadzą własną działalność - pracowników zatrudnionych an umowę o pracę czy inną - dużo rzadziej POZDRAWIAM

Do góry