reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Hej kochane.

Kinderka ciuszki są piękne w którym jesteś tygodniu ja się jednak boję kupić już raz się za badszo cieszyłam dobrymi wiadomościami po usg także się wstrzymam.

My po rozpoczęciu roku poleciałam z książkami po okładki naklejki po strój na wf bo się Pani zmieniła itd itd. Zakupy na jutro także już leżę ale o wiele lepiej się czuje jak jestem na chodzie :)

No powiem wam wstałam i już dzisiaj mam spory brzuszek już mi zaczyna wystawac:)

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

reklama
Kochane powiedzcie mi bo znajoma się ze mną sprzeczna że badania prenatalne kosztują z 2 tysiące itd że nie możliwe że mam to w wizycie prywatnej. Idę 23 września na usg i powiedziała że w tej wizycie i 3d zrobi i te prenatalne usg z krwi robiłam płaciłam 370 zł.

Anita masz bardzo niskie ryzyko, mi lekarz mówił że ten niskie ale w porównaniu do Ciebie... Sami oceńcie, nie wiem na który wynik patrzy się podstawowy czy skorygowany... Za tydzień 10 września mam kontrole i będę mieć wyniki Pappa i cytologie.
A my od czwartku do niedzieli byliśmy nad morzem, piękny czas, pełen relaks, nawet popołudniowej drzemki nie potrzebowałam tak mi było cudownie  A dzisiaj dopiero jedno pranie zrobiłam, zero energii...
Nie porównuj z innymi tylko z twoim ryzykiem dla wieku obciążenia itd, w stosunku do tego ryzyko skolerowane masz bardzo niskie [emoji3526]
Powiedział, że też jest energia. Mniejsza ale jest i do mnie należy decyzja czy chce narażać.

Wiem, że miałam w zeszłym tygodniu ale martwią mnie te bole
Przecież są sytuacje że usg co kilka dni w szpitalu np [emoji848] to na IP czy prywatnie tak?
A który masz tydzień? Zapewne boli bo się rozciąga nospe i magnez dołoż.
Tak się zastanawiam czy nie przydałby Ci się detektor tętna płodu dla spokoju ale z drugiej strony też chyba nie ma co za często [emoji6]
Ja właśnie pierwszy raz posluchalam w 11 tc od razu się znalazło [emoji7]

Nie porównuj z innymi tylko z twoim ryzykiem dla wieku obciążenia itd, w stosunku do tego ryzyko skolerowane masz bardzo niskie [emoji3526]
Przecież są sytuacje że usg co kilka dni w szpitalu np [emoji848] to na IP czy prywatnie tak?
A który masz tydzień? Zapewne boli bo się rozciąga nospe i magnez dołoż.
Tak się zastanawiam czy nie przydałby Ci się detektor tętna płodu dla spokoju ale z drugiej strony też chyba nie ma co za często [emoji6]
Ja właśnie pierwszy raz posluchalam w 11 tc od razu się znalazło [emoji7]

Dziś mam 9t4d, w srode byłam u swojego prywatnie, w czwartek na IP po plamieniu. I dziś właśnie mi odmówił. Myślę nad detektorem, ale się boję, że będę naduzywac. Zmartwil mnie, że po usg dopochwowym może stanąć serce, że względu na lęki miałam już kilka...

Kochane powiedzcie mi bo znajoma się ze mną sprzeczna że badania prenatalne kosztują z 2 tysiące itd że nie możliwe że mam to w wizycie prywatnej. Idę 23 września na usg i powiedziała że w tej wizycie i 3d zrobi i te prenatalne usg z krwi robiłam płaciłam 370 zł.
Usg genetyczne plus test PA-PAA to gdzieś, w granicach 400zł (zależy od miasta) i to są podstawowe badania. Ale możesz sobie wykonać inne testy np wolnego DNA płodowego i wtedy ta cena wynosi ok 2 tyś. Zależy po prostu jakie badanie. Przy wolnym DNA płodowym mogą stwierdzić na 99%, że płód jest wolny od wad genetycznych.

Dziś mam 9t4d, w srode byłam u swojego prywatnie, w czwartek na IP po plamieniu. I dziś właśnie mi odmówił. Myślę nad detektorem, ale się boję, że będę naduzywac. Zmartwil mnie, że po usg dopochwowym może stanąć serce, że względu na lęki miałam już kilka...
Mówię, jak lekarz udziela takich odpowiedzi, to ja bym zmieniła lekarza. Generalnie dobry lekarz ze spokojem odpowie na każde pytanie tak, że uspokoi pacjentkę. Ja ze swoją nerwicą lękową też się o wszystko martwię, ale mój 3 z klei lekarz póki co jest wobec mnie bardzo cierpliwy i co najważniejsze ja mu ufam póki co. Ale dla mnie jest niedopuszczalne żeby lekarz mi powiedział, że ja za coś biorę odpowiedzialność. To on jest lekarzem i jego obowiązkiem jest robić wszystko tak żebym ja była spokojna.

reklama
Czyli jak ja idę 23 września na usg to on tylko po mierzy itd i nagra i zrobi 3d ale z tego też da się stwierdzić??
Pielęgniarka mi mówiła że to co płaciłam z krwi te 370 zł to prenatalne to połowa badań że tam trzy zostało ale to w drugim trymestrze zrobimy i że te badania ok to takie usg pomiarowe wystarczy mi?

Bo ja już sama nie wiem to do swojego lekarza mam zapisać te prenatalne czy gdzieś indziej?

Do góry