reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Hej kochane.

Kinderka ciuszki są piękne w którym jesteś tygodniu ja się jednak boję kupić już raz się za badszo cieszyłam dobrymi wiadomościami po usg także się wstrzymam.

My po rozpoczęciu roku poleciałam z książkami po okładki naklejki po strój na wf bo się Pani zmieniła itd itd. Zakupy na jutro także już leżę ale o wiele lepiej się czuje jak jestem na chodzie :)

No powiem wam wstałam i już dzisiaj mam spory brzuszek już mi zaczyna wystawac:)

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

Ja mam 12 tydzień jak poznałam płeć to już oszalałam [emoji23] a teraz jeszcze są przeceny na letnie ciuszki to kupuje na 68.
Za prenatalne z pappa zapłaciłam 370 zł

reklama
Ja mam 12 tydzień jak poznałam płeć to już oszalałam [emoji23] a teraz jeszcze są przeceny na letnie ciuszki to kupuje na 68.
Za prenatalne z pappa zapłaciłam 370 zł

Z krwi + usg tak? Ja już się pogubilam:)
Ja online właśnie widziałam jakie przeceny w Reserved. Ja płci nie znam ale już bym chciała coś kupować ale jakoś się boję już ostatnio się cieszyłam że wszystko ok i potem te plamienia nie pamiętam w którym tygodniu już jest taka pewność że poronienie nie nastanie chyba nie ma nigdy pewności... Płuca są wyfolne gdzieś po 26 tygodniu także myślę że będę mieć wątpliwości czy coś kupić przed tym tygodniem... ale zobaczymy ile wytrzymam :)

Dziewczyny czy bierzecie jeszcze sam kwas foliowy czy już witaminy dla ciężarnych

Ja biorę 3w1 bo kwas foliowy kazał brac do 12 tygodnia potem witaminy ale mu mówiłam że biorę te 3w1 i powiedziała że ok place 50 zł za 60 tabletek

Załączniki

• 15674409095866524424563572357512.jpg
    15674409095866524424563572357512.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 46
To cena za usg i ten z krwi.
Wiadomo zawsze może się coś wydarzyć ale trzeba się cieszyć i myśleć pozytywnie ja wierze ze będzie dobrze

Czyli jak ja idę 23 września na usg to on tylko po mierzy itd i nagra i zrobi 3d ale z tego też da się stwierdzić??
Pielęgniarka mi mówiła że to co płaciłam z krwi te 370 zł to prenatalne to połowa badań że tam trzy zostało ale to w drugim trymestrze zrobimy i że te badania ok to takie usg pomiarowe wystarczy mi?

Bo ja już sama nie wiem to do swojego lekarza mam zapisać te prenatalne czy gdzieś indziej?
Według mnie powinnaś porozmawiać o tym dokładnie z lekarzem. Ja robiłam usg genetyczne plus PA-PAA w 11 tygodniu i to jest usg na którym ocenia się kość nosową oraz przezierność karkową i te pomiary łączy się z wynikiem z krwi testu PA-PAA. Ostatecznie masz skorygowane prawdopodobieństwo wystąpienia 3 rodzajów trisomii.
Nie każdy lekarz ma uprawienia do przeprowadzania usg genetycznego w pierwszym trymestrze. Jeśli Twój lekarz nie ma uprawnień skieruje Cie do innego lekarza na to badanie.

Według mnie powinnaś porozmawiać o tym dokładnie z lekarzem. Ja robiłam usg genetyczne plus PA-PAA w 11 tygodniu i to jest usg na którym ocenia się kość nosową oraz przezierność karkową i te pomiary łączy się z wynikiem z krwi testu PA-PAA. Ostatecznie masz skorygowane prawdopodobieństwo wystąpienia 3 rodzajów trisomii.
Nie każdy lekarz ma uprawienia do przeprowadzania usg genetycznego w pierwszym trymestrze. Jeśli Twój lekarz nie ma uprawnień skieruje Cie do innego lekarza na to badanie.

No właśnie ale ja idę do piero 23 września to będzie 13tc+2 i wtedy bym pytała to nie wiem czy to nie za późno... Spróbuję się jakoś telefonicznie z nim skontaktować

reklama
Do góry