reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

No to my po wizycie maleństwo ma się dobrze szalał w brzuchu pani zbadać nie mogła haha usłyszałam w końcu serduszko aż się popłakałam z Om dziś 12+3 a z usg 12 +5 termin na 12 marzec. Następna wizyta 21 października haha to teraz się naczekam hahaha ale jestem szczęśliwa. Nie ma podwyższonego ryzyka zachorowania na jakąś chorobę zrobiła też te testy i pomierzyla wszystko ale się cieszę :) Zobacz załącznik 1017365Zobacz załącznik 1017366Zobacz załącznik 1017367
Gratuluję super że maluszek zdrowy .

reklama
A ja znowu zaszalałam na zakupach w reservd po 9 zł koszulki kupiłam [emoji85]
IMG_6940.JPG

Żyje jeszcze dzisiaj 12h ciągłej jazdy plus przerwy. A prom pod koniec jak się obudziłam poczułam bujanie a byłam tak zmęczona ze zanim wyruszył padłam ;)
12 godzin... powodzenia! Pamietaj, zeby duzo pic :)
Ja mam dzis:D ide z córcia:D chce zobaczyc braciszka:D
Moze jeszcze zostaniesz lutowa mamusia :)
Tak,ale u mnie to już będzie 14 tydzień, więc nie łapię się na metodę nub. No trudno :) I tak żyję nadzieją, że to mała księżniczka :)
W 14 tygodniu to juz powiniec ci lekarz z usg powiedziec jaka ta plec :)
A ja znowu zaszalałam na zakupach w reservd po 9 zł koszulki kupiłam [emoji85]Zobacz załącznik 1017431
Chyba zaraz sama pobiegne na zakupy ;D

Kinderka super ciuszki zazdroszczę ci tego kupowania ja na razie nic nie kupuje .
Patrycja pięknie rośnie nic tylko się cieszyć . Co do daty porodu to czy ja wiem czy jest sens tego że lekarz przesuwa termin mój ginekolog ustala datę na prenatalnych i potem jej już nie zmienia . Ale każdy lekarz podług swojej wiedzy ustala pewne rzeczy

Kinderka super ciuszki zazdroszczę ci tego kupowania ja na razie nic nie kupuje .
Patrycja pięknie rośnie nic tylko się cieszyć . Co do daty porodu to czy ja wiem czy jest sens tego że lekarz przesuwa termin mój ginekolog ustala datę na prenatalnych i potem jej już nie zmienia . Ale każdy lekarz podług swojej wiedzy ustala pewne rzeczy
Wg mnie jest sens informowania, jesli lekarz widzi, ze data porodu prawdopodobnie sie przesunie. Mi w Holandii ustalili date na 24, ok. 26 tygodnia ciazy poszlam z ciekawosci na usg w Polsce i ginekolog powiedziala, ze na pewno urodze wczesniej. Wg niej ok. 19. W rzeczywistosci rozpakowalam sie 17. Dzieki tej pani zmotywowalam sie, zeby przygotowac sie na porod troche wczesniej, bo normalnie to wszystko u mnie na ostatni dzwonek :)

reklama
Właśnie ja też kiedyś słyszałam że ten termin z prenatalnych najbardziej wiarygodny jeżeli chodzi o dziecko. Wiadomo potem różne inne aspekty wpływają na tp jak chociażby stan szyjki czy łożyska ale to wtedy wiadomo że się dziecko urodziło w którymś tam tc a nie 40 [emoji6]

Do góry