Gratuluję super że maluszek zdrowy .No to my po wizycie maleństwo ma się dobrze szalał w brzuchu pani zbadać nie mogła haha usłyszałam w końcu serduszko aż się popłakałam z Om dziś 12+3 a z usg 12 +5 termin na 12 marzec. Następna wizyta 21 października haha to teraz się naczekam hahaha ale jestem szczęśliwa. Nie ma podwyższonego ryzyka zachorowania na jakąś chorobę zrobiła też te testy i pomierzyla wszystko ale się cieszę Zobacz załącznik 1017365Zobacz załącznik 1017366Zobacz załącznik 1017367
reklama
Kinderka88
Fanka BB :)
@Arma tak po zdjęciu mi się wydaje... a co do wychowania to napewno dalabys radę!
Kinderka88
A ja znowu zaszalałam na zakupach w reservd po 9 zł koszulki kupiłam [emoji85]
Patrycja35
Ja juz po wizycie..i znowu inny termin..dzis na 5 marca...3 dni temu byl na 9 -.-..30 sierpnia mial 62.2 dlugosci na prenatalnych dzis ma 73.5..rosnie jak szalony
Bedemama!
Moderator
12 godzin... powodzenia! Pamietaj, zeby duzo picŻyje jeszcze dzisiaj 12h ciągłej jazdy plus przerwy. A prom pod koniec jak się obudziłam poczułam bujanie a byłam tak zmęczona ze zanim wyruszył padłam
Moze jeszcze zostaniesz lutowa mamusiaJa mam dzis ide z córcia chce zobaczyc braciszka
W 14 tygodniu to juz powiniec ci lekarz z usg powiedziec jaka ta plecTak,ale u mnie to już będzie 14 tydzień, więc nie łapię się na metodę nub. No trudno I tak żyję nadzieją, że to mała księżniczka
Chyba zaraz sama pobiegne na zakupy ;DA ja znowu zaszalałam na zakupach w reservd po 9 zł koszulki kupiłam [emoji85]Zobacz załącznik 1017431
Kinderka super ciuszki zazdroszczę ci tego kupowania ja na razie nic nie kupuje .
Patrycja pięknie rośnie nic tylko się cieszyć . Co do daty porodu to czy ja wiem czy jest sens tego że lekarz przesuwa termin mój ginekolog ustala datę na prenatalnych i potem jej już nie zmienia . Ale każdy lekarz podług swojej wiedzy ustala pewne rzeczy
Patrycja pięknie rośnie nic tylko się cieszyć . Co do daty porodu to czy ja wiem czy jest sens tego że lekarz przesuwa termin mój ginekolog ustala datę na prenatalnych i potem jej już nie zmienia . Ale każdy lekarz podług swojej wiedzy ustala pewne rzeczy
Bedemama!
Moderator
Wg mnie jest sens informowania, jesli lekarz widzi, ze data porodu prawdopodobnie sie przesunie. Mi w Holandii ustalili date na 24, ok. 26 tygodnia ciazy poszlam z ciekawosci na usg w Polsce i ginekolog powiedziala, ze na pewno urodze wczesniej. Wg niej ok. 19. W rzeczywistosci rozpakowalam sie 17. Dzieki tej pani zmotywowalam sie, zeby przygotowac sie na porod troche wczesniej, bo normalnie to wszystko u mnie na ostatni dzwonekKinderka super ciuszki zazdroszczę ci tego kupowania ja na razie nic nie kupuje .
U mnie również, i lekarz obliczył, że to 13 tydzień [emoji7]U mnie była 1.06
Termin na 07.03.2020
Ja ostatnia miesiączke miałam 31 maja A termin mam ustalony na 1.03U mnie również, i lekarz obliczył, że to 13 tydzień [emoji7]
Termin na 07.03.2020
reklama
madziuuula
Właśnie ja też kiedyś słyszałam że ten termin z prenatalnych najbardziej wiarygodny jeżeli chodzi o dziecko. Wiadomo potem różne inne aspekty wpływają na tp jak chociażby stan szyjki czy łożyska ale to wtedy wiadomo że się dziecko urodziło w którymś tam tc a nie 40 [emoji6]Kinderka super ciuszki zazdroszczę ci tego kupowania ja na razie nic nie kupuje .