reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Wazy 12,5kg
Ubranek póki co nie kupuje bo nie znam płci, no u muszę pojechac po ubranka po synku, przejrzeć je i zobaczyć co muszę dokupić. Kupiłam tylko buciki niechodki i kombinezonik jeden :)
A co takiego zamowilas od mama ginekolog? Ja chce zamówić zestaw niemowlaka, mój pierwszy kocyk i zestaw na przebranie ale czekam aż będzie dostępny jak narazie mają braki niestety [emoji52]

Dziś zaszalalam w Next [emoji16] i małej nakupywalam ciuszkow bo już powyrastala z większości.

I tak sobie myślę że robiłam błąd w poprzedniej ciazy na zakupach podchodzilam do tego ze wolę więcej małej kupić tanich bodziaków niz kilka firmowych itp lecz po praniu robiły się jakieś zdeformowane brzydkie poprostu i mako komfortowe dla maliszka mialam wrazenie ze takie sztuczne ble, więc teraz stawiam na jakoś A nie ilość i tak zaraz wyrośnie więc wystarczy kilka par w jednym rozmiarze.

reklama
A co takiego zamowilas od mama ginekolog? Ja chce zamówić zestaw niemowlaka, mój pierwszy kocyk i zestaw na przebranie ale czekam aż będzie dostępny jak narazie mają braki niestety [emoji52]

Dziś zaszalalam w Next [emoji16] i małej nakupywalam ciuszkow bo już powyrastala z większości.

I tak sobie myślę że robiłam błąd w poprzedniej ciazy na zakupach podchodzilam do tego ze wolę więcej małej kupić tanich bodziaków niz kilka firmowych itp lecz po praniu robiły się jakieś zdeformowane brzydkie poprostu i mako komfortowe dla maliszka mialam wrazenie ze takie sztuczne ble, więc teraz stawiam na jakoś A nie ilość i tak zaraz wyrośnie więc wystarczy kilka par w jednym rozmiarze.

Kupiłam właśnie zestaw dla noworodka :)
Na przebranie tez chce kupić i kocyk tez ae nie ma wiec kupię później. Poza tym kocyki maja mieć nowe kolory

Kupiłam właśnie zestaw dla noworodka :)
Na przebranie tez chce kupić i kocyk tez ae nie ma wiec kupię później. Poza tym kocyki maja mieć nowe kolory
Napisali że dostawa kocykow będzie na jesień więc poczekam i kupię wszystko odrazu, dziewczyny zachwalaja jakość w komentarzach [emoji4] daj znać jak dostaniesz paczuszke [emoji4]

Napisali że dostawa kocykow będzie na jesień więc poczekam i kupię wszystko odrazu, dziewczyny zachwalaja jakość w komentarzach [emoji4] daj znać jak dostaniesz paczuszke [emoji4]

Ja mam już kocyk przedszkolaka i jest super :) kupie na pewno jeden dla malucha a prócz tego jeden z le pampuch. O zestawie na pewno napisze jak dojdzie :)

W 51015 są przeceny nawet do 75%

Załączniki

• Screenshot_20190827-150114.jpg
    Screenshot_20190827-150114.jpg
    169,7 KB · Wyświetleń: 76
Gdzieś w okolicach cmentarza? Bo ja tam [emoji102]

Ej dziewczyny ja chyba nienormalną jestem ale uwaga uwaga NIE MOGĘ SIĘ DOCZEKAĆ PORODU. Nie to ze mi brzuch jakoś ciąży albo tak mi sie spieszy, ale mam jakieś takie przeczucie, że będzie inny niż znam z opowiesci. Bo jak na razie wszystko mam na opak, zero mdłości, plamień, całą ciążę jak na razie ćwiczę fitness, progesteronu nie brałam, żadnych krwiaków, badania wzorowe. Do tego stopnia że w pierwszym trymestrze miałam schizę, że coś MUSI być nie tak, tylko coś przegapiłam. A teraz totalny chill, tylko brzuch nieco większy a tak zero ciąży :o.
I nie mogę się doczekać, czy te wszystkie ćwiczenia które robiłam i robię faktycznie jakoś wpłyną na poród, czy będzie szybko i bez bólu, ale nawet jak ma być strasznie to się totalnie nie boję. Bo sama ciąża jak na razie pozytywnie, oby pozostałe 70% przebiegało równie lekko :)
To dobrze że tak na spokojnie do tego podchodzisz, ale twoje nastawienie może się zmienić bliżej porodu i w tym czasie mogą się pokazać leki odnośnie bólu, czy będzie wszystko ok i jak to wszystko będzie wyglądało. Moim zdaniem nie warto oglądać filmików, czytać na ten temat i bez sensu się stresować, każda kobieta rodzi inaczej, każda inaczej znosi ból a urodzić trzeba więc najlepiej być w dobrej kondycji i współpracować z poloznymi. Rodzilam już 3 razy i szczerze lek najmniejszy był za 1razem, teraz wiem jak to wygląda i poprostu staram o tym nie myslec, pomimo tego że nie mam jakiego urazu bo porodu były szybkie.

Dziewczyny,
czy pijecie kawę? Ja przed ciąża piłam tak do dwóch filiżanek dziennie. Teraz odstawiłam, ale mam niskie ciśnienie i się słaniam. Dietetyczka mi powiedziała, że jedna filiżanka dziennie jest Ok. Tylko boje sie, że nawet taka dawka kofeiny wpłynie na dziecko i bedzie nadpobudliwe :/

reklama
Dziewczyny,
czy pijecie kawę? Ja przed ciąża piłam tak do dwóch filiżanek dziennie. Teraz odstawiłam, ale mam niskie ciśnienie i się słaniam. Dietetyczka mi powiedziała, że jedna filiżanka dziennie jest Ok. Tylko boje sie, że nawet taka dawka kofeiny wpłynie na dziecko i bedzie nadpobudliwe :/

Ja pije dziennie prócz tego pije dość dużo coli.

Do góry