reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

A jak jest zapalenie szyjki i dostałam globulki to nie grozi maleństwu. Lekarz mnie uspokaja ale podejrzewam ze uspokaja dla dobra dziecka i żebym się nie nakrecała a jednak jest to niebezpieczne. I niestety cytologia do powtorki. Na 16.09 mam prenatalne!
Spokojnie, ja brałam macmiror w 8 tygodniu ciazy A później jakoś w 15. Lepiej brać tabletki na zapalenie bo to może prowadzić do porodu przedwczesnego i rozwierania szyjki niż jak byś ich miała nie stosować. Dobrze, że lekarz nie olal sprawy.

reklama
Anita ten wózek cybex ile on waży?

Kupiłaś już wózek łóżeczko ubranka też już kupujesz?

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

Anita ten wózek cybex ile on waży?

Kupiłaś już wózek łóżeczko ubranka też już kupujesz?

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

Wazy 12,5kg
Ubranek póki co nie kupuje bo nie znam płci, no u muszę pojechac po ubranka po synku, przejrzeć je i zobaczyć co muszę dokupić. Kupiłam tylko buciki niechodki i kombinezonik jeden :)

Jako że pracuję w Zdroficie to się wypowiem :D Nie chodzi o to, że ktoś tak zakłada że MUSISZ iść na L4, chodzi bardziej o to, że zwyczajnie frekwencja na tych zajęciach jest niska. Mogę Ci wymienić kluby, w których te zajęcia są od dawna i przychodzi po kilkadziesiąt osób, ale tez takie, gdzie takie zajęcia zostały zwyczajnie zdjęte.
Jeśli masz pomysł w którym klubie takie zajęcia mogłyby się odbywać w godzinach popołudniowych i gdzie mogłyby przyciągnąć więcej osób niż obecnie odbywające witam zajęcia to jest to jak najabrdziej do zrobienia. Sama takie zajęcia bym chętnie poprowadziła :D. Problem w tym, że dostępne godziny w klubach to właśnie 11-13 kiedy standardowo organizuje się zajęcia dla mam albo dla seniorów. Bo jeśli po 17 były zajęcia dla mam robimy poza mamami na nie nie przyjdzie.
W tym momencie jedyne sensowne rozwiązanie jakie widzę - iść na jakieś lekkie zajęcia: zdrowy kręgosłup (bezpieczne), joga, pilates (uważając na ćwiczenia zakazane w ciąży) albo Zdrofit Harmony. Przed zajęciami powiedz intruktorowi, że jesteś w ciąży - część będzie wiedziała, co robić i wskaże, których ćwiczeń unikać (ale nie wszyscy bo nie każdy takie szkolenie robił, najbezpieczniej iść do takiego, który prowadzi tez właśnie zajęcia w ciąży wiec na pewno przeszkolenie ma).
A w którym zdroficie pracujesz?:) prowadzisz zajęcia dla kobiet w ciąży?:)

Wiem ze działa ale pytanie czy te zajęcia tez obejmuje?
Jakoś radzę, mówię grupie ze jestem w ciąży i nie będę robiła z nimi wszystkiego. I tak głównie pokazuję i chodzę, poprawiam. Wiadomo kondycja się zmieniła bo łapie zadyszkę i czuję zwiekszona ilość krwi, ale mam wrażenie, ze i tak całkiem nieźle się trzymam.
Prowadzę różne, stałych mam mało i raczej jakieś sztangi ALE jeśli masz koło siebie Zdrofit i znajdziesz jakieś zastępstwo z Agatą N. to na pewno ja :D
To chyba masz w czwartki w zdroficie przy Agorze :)

Hej Dziewczyny, martwi mnie bardzo mała przeziernosc karkowa crl: 56mm a nt 0,9mm... zauważyłam to dopiero w domu, lekarz mówił, ze wszystko okej... ale może się machnął. Czy któraś z Was miała taki mały wynik?

Hej Dziewczyny, martwi mnie bardzo mała przeziernosc karkowa crl: 56mm a nt 0,9mm... zauważyłam to dopiero w domu, lekarz mówił, ze wszystko okej... ale może się machnął. Czy któraś z Was miała taki mały wynik?

reklama

Mówią, ze im niższa tym lepiej, wyliczył Ci ryzyko? Fakt, ze to już dolna granica dla tego crl ale nigdzie nie jest napisane, ze to zle[emoji4]

Znalazłam u mamyginekolog ;) poniżej 5centyla zdarza się bardzo rzadko ale nie jest powodem do niepokoju :)

Do góry