reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

A jakie globulki? Ja też brałam już globulki i maść Pinafucin czy coś takiego i nic mi nie jest ald chyba infekcja Wróciła... Myślę że zapisze się gdzieś na posiew

Przepisał mi MACMIROR iw ulotce że w czasie ciąży tylko pod nadzorem... Kurcze szyjka to już blisko bardzo. Rozumiem infekcje pochwy ale szyjka to już chyba bardziej niebezpiecznie sie robi

Załączniki

• mid_cc443492c9a072ad0ad532d357f9c8b1.jpg
    mid_cc443492c9a072ad0ad532d357f9c8b1.jpg
    42,7 KB · Wyświetleń: 38
reklama
Dziewczyny z Warszawy,
mam dla Was propozycje. Od września są zajęcia z aqua areobiku dla kobiet w ciąży na basenie na Inflandzkiej. Zajęcia są we wtorki i czwartki o 11:30 i soboty o 12:00. Moze któraś z Was chciałaby chodzić? Od rehabilitantki wiem, że to bardzo pomoże przy bólach kręgosłupa i odciąży stawy. Może któraś z Was się zdecyduje? :-)

Ja z pracujących ale jako instruktor fitness mam takie godziny, że może się uda. Sprawdzę czy można na te zajęcia z Multisportem chodzić. Uwielbiam takie zajęcia, najlepiej bez pasa wyporowego :D

Czekam na zdjecia zestawu :)

@Milii skoro plamienia zaczely sie wieczorem to zrozumiale jest, ze widzisz je tez dzisiaj rano. Na Twoim miejscu poczekalabym do jutra i jesli plamienia beda sie utrzymywac, umow sie na wizyte. Ale tak jak dziewczyny pisaly, taki kolor nie powinien cie martwic, zwlaszcza, ze dopiero wrocilas z wizyty. Dawaj znac jak sie czujesz.

No tako pojawiły się brązowe plamienia... Także leżę jak będzie gorzej to dzwonie do gina

Ja z pracujących ale jako instruktor fitness mam takie godziny, że może się uda. Sprawdzę czy można na te zajęcia z Multisportem chodzić. Uwielbiam takie zajęcia, najlepiej bez pasa wyporowego :D
Multisport działa na inflandzkiej :) jak sobie radzisz na zajęciach jako prowadząca? Jakie zajęcia i gdzie prowadzisz?:)

No tako pojawiły się brązowe plamienia... Także leżę jak będzie gorzej to dzwonie do gina

Mili ja też tak miałam po cytologii. To normalne. Gin mnie uprzedził bo najgorsze to się stresować. Stres ma bardzo zły wpływ. U mnie trwało to niecałe 3 dni. Różowe i brązowe miałam ale nie było żywej krwi i nie było tego dużo. Odpoczywaj nie panikuj bo tam serduszko bije i się rozwija wszystko.

Zgadzam się z tym, że jest to krzywdzące dla kobiet, które pracują. W zdoficie jak są zajęcia dla kobiet w ciąży to tylko rano. Nawet myślałam o napisaniu jakiegoś podania żeby coś było popołudniu. Niestety większość osób teraz uważa, ze jak jesteś w ciąży to zostajesz w domu na zwolnieniu :/

Jako że pracuję w Zdroficie to się wypowiem :D Nie chodzi o to, że ktoś tak zakłada że MUSISZ iść na L4, chodzi bardziej o to, że zwyczajnie frekwencja na tych zajęciach jest niska. Mogę Ci wymienić kluby, w których te zajęcia są od dawna i przychodzi po kilkadziesiąt osób, ale tez takie, gdzie takie zajęcia zostały zwyczajnie zdjęte.
Jeśli masz pomysł w którym klubie takie zajęcia mogłyby się odbywać w godzinach popołudniowych i gdzie mogłyby przyciągnąć więcej osób niż obecnie odbywające witam zajęcia to jest to jak najabrdziej do zrobienia. Sama takie zajęcia bym chętnie poprowadziła :D. Problem w tym, że dostępne godziny w klubach to właśnie 11-13 kiedy standardowo organizuje się zajęcia dla mam albo dla seniorów. Bo jeśli po 17 były zajęcia dla mam robimy poza mamami na nie nie przyjdzie.
W tym momencie jedyne sensowne rozwiązanie jakie widzę - iść na jakieś lekkie zajęcia: zdrowy kręgosłup (bezpieczne), joga, pilates (uważając na ćwiczenia zakazane w ciąży) albo Zdrofit Harmony. Przed zajęciami powiedz intruktorowi, że jesteś w ciąży - część będzie wiedziała, co robić i wskaże, których ćwiczeń unikać (ale nie wszyscy bo nie każdy takie szkolenie robił, najbezpieczniej iść do takiego, który prowadzi tez właśnie zajęcia w ciąży wiec na pewno przeszkolenie ma).

Mili ja też tak miałam po cytologii. To normalne. Gin mnie uprzedził bo najgorsze to się stresować. Stres ma bardzo zły wpływ. U mnie trwało to niecałe 3 dni. Różowe i brązowe miałam ale nie było żywej krwi i nie było tego dużo. Odpoczywaj nie panikuj bo tam serduszko bije i się rozwija wszystko.

To taka plamka brązowa także leżę odpoczywam staram się dziś zrelaksować.

reklama
Multisport działa na inflandzkiej :) jak sobie radzisz na zajęciach jako prowadząca? Jakie zajęcia i gdzie prowadzisz?:)

Wiem ze działa ale pytanie czy te zajęcia tez obejmuje?
Jakoś radzę, mówię grupie ze jestem w ciąży i nie będę robiła z nimi wszystkiego. I tak głównie pokazuję i chodzę, poprawiam. Wiadomo kondycja się zmieniła bo łapie zadyszkę i czuję zwiekszona ilość krwi, ale mam wrażenie, ze i tak całkiem nieźle się trzymam.
Prowadzę różne, stałych mam mało i raczej jakieś sztangi ALE jeśli masz koło siebie Zdrofit i znajdziesz jakieś zastępstwo z Agatą N. to na pewno ja :D

Do góry