reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Milii troche za bardzo panikujesz. Musisz wyluzować bo się wykończysz.
Ja się już cieszę do pracy :) wreszcie mieczy ludzi a nie cały czas w domu. Popracuje do wigilii potem sobie do porodu będę odpoczywać. W marcu będziemy już załatwiać tez żłobek na przyszły rok bo chce wrócić szybko do pracy.
Wczoraj kupiłam zestaw od mamyginekolog dla fasolki :) pokaże wam jak przyjdzie :)
Miałam iść dziś na badania ale zapomniałam i już wypiłam szklankę soku wiec z moczu nici :/ pójdę w czwartek. Cała noc zle spałam brzuch mnie dość mocno kłuł wydaje mi się, ze to wina jelit... mam problem ze wzdęciami i to promieniuje na cały brzuch ;/

reklama
Dziewczyny z Warszawy,
mam dla Was propozycje. Od września są zajęcia z aqua areobiku dla kobiet w ciąży na basenie na Inflandzkiej. Zajęcia są we wtorki i czwartki o 11:30 i soboty o 12:00. Moze któraś z Was chciałaby chodzić? Od rehabilitantki wiem, że to bardzo pomoże przy bólach kręgosłupa i odciąży stawy. Może któraś z Was się zdecyduje? :-)

Milii troche za bardzo panikujesz. Musisz wyluzować bo się wykończysz.
Ja się już cieszę do pracy :) wreszcie mieczy ludzi a nie cały czas w domu. Popracuje do wigilii potem sobie do porodu będę odpoczywać. W marcu będziemy już załatwiać tez żłobek na przyszły rok bo chce wrócić szybko do pracy.
Wczoraj kupiłam zestaw od mamyginekolog dla fasolki :) pokaże wam jak przyjdzie :)
Miałam iść dziś na badania ale zapomniałam i już wypiłam szklankę soku wiec z moczu nici :/ pójdę w czwartek. Cała noc zle spałam brzuch mnie dość mocno kłuł wydaje mi się, ze to wina jelit... mam problem ze wzdęciami i to promieniuje na cały brzuch ;/
Też mam duże kłopoty z jelitami, ale miałam je i przed ciąża. Teraz cokolwiek zjem to od razu brzuch jest wzdęty jak balon :/

Heh ja tez pracuje na nocki :) tez 2 w tygodniu . Wymieniamy się z mężem opieka nad małym .
Ja pracuje 5 nocek w tygodniu po 10, planuje w 3 trymestrze pracować już 40h hihi

Ja tez się zastanawiam jak to będzie po macierzyńskim. Wrócić do pracy na pewno od razu wrócę, bo chce i muszę, ale nie mam pojęcia co wtedy z dzieckiem zrobie na te 9-10h dziennie... z takim rocznym. Ciężki temat będzie.

U mnie dzidzi nie ma.jeszcze żadnej, A już się boję że nie będę chciała dziecka w domu zostawić beze mnie. Ale jak wszystko pójdzie tak jak ma być to i druga będzie szybko po pierwszej. Oby się udało rok po roku :)

Dziewczyny z Warszawy,
mam dla Was propozycje. Od września są zajęcia z aqua areobiku dla kobiet w ciąży na basenie na Inflandzkiej. Zajęcia są we wtorki i czwartki o 11:30 i soboty o 12:00. Moze któraś z Was chciałaby chodzić? Od rehabilitantki wiem, że to bardzo pomoże przy bólach kręgosłupa i odciąży stawy. Może któraś z Was się zdecyduje? :-)

Szkoda, ze te godziny zajęć są dla niepracujących:(
Chodziłabym, ale nie w tych godzinach.
Szukałam tez zajęc fitness dla ciężarnych i tez wszędzie w godzinach przedpoludniowych.
Została mi tylko joga dla cieżarnych, bo na Foksal jest po 17.

Wow, a co to za praca, ze można tylko dwa dni pracować, jeśli możemy wiedzieć? Tez bym tak chciała hehe
Wiesz tutaj myślę że każda pracę możesz wykonywać po macierzynskim w takim wymiarze jak Ci pasuje jeśli szef się zgodzi. Przed poprzednią ciąża pracowałam cały etat wracając z macierzyńskiego dogadalam się z pracodawcą że wrócę ale tylko na 16h tygodniowo tutaj prawie każda kobitka z dzieckiem nie pracuje cały etat. Najzwyczajniej się nie opłaca jeśli chodzi o kasę.
Moja praca to żadna tajemnica [emoji6] na kuchni pracuje robimy różne dania które później również pakujemy w pojemniczki i sprzedajemy w sklepie gotowy produkt. To taki duży sklep z restauracja, hot and cold deli -jedzeniem na wynos i właśnie kuchnia której pracuje.

A sobota o 12:00?
Zgadzam się z tym, że jest to krzywdzące dla kobiet, które pracują. W zdoficie jak są zajęcia dla kobiet w ciąży to tylko rano. Nawet myślałam o napisaniu jakiegoś podania żeby coś było popołudniu. Niestety większość osób teraz uważa, ze jak jesteś w ciąży to zostajesz w domu na zwolnieniu :/

Huh, to ja cofam moje codzienne jęczenie na noszenie mojej dwulatki [emoji30]
25 miesiący i 12,5kg. Ale tez zarżnęło mi to kręgosłup:( zwłaszcza, ze rok temu odstawiła wózek i od tego czasu, albo idzie sama albo jak się zmęczy to ląduje u mnie w nosidle...
Ja jestem przerazona jej waga, fakt lubi jeść i nie ma z tym problemu. Nie uważam żebym jej dawała za dużo lub coś co tak tuczy [emoji2368] raczej zdrowo je ale skąd ta waga to Ja nie wiem [emoji848]

reklama
Koleżanka ma 14 mies.coreczke i wazy prawie 14 kg.
Kolejna w tym samym wieku ma 10 kilo.
A kuzynka ma 8 kg synka a ma 5 mies.karmi tylko cycem. Tak więc ten:) ważne ze zdrowe:)

Do góry