reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

Ja jestem przerazona jej waga, fakt lubi jeść i nie ma z tym problemu. Nie uważam żebym jej dawała za dużo lub coś co tak tuczy [emoji2368] raczej zdrowo je ale skąd ta waga to Ja nie wiem [emoji848]
Może ma ciężkie kości:)
Bratanica też tak wazylaa do roku, teraz ma 3lata i ciągle waży tyle samo,tylko rośnie:)

reklama
Milii troche za bardzo panikujesz. Musisz wyluzować bo się wykończysz.
Ja się już cieszę do pracy :) wreszcie mieczy ludzi a nie cały czas w domu. Popracuje do wigilii potem sobie do porodu będę odpoczywać. W marcu będziemy już załatwiać tez żłobek na przyszły rok bo chce wrócić szybko do pracy.
Wczoraj kupiłam zestaw od mamyginekolog dla fasolki :) pokaże wam jak przyjdzie :)
Miałam iść dziś na badania ale zapomniałam i już wypiłam szklankę soku wiec z moczu nici :/ pójdę w czwartek. Cała noc zle spałam brzuch mnie dość mocno kłuł wydaje mi się, ze to wina jelit... mam problem ze wzdęciami i to promieniuje na cały brzuch ;/
Czekam na zdjecia zestawu :)

@Milii skoro plamienia zaczely sie wieczorem to zrozumiale jest, ze widzisz je tez dzisiaj rano. Na Twoim miejscu poczekalabym do jutra i jesli plamienia beda sie utrzymywac, umow sie na wizyte. Ale tak jak dziewczyny pisaly, taki kolor nie powinien cie martwic, zwlaszcza, ze dopiero wrocilas z wizyty. Dawaj znac jak sie czujesz.

Ja wczoraj o 14 stej miałam spotkanie z maleństwem 3 cm i serduszko bije na 169. Ale dopadła mnie infekcja szyjki w cytologii wyszło i teraz na globulkach lecę i się zamartwiam bo to dopiero 10 tydzień skończony. Zdjęcie mało widoczne ale jest .Zobacz załącznik 1014892
Wlasnie ze pieknie wszystko widac :) infekcje w ciazy przydarzaja sie bardzo czesto, nie martw sie :)

Wlasnie ze pieknie wszystko widac :) infekcje w ciazy przydarzaja sie bardzo czesto, nie martw sie :)
A jak jest zapalenie szyjki i dostałam globulki to nie grozi maleństwu. Lekarz mnie uspokaja ale podejrzewam ze uspokaja dla dobra dziecka i żebym się nie nakrecała a jednak jest to niebezpieczne. I niestety cytologia do powtorki. Na 16.09 mam prenatalne!

No u mnie mąż pod koniec października także już ten brzuch będzie widoczny także sobie damy spokój z przytulaniem wolę nie ryzykować :)
Wtedy już możesz, najgorzej teraz, w październiku to Ty będziesz 14 tydzień i dalej więc na spokojnie, nawet podobno lepiej, bo rozluźnia i cwiczysz mięśnie ;) a przed samym porodem zalecane wręcz ;) tylko mi ciężko to sobie wyobrazić.

Moim zdaniem zawsze w takich sytuacjach trzeba wszystko powiedzieć lekarzowi prowadzącemu. Nawet branie magnezu należy konsultować z lekarzem. Ja również miewam podobne bóle. Uważam, że to kwestia powiększającej się macicy. Może zależeć to też od tego jak jesteś rozciągnięta w więzadłach. Dopóki nie ma plamienia/krwawienia może być to objaw naturalny, ale lekarzem nie jestem.
Magnes powiedział żebym brała i to 4 tabletki dziennie co prawda dlatego że dretwieja mi dłonie ale generalnie przy skurczach ponagaja
A jak jest zapalenie szyjki i dostałam globulki to nie grozi maleństwu. Lekarz mnie uspokaja ale podejrzewam ze uspokaja dla dobra dziecka i żebym się nie nakrecała a jednak jest to niebezpieczne. I niestety cytologia do powtorki. Na 16.09 mam prenatalne!
A jakie globulki? Ja też brałam już globulki i maść Pinafucin czy coś takiego i nic mi nie jest ald chyba infekcja Wróciła... Myślę że zapisze się gdzieś na posiew

reklama
Pochwalę się jeszcze raz ! :) ale nie umiem filmików dodać jak rusza odnóżami haha:D

Załączniki

• Bez tytułudf.jpg
    Bez tytułudf.jpg
    79,6 KB · Wyświetleń: 98
  • IMG_20190826_1_6dd.jpg
    IMG_20190826_1_6dd.jpg
    63 KB · Wyświetleń: 95
Do góry