Dziewczyny z Wrocławia, czy mogłybyście polecić dobrego ginekologa do prowadzenia ciąży, który przyjmuje na NFZ i prywatnie? Dopiero przeprowadziłam się do Wrocławia. Wcześniej byłam na dwóch wizytach prywatnie - jedna była we Wrocławiu, ale lekarz przyjmuje wyłącznie prywatnie. Byłam jedynie w celu zobaczenia czy ciąża się rozwinęła i bije serduszko. Z góry bardzo dziękuję za pomoc
reklama
Co do bujaczkow, wyparzaczy i innych gadżetów to radzę poczekać do czasu kiedy dziecko się urodzi, później sama stwierdziesz co ci tak na poważnie jest potrzebne. Wazne jest kupic wózek, łóżeczko, ubranka, kosmetyki dla dzieci i takie podstawowe rzeczy.A co to za fotel? Masz jakies foty? Jeju ja nie mam w ogole doswiadczenia a jak czytam posty dziewczyn to tutaj tyle doswiadczonych a ja tylko screeny robie jak mi sie wyswietla reklama a to jakas wanienka a to bujaczek ale nic poza tym moze za jakis czas wpadne w szal poszukiwan. Na ta chwile na chroniczny brak czasu
Agunia1401
Moderator
Anita Też ostatnio tak czytałam w jakimś artykule że 14+0 ciaza+ pokazuje 13+0 to chyba jest umowne bo dziewczyny też jak I'm teraz mówiłam że mam 12+1 a to skończylas pierwszy trymestr. Tego sa chyba różne szkoły, mi tak psio rybka ważne że dzidziuś zdrowy że to najgorsze prawie za mną. Oczywiście wszystko może się wydarzyć, ale teraz ten procent zmalał.
Ja rodziłam naturalnie po cc. Cc w 2010r według mnie źle poprowadzony poród, byłam praktycznie sama sobie zostawiona, dziecko 4kg. W 2018r poszłam w 8mscu ciąży na kwalifikacje do porodu SN poród wywołany w terminie pod kontrolą lekarzy że znieczuleniem. 6h skurczow i urodziłam, wspomnienienia pozytywne nie do opisania. Kondycja fizyczna rewelacja. Na drugi dzień w domu. Teraz też chcę naturalnie jak nie będzie przeciwwskazan.Przez te brak objawów nie czuje wogole tej ciąży... Tak jak bym nie była na prawdę nic mi nie przeszkadza żadne zapachy cały dom wysprzatalam chyba się wezmę za mycie okien.. Żadnych boli nic nie wiem powinnam się cieszyć ale uspokoje się po wizycie zostało 7 dni... Mąż pojechał zostalysmy same z córką.
Co do wagi to ja z córką przytyłam ponad 30 kg rok temu schudłam do 45 kg ale zdążyłam przytyć także teraz zaczynałam od wagi 62 kg na wizycie w 5 tygodniu obecną waga 62-63 zależy kiedy się ważę... Mam tylko nadzieje ze przytyje Mac do 68 kg bo potem ciężko zrzucić u mnie pewnie znów cc bo już jedna miałam.
MamaR
Fanka BB :)
Ja tez nic jeszcze nie kupuje. Ale temu ze mam juz kolyske, przewijak, wanienkę, fotelik i wózek. Ciuszkow też sporo. Jak będzie dziewczynka to będzie mieć większość po siostrze. Jak będzie synek to będę kupować ciuszki ale to później po 6 miesiącu. Czasami zapominam że jestem w ciąży. Przypominam sobie wieczorem dopiero. Nie mam żadnych dolegliwości A przy rocznym dziecku trudno się oszczędzać. W środę zobaczę czy ten krwiaczek się wchłonął. Jak nie to będę więcej leżeć.
madziuuula
Każdego dnia ludzie się, że będzie coraz lepiej a jak narazie z dnia na dzień coraz gorzej [emoji12]
Mdłości nie odpuszczaja [emoji849]
Mdłości nie odpuszczaja [emoji849]
madziuuula
A słyszałeście o metodzie ramzi określania płci na podstawie zdjęć usg z 6-8tc? dla niektórych kolejna bujda ale mi daje kolejną nadzieję że tym razem dziolche ustrzelilismy [emoji12]
Potem na podstawie zdjęć z okolic 12 tc i położenia wyrostka niby niemal 100% można określić.
Potem na podstawie zdjęć z okolic 12 tc i położenia wyrostka niby niemal 100% można określić.
Milii
Piękny brzusioA to u mnie 3 tydzień ciazy I teraz 12tydzien
A to 1 ciaza
reklama