reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

reklama
IMG_20190812_235849.jpg
IMG_20190812_235917.jpg
Mam teraz urlop i strasznie ciężko za wami nadginic. Po tych atakach bólu przez weekend mój lekarz przyjął mnie dzisiaj dosłownie na 3 minuty a usg trwało z minute na usg... Żeby sprawdzić czy dzidziuś żywy. Wszystko w porządku, fikal koziolki wszystko było widać przez to nie wyraźne zdjęcia a ten szpital był tragiczny, nie wiem jak kobiety tak rodzą, to usg też było strasznie nie wyraźne, a tam brud straszny, bałam się co kolwiek dotykać.
Wstawiam zdjęcia 11+2

Gratuluję udanych wizyt i pięknych zdjęć :) Ja jutro wizytuje, 13-tego.... ;)
Zapisałam się na rano bo ten lekarz zawsze ma opóźnienia więc stwierdzam że rano może krócej będę czekać na wizytę, z drugiej strony strasznie ciężko mi się z rana wstaje... Denerwujące to jest bo place za wizytę i czasem muszę czekać ponad godz na swoją kolej, dobrzeze chociaż nie am problemu z kim dziecka zostawić. Wizyta kolejna po czterech tyg. ciekawe co zobaczę.
Dzisiaj byłam odebrać wyniki które robiłam w czwartek i okazuje się że pielęgniarka nie zaznaczyła mi glukoze i PTA. Oczywiście nie ma winnego, za badania zapłacone więc chyba to uzupełnienie na następnej wizycie. Prenatalne robi też mój ginekolog, on ma swoją prywatna przychodnie i tam wszystkie badania można wykonać razem z KTG pod koniec ciąży. Jutro pewnie będę się dopiero zapisywać.

Aha i na te bóle dostałam zwiększona dawkę magnezu 3 razy dziennie mam brać, nospe jak tylko zacznie boleć oraz paracet dostałam też Duphaston powiedzcie mi do kiedy się go bierze? Bo w Norwegii go nie dostanę woec wolę zapytać czy mam zapasy robić czy nie. Bo to już 11+2 myślałam że to tylko w 1 trymestrze, a w aptece Pani powiedziała że do 20 tygodnia i czasem.

Gratuluję udanych wizyt i pięknych zdjęć :) Ja jutro wizytuje, 13-tego.... ;)
Zapisałam się na rano bo ten lekarz zawsze ma opóźnienia więc stwierdzam że rano może krócej będę czekać na wizytę, z drugiej strony strasznie ciężko mi się z rana wstaje... Denerwujące to jest bo place za wizytę i czasem muszę czekać ponad godz na swoją kolej, dobrzeze chociaż nie am problemu z kim dziecka zostawić. Wizyta kolejna po czterech tyg. ciekawe co zobaczę.
Dzisiaj byłam odebrać wyniki które robiłam w czwartek i okazuje się że pielęgniarka nie zaznaczyła mi glukoze i PTA. Oczywiście nie ma winnego, za badania zapłacone więc chyba to uzupełnienie na następnej wizycie. Prenatalne robi też mój ginekolog, on ma swoją prywatna przychodnie i tam wszystkie badania można wykonać razem z KTG pod koniec ciąży. Jutro pewnie będę się dopiero zapisywać.
Rozumiem Cię doskonale dzisiaj przyjął mnie ekstra w szpitalu i nic nie płaciłam ani nie czekałam zbyt długo. Ale jak idę prywatnie a wizytę mam 23 sierpnia on sprawdzi wszystko dokładnie to wtedy zdarzało się czekać po 3h czasami więcej, a każda po 10 minut trzyma... Szlak trafia że człowiek pla lci i czeka

Ciężko się ogląda i słucha .......A przeżyć coś takiego,niewyobrażalny ból, a to wszystko przez lekceważenie rodzącej,przykre.
kilka razy próbowałam coś napisać i kasowałam,.. mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swoich czynów, chociaż życia dziecka to nie zwróci... ale może więcej takich tragedii nie będzie, ale niestety...... cały czas to się dzieje... żadnych wniosków ;((((
Aha i na te bóle dostałam zwiększona dawkę magnezu 3 razy dziennie mam brać, nospe jak tylko zacznie boleć oraz paracet dostałam też Duphaston powiedzcie mi do kiedy się go bierze? Bo w Norwegii go nie dostanę woec wolę zapytać czy mam zapasy robić czy nie. Bo to już 11+2 myślałam że to tylko w 1 trymestrze, a w aptece Pani powiedziała że do 20 tygodnia i czasem.
Kochana ja pytalam ginekolog so kiesy duphaston to powiedziala ze pociagniemy do 16 tygodnia takze jeszcze 6 przede mna. Ale to jest chyba jest roznie.. zalezy od lekarza.

Agunia najważniejsze że wszystko dobrze, będziesz spokojniejsza. Niestety dużo gabinetow jeszcze jest tak wyposażonych. Pamiętam jak rok temu zapisałam się na kontrolna wizytę na NFZ żeby zrobić cytologie, co byłam w szoku z aparatu chyba to był pierwszy z modeli jaki wszedł na rynek a lekarz zamiast kondona wkładał palec od rękawiczki jednorazowej. To była moja pierwsza i zarazem ostatnia wizyta tam.
Ja biorę Luteine podjezykowo 3*2 i też już mnie trasa, czasem mam już odruch wymiotny.

Powodzenia :)

Dziewczyny z zaleceniem lezenia: jak dajecie rade?

Ogladalyscie ostatnio cos ciekawego? Moze byc film albo serial.
Mnie ostatnio wciagnac serial The Affair, polecam!

The Affair oglądałam rok temu, przez ten serial miałam ciężką depresję :p
Tez polecam Dom z Papieru, You i Lucyfera, teraz mecze ostatni sezon Orange is the New black

reklama
Dziewczyny mam dylemat.... od wczoraj chodzę niespokojna i najchętniej poszłabym na USG sprawdzić czy wszystko w porządku. Ostatnia wizytę miałam 12 lipca kolejna dopiero 19 sierpnia już wytrzymać nie mogę bo jakoś tak dziwnie się czuje nagle zaczęłam przesypiać całe noce nie budzę się na siku (gdzie wcześniej to było nie możliwe) koszmary senne się skończyły i ogólnie jakoś tak piersi nie bolą mdłości ustały.... mam teraz 11 tydzień plus 3. Nie wiem czy umówić się do lekarza czy już poczekać do poniedziałku:( jeszcze ewentualnie badania genetyczne które zaplanowałam na 28 sierpnia mogłabym przełożyć na jutro ale z kolei nie wiem czy to nie będzie za wcześnie na to badanie.

Do góry