Vanilia120
Fanka BB :)
Ja tam bym nie ryzykowalaJa go używam od miesiąca moja lekarka mówiła ze można.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja tam bym nie ryzykowalaJa go używam od miesiąca moja lekarka mówiła ze można.
Ja tam bym nie ryzykowala
Ja wkładam palcem bo stwierdziłam że tak bedzie wygodniej. I jest spoko. Tez mam takie info w ulotce.W ciąży nie można używać tego aplikatora. Trzeba ją wkładać palcem. Przynajmniej tak pisze w mojej ulotce
U nas w hotelu gdzie chodzę pisze w regulaminie że kobiety w ciąży nie mogą. Są sauny suche i parowe. Ja bym nie ryzykowala. Zeslabi Cię i będzie nie ciekawie. W jacuzzi można tylko do 36°C chwilę.Dziewczyny czy któraś z Was korzystała w ciąży z sauny?
Z tego co czytałam - bania ruska i sauna sucha odpada bo bardzo bardzo mocno rozgrzewa ciało.
Ale parowa, o temperaturze 60 stopni? Teoretycznie nagrzewa się tylko skóra, poza tym zależy od czasu pobytu. Jutro spytał lekarza ale jestem ciekawa Waszych doświadczeń?
Ja bym nie ryzykowalaDziewczyny czy któraś z Was korzystała w ciąży z sauny?
Z tego co czytałam - bania ruska i sauna sucha odpada bo bardzo bardzo mocno rozgrzewa ciało.
Ale parowa, o temperaturze 60 stopni? Teoretycznie nagrzewa się tylko skóra, poza tym zależy od czasu pobytu. Jutro spytał lekarza ale jestem ciekawa Waszych doświadczeń?
też tak mam, tylko 2 dziecko i też się zastanawiałam nad tym, ale to raczej za wcześnie,. myślę, że u mnie jak głodna jestem to wtedyMam pytanie, jestem w 11tyg+2dni to będzie moje 4 dziecko i wydaje mi się że czuję czasem delikatne bąbelki w dole brzucha, tylko że to troszkę wcześnie. W wcześniejszych ciążach ruchy czułam koło 15 tyg. Czy są tu mamy w podobnym tyg i mają podobne wrażenia.
Na spokojnie, ja też teraz przesypiam całe noce, wcześniej to bezsenność i pobodki o 5 rano... Dzisiaj pierwszy raz od dłuższego czasu wstałam 9.30. Piersi bolą tylko pod naciskiem, nawet chodzę bez stanika.... Niczym się nie przejmuj wszystko jest ok widzisz ja z łóżka sobota niedziela wstać nie mogłam, byliśmy u rodziny bo ledwo przyjechaliśmy to leżałam na lerzakach bo jedynie tak coś pomagało... Jazda samochodem to teraz dla mnie katorga. A dzidziuś zdrowy. Dostałam teraz konska dawkę magnezu żeby nie bolało tak rozciąganie macicyDziewczyny mam dylemat.... od wczoraj chodzę niespokojna i najchętniej poszłabym na USG sprawdzić czy wszystko w porządku. Ostatnia wizytę miałam 12 lipca kolejna dopiero 19 sierpnia już wytrzymać nie mogę bo jakoś tak dziwnie się czuje nagle zaczęłam przesypiać całe noce nie budzę się na siku (gdzie wcześniej to było nie możliwe) koszmary senne się skończyły i ogólnie jakoś tak piersi nie bolą mdłości ustały.... mam teraz 11 tydzień plus 3. Nie wiem czy umówić się do lekarza czy już poczekać do poniedziałku jeszcze ewentualnie badania genetyczne które zaplanowałam na 28 sierpnia mogłabym przełożyć na jutro ale z kolei nie wiem czy to nie będzie za wcześnie na to badanie.
w pierwszej ciąży idealne zawsze, teraz też oki. piję dużo wody.Mam pytanie odnośnie badania og moczu i osadu. Macie idealne wyniki, czy zdarzały Wam się odchyły od normy? I co z tego wynikało?