reklama
Lusia920408
Zaciekawiona BB
Ja leczę i mój dentysta wie ze jestem w ciąży z tego też względu ostatnia wizyta miała trwać 1,5 h a trwała 30 minut, a to z tego względu ze było za wcześniena leczenie byłam wtedy w 8 tc. Zapisał mnie dopiero po 13 tc. Ale że akurat idzie na urlop, to dopiero 2 września mam kolejną wizytę. Moja ginekolog powiedziała, że nie ma przeciwskazań a nawet teraz są znieczulenia miejscowe, które nie robią maleństwu krzywdy Dentysta kazał mi tylko się przygotować i wziąć ze sobą poduszkę, bo u niego się leży na fotelu i musze być tak ułożona żeby nic uciskało i było mi wygodnie, dodam tylko że do dentysty chodzę prywatnie. Bo na NFZ chyba bym się w ciąży nie odważyła.Dziewczyny co myślicie o leczeniu zębów w ciąży ? Myślicie ze jest Ono bezpieczne dla dziecka ?
agacior89
Zaangażowana w BB
Ja tez bym tak miała w dzień ale coś ty nie dopuszczam do tego jem co 1,5h coś, dla mnie to koszmar bo ja z tych co nie musza wcale jesc i gdyby tylko była możliwość to bym nie jadła a teraz muszę. Tez mam piersi ogromne i brzuch widoczny a to przecież początek
Mam tak samo. Zawsze miałam tendencje do tycia, teraz treningi na 30% wcześniejszego tempa, do tego jem 2x więcej, po prostu jest MEGA głodna i jak nie zjem to mnie mdli. Nie po jedzeniu tylko właśnie jak nie zjem
agacior89
Zaangażowana w BB
U mnie podobnie. To chyba ze zmeczenia, bo caly czas chodze z oczami na zapalkach. Ktoras z was pisala, ze musi meza w nocy budzic, bo taka ma ochote zazdroszcze
Bo ja wiem czy jest czego zazdrościć haha to frustrujace [emoji23]
Ja odkąd jestem w ciąży mam bardzo, bardzo erotyczne sny. Najgorsze, że jak się budzę to on już w pracy [emoji24]
agacior89
Zaangażowana w BB
Zamówiłam sobie detektor tętna płodu. Będę słuchać codziennie serduszka to będę spokojniejsza faktycznie. W razie jakiś plamien większych to tez sobie będę mogła sprawdzić, a nie się stresować.
JESTEŚCIE SZATANEM tez zaczęłam się rozglądać za tymi detektorami [emoji23] mój TŻ przypomniał mi co mówił nam lekarz - ze dopplera nie używa się na tak wczesnych etapach, a ja już mam 11tc. Kusi kusi kurczę! [emoji23]
Ivve
Fanka BB :)
Dziewczyny z tym detektorem to naprawdę super sprawa ale..... Nie bez powodu napisane od 12 A nawet 14 tygodnia uzywac. (Ja używam od jakiegoś 9+0 jakoś tak)
Przekonałam się na własnej skórze bo każdego wieczoru nie miałam problemu z znalezieniem serduszka naprawdę pięknie to słyszałam lecz jednego razu nie znalazłam za chiny nie mogłam znaleźć i co..... w głowie kłębek czarnych myśli a przeciesz zadaniem tego urządzenia jest uspokoić nas [emoji4] następnego dnia mój bombelek wyszedł z kryjówki i już słyszałam [emoji173]
Więc wniosek taki że może lepiej zaczekać [emoji848]
Choć przyznam szczerze nie zamierzam teraz przestać podsluchiwac moje maleństwo ale podejde do tego z większym dystansem że jeśli nie znajdę to poprostu schowało się [emoji7]
Przekonałam się na własnej skórze bo każdego wieczoru nie miałam problemu z znalezieniem serduszka naprawdę pięknie to słyszałam lecz jednego razu nie znalazłam za chiny nie mogłam znaleźć i co..... w głowie kłębek czarnych myśli a przeciesz zadaniem tego urządzenia jest uspokoić nas [emoji4] następnego dnia mój bombelek wyszedł z kryjówki i już słyszałam [emoji173]
Więc wniosek taki że może lepiej zaczekać [emoji848]
Choć przyznam szczerze nie zamierzam teraz przestać podsluchiwac moje maleństwo ale podejde do tego z większym dystansem że jeśli nie znajdę to poprostu schowało się [emoji7]
Ivve
W zeszłej ciąży leczylam zęby normalnie oczywiście moja dentystka została poinformowana o tym fakcie i znieczulenia jakieś nie szkodliwe dostawałam. I teraz zresztą nawet założyłam aparat ortodontyczny ( uwaga za darmo ) [emoji4] U mnie w Irlandi to ciężarne A nawet do ukończenia 1roku dziecka mają dentyste za darmo. Karmiacej plombują biała plombą bo możecie się zdziwić ale tu do tej pory używają tego czegoś srebrnego do plombowania [emoji15] nom żenada [emoji6] Ja skorzystałam bo karmialm.Dziewczyny co myślicie o leczeniu zębów w ciąży ? Myślicie ze jest Ono bezpieczne dla dziecka ?
reklama
evli2
obowiązkowo wizyty u stomatologa w ciąży. ja byłam w pierwszej ciąży 3 razy na przeglądzie w ciąży i teraz już zaliczyłam wizytę u stomatologa. bardzo ważne jest zdrowe uzębienie w ciąży. możesz leczyć bez problemu, oczywiście poinformuj dentystę o ciążyDziewczyny co myślicie o leczeniu zębów w ciąży ? Myślicie ze jest Ono bezpieczne dla dziecka ?