reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

reklama
Hej, ja mam krwiaka 1,6x1,6cm i biorę 3x duphaston, nospe i 2x luteinę dopochwowo. Leze cały czas, tylko wstaje do toalety i wziąć jedzenie itp. Tobie tez tak radzę!! Lez cały czas płasko, nie ma wyjścia.. :( tez jestem w 11 tygodniu. O cyclonaminie nie słyszałam, a w pierwszej ciąży tez miałam krwiaka, ale od samego początku i poroniłam w 9tyg. Miał wtedy wielkość 7x4,5cm :/
Ja pierwszą ciąże straciłam w 11 tyg. Tylko wtedy nie znaleźli jakiejś konkretnej przyczyny a badania genetyczne na własną kieszeń to niestety drogo. Dlatego teraz w drugiej trochę szaleje...

Ja prenatalne będę miała w 13+, ale dopiero jak się okaże, że jest wszystko ok, to po tej wizycie 20 sierpnia będę się umawiać.. a niestety w tym 12 tygodniu (czyli teoretycznie najlepszym) będę cały tydzień od poniedziałku do niedzieli na konferencji, więc niestety nie ma innego wyjścia, jak późniejszy termin :)

A czy mozna sprawdzic tym urządzeniem ile wynosi tętno, czy tylko że jest? ;)
Tak dokładnie pokazuje ile wynosi tetno w jego normach jest między 120 a 160 poniżej lub powyżej pika i święci na pomaranczowo.
M9jego bombelka zazwyczaj jest powyżej 160 A nawet 170 ale nie martwię się tym czytałam że różne są normy

Cześć Dziewczyny! Mam pytanie, jestem w 11 tygodniu i okazało się, że mam krwiaka 5x3 cm. Ginekolog przepisał mi cyclonamine na powstrzymanie krwawienia. Czy któraś z Was też to brała? Trochę się boję, że zatrzyma mi krwawienie i ten krwiak się nie opróżni, a będzie tylko rósł w środku.... Oprócz tego biorę duphaston i luteine dopochwowo.
Lekarz powiedział, że mam 50% szans, że wszystko skończy się dobrze, muszę leżeć i czekać.
Ja dostałam w szpitalu. Tyle że ja nie wiedziałam ze mam zespół antyfosfolipidowy i prawdopodobnie po tym leku moi chlopcy dostali zator. Ale jeżeli jesteś zdrowa to jest to klasyczny lek podawany przy krwiakach.

Ja pierwszą ciąże straciłam w 11 tyg. Tylko wtedy nie znaleźli jakiejś konkretnej przyczyny a badania genetyczne na własną kieszeń to niestety drogo. Dlatego teraz w drugiej trochę szaleje...
Mi się wtedy wylał ten krwiak i serce przestało bić, a dzień wcześniej biło. To było 8t4d, ale i tak zrobiliśmy badania za 900zl po tym to z nich nic nie wyszło, dalej nie znana przyczyna tylko, ze płeć meska. Wiec strata kasy...

Tak dokładnie pokazuje ile wynosi tetno w jego normach jest między 120 a 160 poniżej lub powyżej pika i święci na pomaranczowo.
M9jego bombelka zazwyczaj jest powyżej 160 A nawet 170 ale nie martwię się tym czytałam że różne są normy

Moj miał teraz 176 i tez się wystraszyłam ale między 9/10 tc norma to 175 wiec jest ok

Tu nikt nie bada Cię przez cała ciąże o ile jest wszystko dobrze :)
Ogólny wywiad , pobierze krew i mocz do badania i zmierzy ciśnienie nic więcej ;)
U mnie to samo. Praktycznie zadnych badan a usg to sa moze ze 3, chyba ze cos sie w miedzyczasie dzieje.
Z ginekologiem mialam pogadanke pieciominutowa po pierwszym usg, na ktorej tylko wspomnial, ze nie przewiduje zadnych komplikacji, wiec raczej sie juz nie zobaczymy.
Nosilam kiedyś aparat i pamiętam że na początku nie mogłam się przyzwyczaić i ranilo mnie po policzkach. Dziwne uczucie ale idzie się przyzwyczaić. Natomiast w ciąży dziąsła są ponoć rozpulchnione i szybciej można naproscic zęby tylko nie wiem jak to z trwałością pozniej. Niektórzy nie polecają w ciąży właśnie ze względu na to że często tworzą się ranki i łatwo o zakażenie. To co mogę doradzić to myj dokładnie taką mikro szczoteczka przestrzenie między aparatem A zębami bo to trudne do wymycia i łatwo sobie popsuć zęby. Jak dla mnie najgorsze było ściąganie aparatu po dwóch latach. Może teraz inaczej to robią ale mi klej spilowala oryodontka razem ze szkliwem. Z daleka tego nie widać ale mam porysowane szkliwo i słabsze zęby przez to.
To musiala byc chyba jakas niedoswiadczona ortodontka... Pierwsze slysze, zeby orto komus zniszczyla szkliwo przy sciaganiu aparatu :(
Hej! W którym t+d idziecie na USG prenatalne ? Bo ja mam dwa terminy zarezerwowane i nie wiem który wybrać, mam 12+3 i 13+3.
Ja ide w 9+3. Tak mi polozna ustawila. Nie wiem czy to nie za wczesnie.

U mnie to samo. Praktycznie zadnych badan a usg to sa moze ze 3, chyba ze cos sie w miedzyczasie dzieje.
Z ginekologiem mialam pogadanke pieciominutowa po pierwszym usg, na ktorej tylko wspomnial, ze nie przewiduje zadnych komplikacji, wiec raczej sie juz nie zobaczymy.

To musiala byc chyba jakas niedoswiadczona ortodontka... Pierwsze slysze, zeby orto komus zniszczyla szkliwo przy sciaganiu aparatu :(

Ja ide w 9+3. Tak mi polozna ustawila. Nie wiem czy to nie za wczesnie.

To naprawdę wcześniej mi nie pozwolono umawiać się nawet u lekarza przed 11+0

reklama
Dziewczyny, ktore meczyly mdlosci: jak sie czujecie? Przechodzi wam cos czy dalej musicie przytulac kibelek?
U mnie na szczescie ani razu sie nie zdarzylo, chociaz muli mnie kazdego dnia. W pierwszej ciazy byl dramat, codziennie wymioty do poczatku 2 trymestru. Mam nadzieje, ze te najgorsze dolegliwosci, bole glowy itp. nam w najblizszym czasie przejda i bedziemy mogly sie juz tylko cieszyc rosnacymi brzuchami ;)

Do góry