reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Witam marcowe mamusie Jestem szczęśliwa ,że mogę do Was dołączyć . Przewidziany termin mam na 30 marca .

Witaj! Ja mam termin na 27 marca, wiec jestesmy blisko :)
ale możecie urodzić szybciej jak m,y z terminem na 1. w poprzedniej ciąży tak miałam, byłam na początku listy, a większości mam jak zaczęły odchodzić wody wcześniej, to te z końca miesiąca miały szybciej maluszki jak my z 1:)teraz mam nadzieję, że moje maleństwo urodzi się szybciej jak w 41 tyg:)bo ostatnie 3 tyg ciąży trwały dla mnie wieki..
Na to licze ;) Moze nie rozpakuje sie przed wiekszoscia mam, ale nie pogniewalabym sie, gdyby to byly okolice 38tyg. Tez pamietam, ze ostatnie dwa tygodnie to byla juz meka...
Boje się trochę bo rok temu w 7 tyg. w lipcu poroniłam a w październiku miałam biochemiczną... Tym bardziej ,że już nie taka młoda jestem
7 sierpnia pierwsza wizyta u ginekologa a 8-go lot . Cały czas zastanawiamy się
Jestem ciekawa jakie sa ogolne zalecenia dot. podrozy samolotem w pierwszym trymestrze. Raz gdzies wyczytalam, ze najlepszy czas na podroze samolotem zaczyna sie od 14 tyg. Ja planuje lot miedzy 9 a 12 tygodniem o ile polozna nie bedzie odradzac.
Hej, mnie dziś strasznie boli żołądek aż takie kłucie czuje do tego mi na wymioty się zbiera [emoji17]
Moze cos zjadlas i Ci siadlo na zoladku? Mi zawsze pomoga mocna herbata bez cukru.

Sa tu jakies mamusie, ktore maja koty w domu? Zrezygnowalyscie calkowicie ze sprzatania kuwety?

reklama
A ja za dni koniec wakacji wracamy do domu 1000km autem... Oby tylko córka nie wymiotowala...

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

Na to licze ;) Moze nie rozpakuje sie przed wiekszoscia mam, ale nie pogniewalabym sie, gdyby to byly okolice 38tyg. Tez pamietam, ze ostatnie dwa tygodnie to byla juz meka...

Jestem ciekawa jakie sa ogolne zalecenia dot. podrozy samolotem w pierwszym trymestrze. Raz gdzies wyczytalam, ze najlepszy czas na podroze samolotem zaczyna sie od 14 tyg. Ja planuje lot miedzy 9 a 12 tygodniem o ile polozna nie bedzie odradzac.

Moze cos zjadlas i Ci siadlo na zoladku? Mi zawsze pomoga mocna herbata bez cukru.

Sa tu jakies mamusie, ktore maja koty w domu? Zrezygnowalyscie calkowicie ze sprzatania kuwety?

Ja mam psa i przez worek normalnie sprztalam na dworze po nim :)

Ja tylko żałuję że nie utrzymałam wagi z roku rok temu udało mi się schudnąć do 45 kg jestem niska mam 152 cm... I trochę sobie odpuściłam i waga obecna 61 kg już mi jest ciężko szczególnie wchodzić po schodach powinnam w sumie Max 7 kg przytyć...

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

Ja mam kota domowego czasem wychodzi sobie ale ja zrezygnowałam z sprzątania kuwety. Pytałam lekarza i odradzil mi robienia tego za duże ryzyko

ja już po wizycie u endokrynologa, kolejna za 6 tyg. na szczęście bez kolejek tam było i fajnie, bo pierwszy raz u tego lekarza byłam. i kolejne wyniki będą do zrobienia. a ja mam taki problem z żyłami, nie mogą znaleźć ich i kłują mnie z nadgarstka, ale tak wysoko, masakra, a jak na złość często robię wyniki. ale cóż dla maluszka wszystko.

no ja też nie pogniewałabym się na wypakowanie w 38 tyg. potem te ciągłe ktg, trzeba chodzić, a już na koniec czułam się średnio:)i tak czekałam już na tego maluszka:)

reklama
Do góry