reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

No ja farbowalam jakoś 3 dni przed testem bo sobie pomyślałam że w czasie okresu to nie bardzo bo nie zawsze złapie dobrze farba więc po ptakach [emoji12] ale niby teraz te farby nieszkodliwe [emoji6]

No właśnie haha dobrze ze ja mam ciemne to może jakoś będą funkcjonować hehe :)

Czy wy spicie na brzuchu? Ja jak miałam te bóle w okolica pępka i bol jajników podbrzusza to nie mogłam i tak już się boję spać na brzuchu...

reklama
A co sądzicie o malowaniu włosów? W grudniu będę szła na chrzciny jakieś pomysły na sukienkę dla dużego brzuszka? I buty kochane jestem niska bardzo ale chciałabym coś wyższego to grudzień będzie zimno ale poczęstunek i tort w restauracji buty płaskie odpadają... Jakieś pomysły???

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png
Ja w ogole nie lubię butów na obcasie, więc tym bardziej nie mecze się nimi w ciaży. Nawet mialam o to spięcie z tesciową, jak ślub brałam byłam w 6 miesiącu i ona mi doradzała, że ja musze chociaż mały obcas i zeby nie były odkryte. Ale nie posłuchalam[emoji23] to byl czerwiec i goraco, buty były plaskie i z odkrytym palcem. Dobrze sie w nich czułam, a tez za wysoka nie jestem[emoji13] foch był.

Ale oczywiście jeśli ty lubisz takie buty, to jak najbardziej. Ja do tego jeszcze mam 2 palce po urazach i zawsze mnie bolą w takich butach i dlatego stawiam na wygodę[emoji16] może takie na koturnie bardziej niż na obcasie ci podpasują.

Czy wy spicie na brzuchu? Ja jak miałam te bóle w okolica pępka i bol jajników podbrzusza to nie mogłam i tak już się boję spać na brzuchu...
Pamiętam z pierwszej, że w pierwszych tygodniach póki brzus mały to wręcz wskazane na brzuchu, o ile piersi pozwolą [emoji6]

Co do kawy to ja jakoś przestałam potrzebować, nie to że nie smakuje ale jakoś nie wchodzi [emoji12] narazie tak jedną popijam przez cały dzień...

Od nocy wreszcie zaczęły mnie chociaż piersi boleć ale zupełnie inaczej niż poprzednio, bardziej jakby poobijane były [emoji12]

Ja śpię na boku lekko przechylona do przodu ale mam wrażenie że mi się wszystko w brzuchu poloznilo, że nie mięśnie tylko już taka jedna falda... Luźna skóra dziwne.
Jade dziewczyny do tego lekarza 18. 30 stres jest.
Anita1990 trzymam kciuki pisz co i jak ;)

Ja w ogole nie lubię butów na obcasie, więc tym bardziej nie mecze się nimi w ciaży. Nawet mialam o to spięcie z tesciową, jak ślub brałam byłam w 6 miesiącu i ona mi doradzała, że ja musze chociaż mały obcas i zeby nie były odkryte. Ale nie posłuchalam[emoji23] to byl czerwiec i goraco, buty były plaskie i z odkrytym palcem. Dobrze sie w nich czułam, a tez za wysoka nie jestem[emoji13] foch był.

Ale oczywiście jeśli ty lubisz takie buty, to jak najbardziej. Ja do tego jeszcze mam 2 palce po urazach i zawsze mnie bolą w takich butach i dlatego stawiam na wygodę[emoji16] może takie na koturnie bardziej niż na obcasie ci podpasują.

Wiesz co wole płaskie sportowe buty :) i problem mam w tym jakie kupić na grudzień i jaka sukienkę bo to już brzusio widać będzie a tam będzie kamerzysta jakoś trzeba wyglądać :)

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

Ja śpię na boku lekko przechylona do przodu ale mam wrażenie że mi się wszystko w brzuchu poloznilo, że nie mięśnie tylko już taka jedna falda... Luźna skóra dziwne.

Daj znać po wizycie wstaw zdjęcie kropka :)

Mnie się przesunęła wizyta na 17:40 za 20min wyjeżdżam :)
Ty tez pisz co u jak :)
Czuje ze będą dobre wieści :)

reklama
Hej cudowne kobietki.Potrzebuje Waszego wsparcia. MOja OM 4.06, 27.06 Bhcg 57, dwa dni pozniej 157. 5 czerwiec pierwsze usg aby wykluczyć torbiele - pęcherzyk 3.4 mm. Wiek ciąży- ok 4.5 tygodnia. Wczoraj miałam usg, najpierw jakąś dupa wołowa stwierdziła, że widzi puste jajo i kazała mi zrobić znów 2xbete i wrócić z wynikami. Na pytanie czy to może być kwestia sprzętu- babsko się oburzyło i mnie opierdoliło...prawie zemdlałam po wyjściu z gabinetu. Pojechałam na inne usg, prywatnie. Wiek ciąży 6t3d - 6t2d, pecherzyk 16.2 mm, zarodek 5.1 mm, nie ma tętna.... mam zrobić betę, badania krwi i zrobić ok 30 lipca usg...... świat mi się zawalił....Byłam pewna że serduszko już będzie.... nie pamiętam jak było w poprzedniej ciąży bo jestem w domku letniskowym przez miesiąc...nie mam tamtych wyników badań. Cycki opuchnięte , od 1.5 tyg mdłości 24h na dobę... czy Wy już widziałyscie Wasze serduszka? W którym tyg? Wiem że dużo zależy od aparatury, to usg nie było najwiekszej klasy. Wiem też kiedy miałam owu, i wg moich wyliczeń to dzisiaj zaczał się 7tc.... mąż prosi mnie o spokój, ma oczywiście rację ale ja nie potrafię. Leżę i płaczę... to babsko wczoraj zabrało mi całą nadzieję....

Do góry