reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

No ja farbowalam jakoś 3 dni przed testem bo sobie pomyślałam że w czasie okresu to nie bardzo bo nie zawsze złapie dobrze farba więc po ptakach [emoji12] ale niby teraz te farby nieszkodliwe [emoji6]

No właśnie haha dobrze ze ja mam ciemne to może jakoś będą funkcjonować hehe :)

Czy wy spicie na brzuchu? Ja jak miałam te bóle w okolica pępka i bol jajników podbrzusza to nie mogłam i tak już się boję spać na brzuchu...

reklama
A co sądzicie o malowaniu włosów? W grudniu będę szła na chrzciny jakieś pomysły na sukienkę dla dużego brzuszka? I buty kochane jestem niska bardzo ale chciałabym coś wyższego to grudzień będzie zimno ale poczęstunek i tort w restauracji buty płaskie odpadają... Jakieś pomysły???

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png
Ja w ogole nie lubię butów na obcasie, więc tym bardziej nie mecze się nimi w ciaży. Nawet mialam o to spięcie z tesciową, jak ślub brałam byłam w 6 miesiącu i ona mi doradzała, że ja musze chociaż mały obcas i zeby nie były odkryte. Ale nie posłuchalam[emoji23] to byl czerwiec i goraco, buty były plaskie i z odkrytym palcem. Dobrze sie w nich czułam, a tez za wysoka nie jestem[emoji13] foch był.

Ale oczywiście jeśli ty lubisz takie buty, to jak najbardziej. Ja do tego jeszcze mam 2 palce po urazach i zawsze mnie bolą w takich butach i dlatego stawiam na wygodę[emoji16] może takie na koturnie bardziej niż na obcasie ci podpasują.

Czy wy spicie na brzuchu? Ja jak miałam te bóle w okolica pępka i bol jajników podbrzusza to nie mogłam i tak już się boję spać na brzuchu...
Pamiętam z pierwszej, że w pierwszych tygodniach póki brzus mały to wręcz wskazane na brzuchu, o ile piersi pozwolą [emoji6]

Co do kawy to ja jakoś przestałam potrzebować, nie to że nie smakuje ale jakoś nie wchodzi [emoji12] narazie tak jedną popijam przez cały dzień...

Od nocy wreszcie zaczęły mnie chociaż piersi boleć ale zupełnie inaczej niż poprzednio, bardziej jakby poobijane były [emoji12]

Ja śpię na boku lekko przechylona do przodu ale mam wrażenie że mi się wszystko w brzuchu poloznilo, że nie mięśnie tylko już taka jedna falda... Luźna skóra dziwne.
Jade dziewczyny do tego lekarza 18. 30 stres jest.
Anita1990 trzymam kciuki pisz co i jak ;)

Ja w ogole nie lubię butów na obcasie, więc tym bardziej nie mecze się nimi w ciaży. Nawet mialam o to spięcie z tesciową, jak ślub brałam byłam w 6 miesiącu i ona mi doradzała, że ja musze chociaż mały obcas i zeby nie były odkryte. Ale nie posłuchalam[emoji23] to byl czerwiec i goraco, buty były plaskie i z odkrytym palcem. Dobrze sie w nich czułam, a tez za wysoka nie jestem[emoji13] foch był.

Ale oczywiście jeśli ty lubisz takie buty, to jak najbardziej. Ja do tego jeszcze mam 2 palce po urazach i zawsze mnie bolą w takich butach i dlatego stawiam na wygodę[emoji16] może takie na koturnie bardziej niż na obcasie ci podpasują.

Wiesz co wole płaskie sportowe buty :) i problem mam w tym jakie kupić na grudzień i jaka sukienkę bo to już brzusio widać będzie a tam będzie kamerzysta jakoś trzeba wyglądać :)

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

Ja śpię na boku lekko przechylona do przodu ale mam wrażenie że mi się wszystko w brzuchu poloznilo, że nie mięśnie tylko już taka jedna falda... Luźna skóra dziwne.

Daj znać po wizycie wstaw zdjęcie kropka :)

Mnie się przesunęła wizyta na 17:40 za 20min wyjeżdżam :)
Ty tez pisz co u jak :)
Czuje ze będą dobre wieści :)

reklama
Hej cudowne kobietki.Potrzebuje Waszego wsparcia. MOja OM 4.06, 27.06 Bhcg 57, dwa dni pozniej 157. 5 czerwiec pierwsze usg aby wykluczyć torbiele - pęcherzyk 3.4 mm. Wiek ciąży- ok 4.5 tygodnia. Wczoraj miałam usg, najpierw jakąś dupa wołowa stwierdziła, że widzi puste jajo i kazała mi zrobić znów 2xbete i wrócić z wynikami. Na pytanie czy to może być kwestia sprzętu- babsko się oburzyło i mnie opierdoliło...prawie zemdlałam po wyjściu z gabinetu. Pojechałam na inne usg, prywatnie. Wiek ciąży 6t3d - 6t2d, pecherzyk 16.2 mm, zarodek 5.1 mm, nie ma tętna.... mam zrobić betę, badania krwi i zrobić ok 30 lipca usg...... świat mi się zawalił....Byłam pewna że serduszko już będzie.... nie pamiętam jak było w poprzedniej ciąży bo jestem w domku letniskowym przez miesiąc...nie mam tamtych wyników badań. Cycki opuchnięte , od 1.5 tyg mdłości 24h na dobę... czy Wy już widziałyscie Wasze serduszka? W którym tyg? Wiem że dużo zależy od aparatury, to usg nie było najwiekszej klasy. Wiem też kiedy miałam owu, i wg moich wyliczeń to dzisiaj zaczał się 7tc.... mąż prosi mnie o spokój, ma oczywiście rację ale ja nie potrafię. Leżę i płaczę... to babsko wczoraj zabrało mi całą nadzieję....

Do góry