Polecam skorzystać z porad jakiegoś dobrego dietetyka i naprawde wszystko jest do zrobienia ;p nawet przy chorobach tarczycy. Ja miałam to szczęście, że na takoego trafiłam i przedewszystkim nie tylkl utrata wagi ale tez nauczyl jak później ta wage utrzymywaćJa to jestem beznadziejnym przypadkiem [emoji23] przytylam 25 kg , schudnąć nie mogłam okazało się po czasie jak poszłam na badanie krwi i usg że tarczyca jest czterokrotnie powiększona hashimoto i oczywiście niedoczynność w parze ... Jestem 3 lata po porodzie A jeszcze 9 kilo zostało i jeśli uda mi się zgubić np 4 kilo tak zaraz wracają, więc ja pewnie jeszcze będę się z tym problemem męczyć przez całe lata
reklama
MamaR
Fanka BB :)
Super wynik. Moze uda sie go utrzynac. Ja po prostu jadłam wszystko ale z umiarem i dużo wody piłam. Zrezygnowałam ze słodyczy choć od czasu do czasu były i colka i fast food. Ale tez miałam nadwagę i lekarz mnie cukrzycą ciążowa straszył więc starałam się jeść zdrowo. Ale bardzo dużo spacerowalam bo byłam na zwolnieniu prawie od początku ciąży ze względu na charakter pracy.Mam nadzieję, że i mnie tez tak bedzie. Tez nie chciałabym dużo przytyć. Mam troche bzika na tym punkcie bo mialam nadwage ale z pomoca dietetyka udało mi sie zrzucic 25 kg i ponad poltora roku trzymam sie stalej wagi
MamaR
Schudnąć to nie ale może Ci rozpisać zdrowa dietę dla Ciebie i maluszka :-)Ja mam w planie poszukac dietetyka I ustalic diete od sierpnia. Nie wiem czy w ciazy mozna chudnac na diecie? Czy raczej to nie zdrowe?
Nie tyle co schudnąć ale utrzymać wagę i wyrobi zdrowe nawyki zywieniowe, które napewno beda pomocne przy późniejszym powrocie do wagi. Ułoży ci też konkretną ilość kalorii żeby zaspokoić Twoje potrzeby i maluszka.Ja mam w planie poszukac dietetyka I ustalic diete od sierpnia. Nie wiem czy w ciazy mozna chudnac na diecie? Czy raczej to nie zdrowe?
evli2
Poród SN i wróciłam do wagi sprzed ciąży po około 4 miesiącach. Dodam, że musiałam KPI- czyli odciągać mleko, bo synek nie chciał ssać z piersi- i karmiłam tak rok czasu. Tylko ja w ciąży byłam bardzo aktywna, nordic walking, spacery i przytyłam 14 kg.To może tak z innej beczki bo widze,że sporo z was już juz ma dzieciaczki. Jak dlugo po ciazy wracalyscie do formy z przed i jak to jest z utratą kg. ? Zastanawiam sie jak to bedzie bo termin porodu na 9 marzec wiadomo ze mozliwe nawet później a 3 października biezemy ślub. Miałam już wybrana sukienke ale obawiam się że moze nie pasować bo sylwetka sporo się zmieni Plan był oczywiscie dziecko po ślubie ale tak sie trafilo ,ze będzie przed
evli2
mieszkałam przez rokmiłe wspomnienia mam stamtądLondyn
Agunia1401
Moderator
Mała.czarna a czemu Ty się na listę nie wpisałaś? Wpisuj się i to szybciutko
Nowe dziewczyny też się wpiszcie zobaczymy ile nas dokladnie jest, nawet te co czytają a się nie udzielają
Nowe dziewczyny też się wpiszcie zobaczymy ile nas dokladnie jest, nawet te co czytają a się nie udzielają
reklama
Ja mieszkam w Londynie aktualneJa też mieszkam w UK. Jedną córkę tutaj urodziłam i wszystko było super. Teraz już pierwsze usg miałam w 5+0 i za tydzień idę na kolejne. Opieka ciążowa jak najbardziej jest dobra. W szpitalu teraz też się mną już porządnie zajęli od początku ale to pewnie temu że jestem po dwóch poronieniach.
A w jakiej części UK mieszkasz?