Sharmii
Zaciekawiona BB
A który masz już tydzień? Mi wychodzi 7tydzien 1 dzieńWidzę że masz dokładnie te same objawy co ja, ja jedynie nie mam żadnych mdłości. Też 29 lat pierwsza ciąża,![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A który masz już tydzień? Mi wychodzi 7tydzien 1 dzieńWidzę że masz dokładnie te same objawy co ja, ja jedynie nie mam żadnych mdłości. Też 29 lat pierwsza ciąża,![]()
Mi aplikacja pokazujw 6t4dA który masz już tydzień? Mi wychodzi 7tydzien 1 dzień
Ooooo.... Super ja mieszkam w Papendrecht (między Dordrecht, a Rotterdam) fajnie, bo nie mam się narazie komu wygadać ani popytać bo chce poczekać tak do 12/14 tygodnia żeby mieć pewność że wszystko OK. A z drugiej strony jestem szczęśliwa i wiesz taką mieszanka uczuć, bo jednak taka moja "tajemnica" że mam kogos na pokładzie jak gdzies bliko mieszkasz to obowiązkowo musimy się spotkać, mam masę pytańHej, ja tez mieszkam w HolandiiMoge spytac gdzie dokladnie mieszkasz?
To moja druga ciaza tutaj (synek urodzil sie w 2016), wiec daj znac jesli bedziesz miala jakies pytania czy watpliwosci.
Ja mam dwie i jedna właśnie 7tyg1 dzień na ktorej miałam kalendarzyk z menstruacją i owulacją, a druga taka typowo ciążowa że 6t0d wiec sama trochę nie wiem ktorej mam sie słuchać. (Choć tą ciążowa pokazuje niby, że to jest 7tyg. ale wiek położniczy 6+0.Mi aplikacja pokazujw 6t4d![]()
Witaj. ..nie każda ciaza musi wiązać się z lekami na podtrzymanie. Niektórzy lekarze przepisują profilaktycznie. Ja w żadnej ciaxy nic nie brałam. A urodziłam 2 silnych chłopców.Hey ja jestem z Holandii i niestety to samo tutaj nic nie zrobią do 12 tygodnia, co ma być to będzie trochę mnie to przeraża bo jednak to moja 1 ciąża, mam 29 lat i jednak trochę się stresuje czytając że tu na forum co 2 dziewczyną coś tam jednak bierze na podyrzymanie. Ja ogólnie dobrze się czuję ból w macicy takie kucie, mega wyostrzony zapach, mdłości może nie ale czasami jest mi naprawdę nie dobrze mdli mnie, od tygodnia zaparcia i wzdęcia nie do opanowania, no i piersi wielkie nabrzmiałe i zauważyłam w sobotę że otoczki się powiększają i sutki są sterczące obolałe i większe, senność to jakaś masakra. A tak to chyba dobrze się czuję, życzę powodzenia
A jak to wygląda z pierwszą wizyta? W którym tygodniu juz u was przyjmują. Pewnie uspokoilabyś się gdybys była po usg :-) .Hey, dobrze słyszeć że wszystko w porządku, jednak jak się dowiedziałam i zaczęłam czytać fora o różnych rzeczach, które się dziewczyną przytrafiają to jednak trochę strach, ja mieszkając w NL dodatkowo wiem, że niestety tu do 12tyg. Nikt mi nic nie poda dlatego trochę mnie to przestraszyło, że tak dużo dziewczyn coś bierze. Wiadomo trzeba być dobrej myśli i trzymam za moja fasole kciuki ja też prowadzę aktywny tryb życia, chociaż nie powiem że ja dowiedziałam się o ciąży to odpuściłam i narazie tylko praca, odpoczynek i spacer z psem, bo jednak nie chciałabym ryzykować, ale nie zamierzam stać w miejscu, poprostu chce dać sobie spokój tak do 12/14 tyg. Żeby też się trochę przyzwyczaić do nowego stanu rzeczy, bo ciało się zmienia.
To bardzo, Ci współczuję twojej straty.A jak to wygląda z pierwszą wizyta? W którym tygodniu juz u was przyjmują. Pewnie uspokoilabyś się gdybys była po usg :-) .
Moja trzecia ciąża zatrzymała się w 9 tc . Tutaj nawet leki na podtrzymanie by nic nie dały.
Najważniejsze że dobrze się czujesz i jak narazie jest wszystko w porządku.
Ja mam kilka aplikacji ale słucham najbardziej ciaza +Ja mam dwie i jedna właśnie 7tyg1 dzień na ktorej miałam kalendarzyk z menstruacją i owulacją, a druga taka typowo ciążowa że 6t0d wiec sama trochę nie wiem ktorej mam sie słuchać. (Choć tą ciążowa pokazuje niby, że to jest 7tyg. ale wiek położniczy 6+0.