reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

To może tak z innej beczki bo widze,że sporo z was już juz ma dzieciaczki. Jak dlugo po ciazy wracalyscie do formy z przed i jak to jest z utratą kg. ? Zastanawiam sie jak to bedzie bo termin porodu na 9 marzec wiadomo ze mozliwe nawet później a 3 października biezemy ślub. Miałam już wybrana sukienke ale obawiam się że moze nie pasować bo sylwetka sporo się zmieni;) Plan był oczywiscie dziecko po ślubie ale tak sie trafilo ,ze będzie przed;)
Ja nie przytylam ani kg w pierwszej ciąży A po porodzie było od razu -10kg takze cuda się zdarzają :-) Do października daleko napewno wrócisz do formy. A po porodzie od razu doszłam do siebie ale poród sn. Jeszcze w tym samym dniu mogłam iść na balety tak dobrze się czułam A byłam przygotowana na najgorsze.

reklama
Hej dziewczyny, nadrobiłam Was po weekendzie. Miałam weekend wyjazdowy, a dzisiaj full roboty w pracy i dopiero teraz odpoczywam... u mnie od środowej wizyty plamienia mam praktycznie codziennie.. :/ martwi mnie to, wiec idę w środę na kontrole. Póki co napisała mi doktor, żeby jeszcze luteinę na noc dorzucić oprócz duphastonu. Mam na szczęście w domu po poprzedniej ciąży. Mam nadzieje, ze to plamienie nie oznacza nic złego, ale chce się teraz oszczędzać, jutro pracuje z domu, a w środę wezmę na trzy dni L4. Powiem w pracy, ze się rozchorowalam. Muszę ukryc conajmniej do połowy sierpnia... wiec jakiś urlop wezmę jeszcze i jakoś to będzie. Czuje się w miarę ok, piersi zaczęły doskwierać, trochę zmęczona i senna, brzuch wzdety jak w 6 miesiącu, ale ogolnie ok, byle z dzidzia było wszystko dobrze.

Witam nowe przyszłe mamy! Sporo nas tu teraz :)
f2w3rjjghb3ibrut.png
No u mnie też dalej plamienia po tym usg. Chce się też wybrać na kontrolę, ale do mojej gin to na pewno się nie dostanę. Ostatecznie do kogoś innego pojde, ale to niestety dopiero w piątek[emoji17]

To może tak z innej beczki bo widze,że sporo z was już juz ma dzieciaczki. Jak dlugo po ciazy wracalyscie do formy z przed i jak to jest z utratą kg. ? Zastanawiam sie jak to bedzie bo termin porodu na 9 marzec wiadomo ze mozliwe nawet później a 3 października biezemy ślub. Miałam już wybrana sukienke ale obawiam się że moze nie pasować bo sylwetka sporo się zmieni;) Plan był oczywiscie dziecko po ślubie ale tak sie trafilo ,ze będzie przed;)

Ja po SN czułam się bardzo dobrze odrazu wstałam i wszystko robiłam przy małej nawet żadnych przeciwbólowych nie brałam bo nic nie bolało a schudłam tez szybko ale to dlatego ze dużo z nią spacerowałam :)

U mnie druga cesarka była dużo lepsza (pierwsza nagła, po długich próbach porodu sn, synkowi spadło tętno), ale doszły nowe skutki uboczne wkłucia. Ale było lepiej, także głowa do góry! :)
O to podnioslas mnie na duchu:)) mam nadzieję że tak będzie i u mnie , chociaż ja pierwsza super wspominam [emoji1787] najgorsze byly dla mnie skurcze przed [emoji23]

Cześć dziewczyny, nieśmiało się witam, bo dopiero wyszedł mi pozytywnie test w dniu spodziewanego okresu , myślałam, że będę jedną z pierwszych, a tutaj już 183 stron:szok: Teraz boję się iść do lekarza, bo w poprzedniej ciąży długo podejrzewali puste jajo płodowe, mój drugi synek ujawnił się dosyć późno:cool2:Oczywiście w międzyczasie przerabiam w głowie wszystkie możliwe czarne scenariusze :-pCzy jakaś mama, jak ja, spodziwałaby się trzeciego dzidziusia i to po cesarkach ? :)Bo szczerze mówiąc jestem przerażona:p
Witaj, ja też trzecie. Pierwsza sn, a druga cesarka właśnie też po próbie sn. Niestety mam też już za sobą ciąże w bliźnie po cc.

Ja nie przytylam ani kg w pierwszej ciąży A po porodzie było od razu -10kg takze cuda się zdarzają :-) Do października daleko napewno wrócisz do formy. A po porodzie od razu doszłam do siebie ale poród sn. Jeszcze w tym samym dniu mogłam iść na balety tak dobrze się czułam A byłam przygotowana na najgorsze.
Mam nadzieję, że i mnie tez tak bedzie. Tez nie chciałabym dużo przytyć. Mam troche bzika na tym punkcie bo mialam nadwage ale z pomoca dietetyka udało mi sie zrzucic 25 kg i ponad poltora roku trzymam sie stalej wagi ;)

Witaj, ja też trzecie. Pierwsza sn, a druga cesarka właśnie też po próbie sn. Niestety mam też już za sobą ciąże w bliźnie po cc.
Hej, super, że nie jestem sama. Właśnie boję się, że teraz mam coś takiego, bo słyszałam,że to częste...Najchętniej już bym biegła do lekarza sprawdzać, ale nie chcę znowu chodzić tysiąc razy, jak ostatnio. Oszaleje do tego czasu ;)

reklama
Ja to jestem beznadziejnym przypadkiem [emoji23] przytylam 25 kg , schudnąć nie mogłam okazało się po czasie jak poszłam na badanie krwi i usg że tarczyca jest czterokrotnie powiększona hashimoto i oczywiście niedoczynność w parze ... Jestem 3 lata po porodzie A jeszcze 9 kilo zostało i jeśli uda mi się zgubić np 4 kilo tak zaraz wracają, więc ja pewnie jeszcze będę się z tym problemem męczyć przez całe lata

Do góry