reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

Hej Przyszłe Mamy
O ciąży dowiedziałam się prawie dwa tygodnie temu, przed spodziewana miesiączka- intuicja i pierwsze objawy.
Wczoraj wyszłam szczęśliwa od ginekologa, a strasznie się martwiłam.
Ginekolog zauważyła pęcherzyk ciążowy, żółtkowy i 0,17cm zarodek.
Dziś w nocy pierwszy raz wymiotowałam, ale ogólnie każda noc mam nieprzespana przez ‚okresowy’ ból brzucha.
Od ponad tygodnia biorę duphaston i luteinę 2x1.
Ostatnia @ 05/06/19, przewidywany termin na 11/03/20, jak dobrze liczę 5t2d.
To moja druga ciąża, pierwsza skończyła się we wrześniu 2017roku na 9mc. Przerażajace, że jest tak dużo naszych aniołków... [emoji22]
Jestem pełna nadziei ze teraz uda się nam wszystkim [emoji7]
Powodzenia Mamy [emoji847]

Załączniki

• IMG_0177.JPG
    IMG_0177.JPG
    215,7 KB · Wyświetleń: 80
reklama
Hej Przyszłe Mamy
O ciąży dowiedziałam się prawie dwa tygodnie temu, przed spodziewana miesiączka- intuicja i pierwsze objawy.
Dziś w nocy pierwszy raz wymiotowałam, ale ogólnie każda noc mam nieprzespana przez ‚okresowy’ ból brzucha.
To moja druga ciąża, pierwsza skończyła się we wrześniu 2017roku na 9mc. Przerażajace, że jest tak dużo naszych aniołków... [emoji22]
Piękna fasolka. I gratuluję :-)

Biedronka my tutaj jesteśmy najstarsze. ..;-). Ale duszą tez młode :-) i mamy dzueci w podobnym wieku . Juz mówiłaś im? Ja dopiero po pierwszej wizycie myślę że już powiem. Juz widzę ich niedowierzanie . Trochę boje się reakcji starszaka. To już nastolatek który ma swój świat.

Oczywiście obawiam się też reakcji całej rodziny. Bo każdy myśli ze my z mężem zamknelismy temat dzieci 7 lat temu . Będą gadać hi hi . Jestem z małej miejscowości to już widzę jak będą szeptany o " wpadce " albo że polecielismy na 500 + :-(

A jak Wasze dzieci zareagowały na ciążę? Dla mnie to było takie cudowne jak mój 3-latek się ucieszył. Kilka razy dziennie ogląda kropkę z USG i wymienia co będą razem robić . A jak idzie spać to mowi- dobranoc dzidzia. Mam łzy w oczach ze wzruszenia :)

To ja wam powiem coś pozytywnego ze wczoraj betę robiłam i mam 563 :)
Ktory tydzien? :) ja jutro ide na bete i w poniedzialek zeby we wtorek ginekolog sie zapoznal i rozpoznal czy jest prawidlowy wzrost. A ja dziewczyny obudzilam sie z pobolewaniem podbrzusza..:( tez tak macie??mam nadzieje ze to normalne...

Hej Przyszłe Mamy
Gratuluje slicznego kropka:):):):)

reklama
Ktory tydzien? :) ja jutro ide na bete i w poniedzialek zeby we wtorek ginekolog sie zapoznal i rozpoznal czy jest prawidlowy wzrost. A ja dziewczyny obudzilam sie z pobolewaniem podbrzusza..:( tez tak macie??mam nadzieje ze to normalne...

5 tydz 4+2, byłam wczoraj u endokrynolog to powiedziała ze bardzo dobry przyrost idę 25 na usg

Do góry