Dzięki napisz. Ja nigdy wcześniej nie brałam leków na tarczyce pewnie temu na początek zapisała mi 25mg.Mam taka sama dawkę i wynik 3,600 jutro wizyta wiec napisze Ci czego się dowiedziałam ale myśle ze trzeba będzie zwiększyć
reklama
Przed ciążą nigdy nie brałam leków na tarczyce.to chyba kwestia indywidualną jak działają na kogos leki.
W mojej ocenie to jest bardzo mała dawka, posprawdzaj sobie TSH co miesiąc i zobaczysz.
Przed ciążą też miałaś 25 mg? Mi lekarz powiedział że w pierwszym trymestrze z automatu trzeba zwiększyć tę dawkę o 33%.
Faktycznie jak czytałam w różnych źródłach to TSH powinniśmy mieć w granicach półtora – tak byłoby najlepiej.
Tak miałam. Ft3 - 5 Ft4 - 16. Nie wiem czy to dobre wyniki? Kompletnie się na tym nie znam.Dawka nie zależy od samego Tsh. Miałaś badane jeszcze ft3 i ft4?
Ja mam Tsh 2.9 a resztę nie pamiętam ale w normie. Też mi endo przepisała 25.
Za miesiąc kolejne badania razem z antygenami i usg tarczycy. A potem mam się do niej stawić na kontrolę.
Przed ciążą nigdy nie brałam leków na tarczyce.
Aaaaaaaaa.....
To pewnie dlatego zaczyna od 25 aby sprawdzić jak Ci spadnie.
Ja na początku dostałam 50 mg, Spadło do jakiegoś poziomu i tak się utrzymywało ale nie było to wystarczające (starania o ciąże) więc zwiększono mi dawkę do 62,5.
Ivve
Fanka BB :)
Dobrze rozumiem ze u Ciebie też będzie nie wielka różnica między dziećmi? Synek w marcu roczek ?Dopiero ja byłam marcową (2017)mamą a moja córka w 2020 bedzie miała 3 lata a syn roczek :d ale ten czas leci
Spokojnych i nudnych ciąż Wam życzę!
alita6
Gratulacje, sliczną masz coreczkę. Ja też mam dwie córki 9 i 4 lata.Chciała bym nadr9bic wszystkie wiadomości ale to chyba nie osiągalne dziewczyny fajnie że was znalazłam
Czy któraś już widziała słyszała serduszko na swojej wizycie?
Dziś byłam na usg 6+2 i było serduszko. Takze może i u ciebie też już bedzie. Ja się nie spodziewalam, ze je zobaczę.
Zdecydowanie za mała... skonsultuj się z innym endokrynologiem.Myslislcie że przy moim Tsh 3.7 dawka 25mg jest za mała? Taką mi przepisała gin endo.
Ivve
Super wiadomość widziałaś już serduszko ❤ Ja też mam taka nadziejeGratulacje, sliczną masz coreczkę. Ja też mam dwie córki 9 i 4 lata.
Dziś byłam na usg 6+2 i było serduszko. Takze może i u ciebie też już bedzie. Ja się nie spodziewalam, ze je zobaczę.
Ivve
Ja straciłam drugą moja ciaze w 7t4d przyczyny nie znałam lekarz poinformował że poprostu tak się zdarza (przwzylamto okropnie), poronienie było samoistne dokładnie 8styczen 2018 A miesiąc później czyli 8 luty znowu widziałam 2 kreseczki na tescie i 8 pazdziernika urodzilam Nikole ❤ ktora obecnie ma 9 miesiecyU to widzę, ze niestety jest nas więcej, które straciły już dzidziusia. Mogę wiedzieć jaka była przyczyna, jeśli Była znana ? Ja miałam krwiaka od samego początku, który rósł obok dzidziusia aż pękł i się wylał :/ dzidzia się rozwijała ok, ale tego nie przeżyła po tym co przeszłyśmy ta ciąża na pewno będzie w porządku i będzie nagroda za poprzednie cierpienia już się nie mogę doczekać marca szkoda, ze nie można czasu przyspieszyć jak na pilocie
reklama
Lekarz rodzinny też to widział i nie powiedział nic ze za mało. Zapytam jeszcze raz na wizycie czy napewno jest ok. Po dwóch poronieniach to nie chce ryzykować.Zdecydowanie za mała... skonsultuj się z innym endokrynologiem.