Ivve
Fanka BB :)
Witam wszystkie przyszłe mamy bardzo cieszę się że jest takie forum, jestem w Norwegii i to forum będzie dla mnie bardzo pomocne, mam nadzieję w zeszłym tygodniu pojawiły się na teście dwie kreski to moja pierwsza ciąża. Nie wiem dokładnie jak oblicza się ciąże ponieważ jedne kalkulatory pokazują 5t2d lub 6t7d, ostatnia miesiączka 26.05. Mam ból w jajnikach szczególnie w jednym z lewej strony. Ból w podbrzuszu wieczorami i senność będę dzisiaj próbować wymusić badania, lecz w Norwegii są bardzo za natura i wcześniej niż 11 tydzień ciężko wymusić o jakie kolwoek badanie ;(
Miło, że nie tylko Ja na tym forum na obczyźnie obecnie mieszkam w Irlandi Północnej i widzę że podobne podejście u Ciebie mają z badaniami. U mnie wygląda to tak że pierwsza wizyta u gp taki rodzinny lekarz on wysyła wiadomość do kliniki ginekologicznej A od nich dostaje już wtedy list z terminem wizyty A pierwsza wizyta przypada dopiero między 12 a 16 tygodniem nie wcześniej do 12 tygodnia nie ratują ciąż nie robią praktycznie nic..... wiem cos o tym bo mam za soba poronienie w 7t4d zrobili wyedy tylko badanie krwi czy faktycznie jestem.w ciąży nic więcej zmuszona byłam chodzić prywatnie.