reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

A ja wam powiem tak, nie wiem czy sobie sama to wkrecilam czy coś w tym jest. Jak biorę swoją sunie do siebie (bo często jest u babci na wsi) to czuję się lepiej i psychicznie a przede wszystkim fizycznie. Nie dopada mnie przeziębienie i szybciej się leczę z obecnego :) Mnie nieraz oprócz migreny podczas przeziębienia dopada taki ból głowy, że nawet apap nie pomaga ani zimny oklad, a boje sie brać innych leków.

reklama
Dzięki dziewczyny za wpisy - widzę , że sporo przyszłych mam choruje i leczy się antybiotykiem .
No nic zobaczę jeszcze jutro jak to będzie wyglądało a najwyżej w środę umówię się do otolaryngologia - niech on zdecyduje .

Rozumiem rozumiem ale mi wychodzi jakoś dziwnie że owulacja musiała być wcześniej skoro termin jest też wcześniej a seks i tak był 10 i 11 lipiec dlatego tego nie rozumiem hahah
Może dziecko się poprostu od początku trochę szybciej rozwija 😉 u mnie jest podobnie, termin z OM na 5 marca a z USG od początku 2-3 dni szybciej ale mój lekarz mówi że taka różnica nie ma większego znaczenia 😉

Jak się czujecie dziewczyny? Ja mam dziś wizytę u lekarza i jest 31+5,ciekawa jestem ile waży mój mały 🤗🙂
Ja się czuję rewelacja w porównaniu z 1 czy nawet 2 trynestrem. Ja idę jutro na usg 3 trynestru, ciekawe czy moja mała podrosla, bo cały czas mówią o hipotrofii, innych wyników nie będę przytaczac. I chcę w końcu jakieś ładne zdjęcie z brzuszka ;) A dziś mam 31+2.

Jak się czujecie dziewczyny? Ja mam dziś wizytę u lekarza i jest 31+5,ciekawa jestem ile waży mój mały [emoji847][emoji846]
Ja też nawet w miarę - gdyby nie choróbsko byłoby ok - zaraz się zbieram do laryngologa , bo nie przespałam nocy . Znowu wrócił kaszel i męczył mnie od 1 do 7 . Aż mnie dziś brzuch boli od tego . Zobaczymy co powie i czy zapisze antybiotyk .
Ja dziś 28 + 3 .
Wizyta na 27 styczeń - dopiero tydzień temu byłam .
Zapisana byłam na 20 stycznia na trzecie badanie prenatalne , ale lekarz po ostatniej wizycie stwierdził , że wszystko jest ok i nie ma potrzeby go wykonywać , bo zrobi mi to badanie w trakcie wizyty kontrolnej .
Powiem wam , że plusem jest mieć lekarza , który też zajmuje się wykonywaniem badań prenatalnych , bo po pierwsze robi je na mega sprzęcie , a po drugie nawet zwykle badanie kontrolne wydaje mi się dokładniejsze .
Od początku chodziłam do ginekologa w mojej miejscowości , ale w związku z tym , ze chce rodzic w innym szpitalu musiałam zmienić .
Szkoda mi, bo pierwszy ginekolog był super , z fantastycznym podejściem , ale niestety szpital u mnie w miejscowości jest rodem z PRLu i zdecydowałam się rodzic w innym , oddalonym o 80 km.
Teraz ten nowy ginekolog jest świetnym specjalistą i z mnóstwem certyfikatów , ale jednak już z innym podejściem do pacjentki . Nie jest tak serdeczny jak poprzedni .
I tak źle i tak źle - kobiecie nie pogodzisz [emoji3][emoji3][emoji3]

reklama
Ja się czuję rewelacja w porównaniu z 1 czy nawet 2 trynestrem. Ja idę jutro na usg 3 trynestru, ciekawe czy moja mała podrosla, bo cały czas mówią o hipotrofii, innych wyników nie będę przytaczac. I chcę w końcu jakieś ładne zdjęcie z brzuszka ;) A dziś mam 31+2.
Napewno wszystko będzie dobrze, daj znać jutro 😉 Też liczyłam na jakieś ładne zdjęcie, ale mój mały po raz kolejny sobie buzię ręką zasłania hehe

Do góry