reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

Dzięki dziewczyny😀 tam na temacie o amniopunkcji trochę chyba przesadzają, ale sama się martwię więc rozumiem każdą mamę z osobna.
@Martynka90 jak Lekarze mówią żeby się nie martwić to musisz im trochę zaufać, znam dziewczyny z szansa na że 1:200 ale to dalej jest 0.05% szans głową do góry

Dziewczyny co do tsh, wszystkie parametry robicie nie tylko tsh? Ja miałam tsh 3.8 I lekarka dała mi leki ale żeby się wstrzymać i powtórzyć badania za 4tyg no może był jakiś skok, tsh się zmienia w ciągu dnia, powtórzyła i było wszystko ok i nie muszę brać.
Ja mam robione z ft3, ft4, 2 razy miałam anty tpo, ostatnio endo kazał zrobić przeciw ciała tg. Zobaczymy co to 😀

reklama
Dzięki dziewczyny[emoji3] tam na temacie o amniopunkcji trochę chyba przesadzają, ale sama się martwię więc rozumiem każdą mamę z osobna.

Ja mam robione z ft3, ft4, 2 razy miałam anty tpo, ostatnio endo kazał zrobić przeciw ciała tg. Zobaczymy co to [emoji3]

Ale robiłaś amniopunkcję ? Jestem w temacie bo moja przyjaciółka miała ja wykonywana .

Kobietki mam pytanie - czy was też w II trymestrze boli głowa ?
Wcześniej mnie głowa może bolała dwa, trzy razy w roku.
W I trymestrze ani razu a teraz zdarza się to częściej .
Nie są to aż tak silne bóle , ale jakby ćmienie .

Ale robiłaś amniopunkcję ? Jestem w temacie bo moja przyjaciółka miała ja wykonywana .
A w życiu. Boję się straty Malutkiej jak nie wiem co. To moje dziecko, kocham już ją taką jaka jest i będZie ;) ale na początku faktycznie rozwazalam taką opcję i dostałam nawet "refundację" od genetyka ;) ale genetyk i dwóch ginekologow w moim przypadku odradzali badania inwazyjnego.

Kobietki mam pytanie - czy was też w II trymestrze boli głowa ?
Wcześniej mnie głowa może bolała dwa, trzy razy w roku.
W I trymestrze ani razu a teraz zdarza się to częściej .
Nie są to aż tak silne bóle , ale jakby ćmienie .
No ja mam migrene, w 1 trymestrze mnie strasznie męczył a, teraz już nie. Boli mnie głowa njak się przeziebie albo "prześpię" albo zjem za dużo słodkiego.

A w życiu. Boję się straty Malutkiej jak nie wiem co. To moje dziecko, kocham już ją taką jaka jest i będZie ;) ale na początku faktycznie rozwazalam taką opcję i dostałam nawet "refundację" od genetyka ;) ale genetyk i dwóch ginekologow w moim przypadku odradzali badania inwazyjnego.

Naprawdę Martynka jesteś super dzielna .
Ja byłam z moją przyjaciółką - miała opuchnięcie płodu i miała amniopunkcję . Stres ogromny , ale na szczęście wszystko się dobrze skończyło . Dziewczynka ma dziś 3 lata. Urodziła się malutka - ważyła 2,5 kg a dzisiaj kawał babki :)
Zawsze trzeba być dobrej myśli .

Dziewczyny od kilku dni odczuwam już te skurcze chyba braxtona hicka bo kilka w ciągu dnia. Po aktywności cy kopniakach najczesciej. Macica lub jej cześć twardnieje po kilkunastu sekundach puszcza od razy zmieniam pozycje. Też tak macie? Biorę 2 razy dziennie magne b6 forte i raz dzienne magne b6.

reklama
Dziewczyny od kilku dni odczuwam już te skurcze chyba braxtona hicka bo kilka w ciągu dnia. Po aktywności cy kopniakach najczesciej. Macica lub jej cześć twardnieje po kilkunastu sekundach puszcza od razy zmieniam pozycje. Też tak macie? Biorę 2 razy dziennie magne b6 forte i raz dzienne magne b6.
Nie wiem czy to to samo, ale ja mam tak jakby twardy brzuch, a potem przechodzi samo ;) ale nie wiem czy to po ruchach płodu czy nie bo moja jest mało aktywnym płodem.

Do góry