reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

Dziewczyny mnie dopadł inny problem od dwóch dni... A mianowicie gazy, wzdęcia i zaparcia. Aż brzuch od tego boli, szczególnie podczas wyróżnień, dziwne uczucie.. Mam wrażenie że mi tam w środku cos napiera na pecherz I jelita.
Macie jakieś sposoby? Rano pije siemię lniane, jem Jablka, śliwki... Podejrzewam że to wina żelaza no ale do zrobić ;(

reklama
Dziewczyny mnie dopadł inny problem od dwóch dni... A mianowicie gazy, wzdęcia i zaparcia. Aż brzuch od tego boli, szczególnie podczas wyróżnień, dziwne uczucie.. Mam wrażenie że mi tam w środku cos napiera na pecherz I jelita.
Macie jakieś sposoby? Rano pije siemię lniane, jem Jablka, śliwki... Podejrzewam że to wina żelaza no ale do zrobić ;(

Mi lekarka przepisala terdyferon I boje sie wlasnie zaparc ;/ jeszcze go nie kupilam ze strachu a musze bo hemoglobina juz jest ponizej normy:/

Na wzdęcia polecam Espumisan ja biorę jak nie wzdyma .
Ja pod koniec drugiej ciąży też brałam tadyferon fakt powoduje zaparcia.Ja od skończonego 4 miesiąca ciąży brałam na zaparcia duphalac .

Ja mam właśnie normalnenzelazo stąd jakieś norweskie I znowu nie takie wysokie stężenie, ale problem zaczyna się pojawiać, ale to normalne że podczas wyróżnień czuje się z przodu podbrzusza? Jakby mi naciskalo?

Ja mam właśnie normalnenzelazo stąd jakieś norweskie I znowu nie takie wysokie stężenie, ale problem zaczyna się pojawiać, ale to normalne że podczas wyróżnień czuje się z przodu podbrzusza? Jakby mi naciskalo?
Mi się wydaje że to raczej normalne teraztakie narządy wewnętrzne jak jelita zmieniają swoje położenie ustępując miejsca rosnącej macicy i maluchowi

Biorę tardyferon od 6 tygodni i rzeczywiście problem z zaparciami jest duży. Najważniejsze, żeby brać go na czczo popijajac sokiem pomarańczowym, wtedy najlepiej się wchłania - tak twierdzą moi lekarze, a jak juz i tak trzeba sie z tym męczyc, to niech przynajmniej rzeczywiście podwyższa poziom hemoglobiny. Co do zaparć, to mnie pomagaja tylko suszone śliwki. Smakują okropnie, ale przymuszam się, żeby jeść 5 szt po śniadaniu i 5 szt po kolacji.

Biorę tardyferon od 6 tygodni i rzeczywiście problem z zaparciami jest duży. Najważniejsze, żeby brać go na czczo popijajac sokiem pomarańczowym, wtedy najlepiej się wchłania - tak twierdzą moi lekarze, a jak juz i tak trzeba sie z tym męczyc, to niech przynajmniej rzeczywiście podwyższa poziom hemoglobiny. Co do zaparć, to mnie pomagaja tylko suszone śliwki. Smakują okropnie, ale przymuszam się, żeby jeść 5 szt po śniadaniu i 5 szt po kolacji.

Gdzieś czytałam ze te śliwki najlepiej zająć wrzątkiem i to pic wtedy działają najlepiej

Mi lekarka przepisala terdyferon I boje sie wlasnie zaparc ;/ jeszcze go nie kupilam ze strachu a musze bo hemoglobina juz jest ponizej normy:/
tez biore tardyferon 2x dziennie powinnam i wczesniej tak bralam , mialam zaparcia ale co gorsze u mnie skutkowal wieczornymi wymiotami wiec teraz biore tylko rano zaparcia zniknely ale czy wyniki sie polepszaja to zobacze w poniedzialek... ja zelazo po jedzeniu biore na czczo zwracam w trybie natychmiastowym ... a popijam woda z cytryna

reklama
Do góry