reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

reklama
A myślicie że jak duża może być rozbieżność w badaniu szyjki? Ja ubiegłą środę u mojego lekarza miała 42, 7, a dwa dni później na prenatalnym 35 mm
Rozbieżności nie powinno być jeśli jest mierzona dokładnie, ogólnie jest to nie możliwe żeby w tak wczesnej ciąży w przeciągu 2 dni szyjka ci się skrocila o prawie 8mm, a zresztą nie jej długość jest istotna a to jak ona wygląda, lekarz badając cię ginekologicznie sprawdza czy się z nią nic nie dzieje. Moja szyjka w 24 tyg skrocila się z powodu nadmiernego wysiłku o 0,5 cm i miała 2,5cm a ogólnie była gotowa do porodu.

Ostatnia edycja:
Rozbieżności nie powinno być jeśli jest mierzona dokładnie, ogólnie jest to nie możliwe żeby w tak wczesnej ciąży w przeciągu 2 dni szyjka ci się skrocila o prawie 8mm, a zresztą nie jej długość jest istotna a to jak ona wygląda, lekarz badając cię ginekologicznie sprawdza czy się z nią nic nie dzieje. Moja szyjka w 24 tyg skrocila się z powodu nadmiernego wysiłku o 0,5 cm i miała 2,5cm a ogólnie była gotowa do porodu.
Nie pamiętam kiedy byłam badana ginekologicznie. Usg i tyle. Jutro idę do ginekologa mojego bo musze. Zobaczymy co ciekawego powie

Dziewczyny a slyszalyscie o warsztatach swiadomamama.pl ? Mi koleżanka podpowiedziała, prowadzą bezpłatne warsztaty w całej Polsce. W środę wybieram się na takie spotkanie w Gdańsku, może ktoś jeszcze się skusi?

Kurde a mi żaden lekarz nie mówił nic o długości, moja lekarka z Polski tylko podotykala i mówiła że nie musze brać duhostanu bo wszystko ok, ale nic o długości nie było, no nic usg między 27. 09 a 11.10 czekam na list.

U mnie lekarz sprawdza szyjke ale nie mówi ile mam, na razie dziękować wszystko jest dobrze. Zawsze tak czekam w niepewności co zaraz powie. Teraz staram się dużo odpoczywać tzn tyle na ile pozwoli mi moja 2 latka :)

Dawno mnie nie było, wpadłam w wir pracy [emoji23]
Przestałam jakoś „czuć” tę ciążę, energia powoli wraca, żadnych objawów. Dzisiaj kontrola u lekarza, może costam podejrze na USG. Znowu mi się śniło, że dziewczynka...

Dziewczyny, czujecie już kopanie? Motylka w brzuchu? Jakiekolwiek powiększenie brzucha? Zmiany w piersiach? Wypływanie siary? Zmiana koloru linii na brzuchu?

Bo u mnie nic :o

reklama
Dawno mnie nie było, wpadłam w wir pracy [emoji23]
Przestałam jakoś „czuć” tę ciążę, energia powoli wraca, żadnych objawów. Dzisiaj kontrola u lekarza, może costam podejrze na USG. Znowu mi się śniło, że dziewczynka...

Dziewczyny, czujecie już kopanie? Motylka w brzuchu? Jakiekolwiek powiększenie brzucha? Zmiany w piersiach? Wypływanie siary? Zmiana koloru linii na brzuchu?

Bo u mnie nic :o
Ja raz czułam tak jakby rybkę w środku ale nie wiem czy to to, nie nastawiam się bo to pierwsza ciąża i pewnie dopóki konkretnego nie poczuje będę czekać. Mi od dwóch dni bila strasznie sutki znowu chyba znowu etap wzrostu piersi. Wg. USG dzisiaj dzisiaj 16+0 mamo jak to się dluzy...

Do góry