reklama
Bedemama!
Moderator
Ufasz swojemu lekarzowi? Jesli tak to go posluchaj i staraj sie dotrwac do nastepnej wizyty. Bedziemy sie nawzajem wspierac, bo moje nastepne usg tez wychodzi w podobnym terminieBędęmama ja się dodalam.
Pisałam do lekarza stwierdził że nie potrzeby jechać bo nie ma krawien ani krwotoku śluz normalny biały kazał dużo leżeć spacerek i do domu i przelezec do wizyty 23 września bo jak by było coś nie tak to by już wystąpiło krwawienie... A szkoda zruszyc bo teraz by znów robił dopochwowo a 23 września będzie 13tc+2 więc będzie przez brzuch badanie prenatalne.
9t2d jest jeszcze terminem ustalanym w odniesieniu do ostatniej miesiaczki. Z tego wynika, ze owulacja w drugim przypadku mogla nastapic 1-2 dni pozniej w porownaniu do pierwszej ciazy.Porównałam usg z 9tc+2 z usg córki i ona już w tym tygodniu była większa miała CRL 1,40cm a maluszek mial w 9+2 CRL 1,26
Milii
Fanka BB :)
Ufasz swojemu lekarzowi? Jesli tak to go posluchaj i staraj sie dotrwac do nastepnej wizyty. Bedziemy sie nawzajem wspierac, bo moje nastepne usg tez wychodzi w podobnym terminie
9t2d jest jeszcze terminem ustalanym w odniesieniu do ostatniej miesiaczki. Z tego wynika, ze owulacja w drugim przypadku mogla nastapic 1-2 dni pozniej w porownaniu do pierwszej ciazy.
Jakoś to przeleze dla maluszka wszystko oby do 23 września.
Ja żadnemu lekarzowi nie ufam ale skoro twierdzi że to nic groźnego to sobie poleze. Kazal tylko przyjechać w przypadku krwawienia.
Także z zakupami to ja sobie poczekam do stycznia zapewne
Agunia1401
Moderator
Ja nie miałam takich mocnych wcześniej, o wiele lepiej się czuje, ale ja zrzuca to na duphaston i asmag który biorę, bo mnie muli po tym strasznie... Lepiej się czułam jak tego nie brałam.Masakra... żyję nadzieją, że już niedługo dostanę zastrzyk energii, a wy dziewczyny piszecie, że w 13, 14 tygodniu macie mdłości. Dobija mnie to.
Agunia1401
Moderator
Jak się któraś nie będzie potrafić dodać to uzupełnię we wtorek, jutro wracam po urlopie do Norwegii a zajade w poniedziałek wieczorem więc na spokojnie we wtorek powinnam znalesc czasDziewczyny, ktore jeszcze nie dodaly sie na liste. Wejdzcie w watek: lista marcowych mam i zostawcie posta z informacja o sobie. Ktoras z nas na pewno was doda.
A najlepiej jesli sprobujecie dodac sie same. Nie wiem czy jest mozliwosc edytowania listy na telefonie, ale jesli otworzycie ja na laptopie to nie powinnyscie miec problemow z uzupelnieniem tabelki.
Dlaczego powinnas zrobic przerwe w 12 i 13tc? Joga jest wtedy niewskazana?
Agunia1401
Moderator
Spokojnie ja następne usg w październiku czekam na list ze szpitala w Norwegii, niech mi napiszą co i jak...Jakoś to przeleze dla maluszka wszystko oby do 23 września.
Ja żadnemu lekarzowi nie ufam ale skoro twierdzi że to nic groźnego to sobie poleze. Kazal tylko przyjechać w przypadku krwawienia.
Także z zakupami to ja sobie poczekam do stycznia zapewne
Milii
Fanka BB :)
Spokojnie ja następne usg w październiku czekam na list ze szpitala w Norwegii, niech mi napiszą co i jak...
Do października chyba bym nie wytrzymala ale my cały czas będziemy w takiej niepewności do 24 tygodnia minimum... Trzeba mieć nadzieję że będzie dobrze wszystko
Agunia1401
Moderator
Będzie nie można inaczej myśleć.Do października chyba bym nie wytrzymala ale my cały czas będziemy w takiej niepewności do 24 tygodnia minimum... Trzeba mieć nadzieję że będzie dobrze wszystko
reklama
Jak masz luźne podejście do ciąży to może Ci się spodobać. Jest napisane prosto śmiesznie i lekko się czyta jak na ponad 500 stron. Są to doświadczenia autorki do których można się odnieść do innych książek które poleca w danym temacie. Przesyłam pierwsze strony książki. Jak sie spodoba to mozecie kupić używaną. Mój narzeczony (jeszcze tylko tygodniowy narzeczony ) kupil mi na olx za 4 Kinder jajka. A nawet widziałam za 10 zł.Warta polecenia? W necie ma dość skrajne opinie.
Załączniki