reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Jak masz luźne podejście do ciąży to może Ci się spodobać. Jest napisane prosto śmiesznie i lekko się czyta jak na ponad 500 stron. Są to doświadczenia autorki do których można się odnieść do innych książek które poleca w danym temacie. Przesyłam pierwsze strony książki. Jak sie spodoba to mozecie kupić używaną. Mój narzeczony (jeszcze tylko tygodniowy narzeczony :)) kupil mi na olx za 4 Kinder jajka. A nawet widziałam za 10 zł.
Pytanie 15 :D wybieram odp b ;P

reklama
Ja mam dzisiaj jakieś apogeum z mdlosciami i wymiotami ale u mnie to dopiero 11 tc się zaczyna... Poza tym 3 godzinna podróż autem pewnie swoje zrobiła, kilka przerw było [emoji6]

Tu masz wszystko ladnie opisane. Jesli nie praktykowałas przed ciążą, to w całym pierwszym trymestrze joga nie jest wskazana, dopiero w drugim i trzecim mozna.
Natomiast jesli cwiczylas wczesniej i np. Tak jak ja wchodzisz z ciążą z marszu, to mozna i w pierwszym trymestrze o ile lekarz nie zabroni.

reklama
Oczywiście, bardzo dużo i często (nie tylko jogę). Generalnie ruch w ciąży nawet w pierwszym trymestrze jesli wszystko przebiega w porządku jest jak najbardziej polecany, ale ludzie się najwyraźniej boja. No cóż, zobaczę jeszcze jak postąpić :)

to zalezy jaki ruch. Bo jednak startowanie z intensywnym ruchem na samym poczatku ciazy, jak sie do tej pory miało siedzący tryb życia, dla organizmu takie fajne nie jest. I może stanowic zagrożenie dla ciąży, bo jednak jest to dodatkowe obciążenie dla organizmu. Dlatego w wiekszosci przypadków ruch jest polecany po 12 tygodniu, jeśli dotychczas nie był on stałym elementem.

Do góry