reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

Tak miałam sprawdzany śluz i szyję czy tam nie ma bakterii bo tam mocz mu się jie podobał ale ok wszystko i brzuch po dusil i przyszłam już taka lekko obolala
To z tego, mnie ginekolog uprzedziła że po tym sprawdzaniu może się trochę krwi pojawić żebym się nie przestraszyła, to samo jakbyś się przytulala też może być.

reklama
To z tego, mnie ginekolog uprzedziła że po tym sprawdzaniu może się trochę krwi pojawić żebym się nie przestraszyła, to samo jakbyś się przytulala też może być.

No u mnie mąż pod koniec października także już ten brzuch będzie widoczny także sobie damy spokój z przytulaniem wolę nie ryzykować :)

Pracuje 2 dni w tygodniu około 16h.
Pracuje od 6 do 14 zazwyczaj w poniedziałki i czwartki. wróciłam w czerwcu (mała miała 8mc) i zaraz potem zaszlam w ciaze [emoji7]
Gdy Ja w pracy to tatuś zajmuje się córeczka mamy taka możliwość na szczęście. Ale tak sobie myślę że z dwójką malutkich nie liczę mojej najstarszej zaraz skończy 13 lat [emoji6] to już tak dobrze nie będzie i chyba nie wrócę do pracy chociaż chciała bym właśnie choćby na te 2 dni to zawsze jakieś wyrwanie się z domu do ludzi i tej codziennej monotoni.
Wow, a co to za praca, ze można tylko dwa dni pracować, jeśli możemy wiedzieć? Tez bym tak chciała hehe

To jeszcze pracujesz ? Z partnerem macie pracę na zmianę? Bo ja tu już o wszystkim myślę, czy wracać do pracy potem czy nie wracać, ale napewno rok w domu posiedzę
Ja tez się zastanawiam jak to będzie po macierzyńskim. Wrócić do pracy na pewno od razu wrócę, bo chce i muszę, ale nie mam pojęcia co wtedy z dzieckiem zrobie na te 9-10h dziennie... z takim rocznym. Ciężki temat będzie.

Młodsza córka wykańcza ( zaczyna chodzić [emoji4] ) noszenie jej też robi swoje ostatnio zwazylam kluske i ma już 13.5kg [emoji15] zaraz skończy 11 mc.[emoji3059]
Huh, to ja cofam moje codzienne jęczenie na noszenie mojej dwulatki [emoji30]
25 miesiący i 12,5kg. Ale tez zarżnęło mi to kręgosłup:( zwłaszcza, ze rok temu odstawiła wózek i od tego czasu, albo idzie sama albo jak się zmęczy to ląduje u mnie w nosidle...

Ja właśnie teraz pracuje po 10h na nocki, dzisiaj 13 ahh, pewnie skończę pracować dopiero przed porodem chyba że uda mi się wziąć cały urlop roczny wcześniej przed porodem właśnie:)
A chętnie bym odpoczela, chociaż ciazowych objawow brak, to powiedziałabym chwilę w domu po 11 latach bezustannie pracy :p
Heh ja tez pracuje na nocki :) tez 2 w tygodniu . Wymieniamy się z mężem opieka nad małym .

reklama
Do góry