reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Przepraszam. Wiem, że to może być wkurzające i egoistyczne. Ale trochę pewnie na oślep szukam jakiejś pomocy, wsparcia. Wiem, że to może być niepokojące ten mały przyrost i to mnie dosłownie paraliżuje.

reklama
A ja mysle, ze dla kazdej z nas “jej” problem jest tym najwiekszym i strach tym najgorszym. Nie porownywajcie, ze tyle tragedii a dziewczyna sie stresuje mm bo dla niej to jest stresujace. Od tego jest forum zeby o tym napisac. Nie rozumiem w czym wam to przeszkadza. Moze potrzrbuje uslyszec - nie martw sie ok? Przeciez to duzo nie kosztuje. Ja wiem, ze duzo osob stracilo ciaze ale my nadal tu jestesmy I tego sie trzymajmy.
Tylko, że już chyba z 10 osób próbowało ją uspokoić i właściwie nic z tego nie wynika.. Traktowanie pomiarów na różnych sprzętach bez odrobiny krytycyzmu jest niepoważne. Powinna udać się do swojego lekarza a nie świrować..

Przepraszam. Wiem, że to może być wkurzające i egoistyczne. Ale trochę pewnie na oślep szukam jakiejś pomocy, wsparcia. Wiem, że to może być niepokojące ten mały przyrost i to mnie dosłownie paraliżuje.
Jak będziesz mogła idź do swojego lekarza prowadzącego. Na IP jak widzą, że nic się nie dzieje z zarodkiem to potraktują Cię jak hipohondryczkę i te pomiary ginekolog mógł wpisać na "odwal się".

Mamy które już maja dzieci używacie fotelików samochodowych po starszakach? Ja mam taki fotelik ale ma już 5 lat bo właśnie sprawdziłam i decyduje się na zakup nowego co możecie polecić? Wcześniej miałam maxi cosi cabriofix

To jeżeli cię to paraliżuje to idź prywatnie gdzie mają genialny sprzęt (bo jesteś chyba na wczasach, bo pisałaś o jakieś podróży) i niech zobaczą, ale i tak nie masz pewności czy pierwszy pomiar był prawidłowy, ale będziesz mieć porównanie do daty Om więc będziesz wiedzieć czy jest ok, a zresztą zadaj lekarzowi pytania które cię nurtuja i niech cię uspokoi, bo my sobie możemy pisać ale ciebie to i tak nie uspokaja.

Mamy które już maja dzieci używacie fotelików samochodowych po starszakach? Ja mam taki fotelik ale ma już 5 lat bo właśnie sprawdziłam i decyduje się na zakup nowego co możecie polecić? Wcześniej miałam maxi cosi cabriofix
Musisz zobaczyc na date waznosci. Ale 5lat na lupine to troche za duzo. My teraz kupilismy cybex cloud z isize

To jeżeli cię to paraliżuje to idź prywatnie gdzie mają genialny sprzęt (bo jesteś chyba na wczasach, bo pisałaś o jakieś podróży) i niech zobaczą, ale i tak nie masz pewności czy pierwszy pomiar był prawidłowy, ale będziesz mieć porównanie do daty Om więc będziesz wiedzieć czy jest ok, a zresztą zadaj lekarzowi pytania które cię nurtuja i niech cię uspokoi, bo my sobie możemy pisać ale ciebie to i tak nie uspokaja.

Właśnie pierwszy był prawidłowy, bo na moją prośbę lekarz mierzył bo najpierw wyszło mu 5 co było za mało. Bardziej wczoraj było na szybko na IP. Pójdę jak tylko wrócę do domu

No właśnie.... Czyli u mnie wzrost 1 mm przez 3 doby jest za mały. Nie spałam cała noc, nie dam rady z tych nerwów
Nie martw sie. Moze wlasnie poprzednie mierzenie bylo bledne. Dlatego wlasnie ja nie latam co 5min na usg bo bym sie ciagle tak martwila. Ostatnie usg mialam 4tyg temu a nastepne dopiero za 2.5tyg. Naprawde nie zamartwiaj sie. Serduszko bije i to jest najwazniejsze. Kazdy ginekolog ma inny sprzet, mogly byc zle pomiary. Na pocieszenie Ci powiem,ze ja w ogole nie znam swoich wymiarow dzieciatka. Ja poszlam na 1usg potwierdzic ciaze, tydzien pozniej potwierdzic bijace serduszko. Bilo...nie wiem z jaka czestotliwoscia bo to bylo na szybko usg w szpitalu a tam sprawdzili tylko czy jest i czy bije. Od lekarza ktory sie przygladal uslyszalam tylko: pani to sie nie cieszy, bo tu tyle nieszczesc u Pani ze wszystko sie moze jeszcze okazac. (Ciaza pozamaciczna w marcu, dodatkowo blisko pecherzyka miesniak) chyba to mial na mysli ale pomyslalam sobie, ze ja Ci jeszcze dziadu udowodnie. Od tamtej pory sprawdzane mialam tylko badaniem zwyklym czy ciaza jest i tyle. Dziewczyno po co Ci stres. Niech sobie gadaja a Ty sie nie zamartwiaj bo Twoje dzieciatko to wszystko juz zaczyna odczuwac. Bedzie co ma byc. Uwierz w to, ze bedzie dobrze ❤

reklama
Jak jest U Was dziewczyny z hustawka hormonów. Ja potrafię się rozplakac w sekundę, wszystko jest dla mnie drażliwe i powodem do płaczu,ciężko mi samej z sobą a mąż niezbyt stara się zrozumieć że to przez hormony,uff łatwo nie jest....

Do góry