reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

No właśnie.... Czyli u mnie wzrost 1 mm przez 3 doby jest za mały. Nie spałam cała noc, nie dam rady z tych nerwów

A masz mozliwosc, zeby sprawdzic Gdzie Indziej? Latwo o blad na tym etapie ciazy. 3doby to mala roznica zeby sprawdzic wzrost. Jak serduszko bilo to znaczy, ze ciaza jest zywo. Pojedz jeszcze dzis gdzie indziej I sprawdzi.

reklama
No właśnie.... Czyli u mnie wzrost 1 mm przez 3 doby jest za mały. Nie spałam cała noc, nie dam rady z tych nerwów
Dziewczyno, lekarz źle zmierzył, nie dokładnie, mógł za daleko za 1 razem za daleko pociągnąć ta linie a później bardziej dokładnie, za wcześnie usg a później się stresujesz, a to bardzo szkodzi dziecku, lekarz mi powiedział żebym brała nospe jak boli bo mniej szkodzie dziecku tym jak wezmę niż nerwami, stresem i złym samopoczuciem bo boli.

Serio? Sprzęt sprzętowi nie równy i sprawność ręki lekarza też, jeden zmierzy bobasa bokiem inny plecakami, aż mnie trzęsie gdy widzę jak ktoś na siłę szuka problemów w obliczu tylu tragedii które miały miejsce już tu na tym wątku!

A ja uważam ze nie jesteśmy lekarzami i niema sensu stresować dziewczyny... była u lekarza i nic nie mówił wiec trzeba czekać spokojnie na kolejna wizytę i nie myśleć o tabelkach i nie czytać głupot w internecie. I powiem wam ze nie dziwie się lekarza ze czasem są nie mili ale jak dziewczyny tak chodzą non stop na IP z byle czym to tak jest same czasem robicie sobie problemy takie jest moje zdanie.

Wszystko zależy od ułożenia dzidziusia i sprzętu lekarza. 3 dni temu byłam na usg w szpitalu i crl wyszło 33mm, a wczoraj robiłam u ginekologa z lepszym sprzętem i wyszło 26mm. Nie masz się co przejmować.

Serio? Sprzęt sprzętowi nie równy i sprawność ręki lekarza też, jeden zmierzy bobasa bokiem inny plecakami, aż mnie trzęsie gdy widzę jak ktoś na siłę szuka problemów w obliczu tylu tragedii które miały miejsce już tu na tym wątku!
Dokładnie, przestań szukać problemów na siłę, to ma prawde szkodzi dziecku. Wbij Di głowy że to wina lekarza i tyle, serduszko bije. Jak będziesz miała czarne myśli, to naprawdę sobie coś ściągniesz. Grunt pozytywnie myśleć.

Dokładnie... tragedia, żeby sobie na sile szukać problemów, których nie ma. W ogóle nie ma powodu do zmartwień, wszystko jest ok, to zamartwiają się i stresują, co może szkodzić dziecku zamiast się cieszyć, ze wszystko dobrze. Co za bezsensowne analizowanie. Tego się nie da czytać, serio...
Nawet mi się nie chce wdawać w dyskusje i tłumaczyć, bo chyba niektórym nic to nie da... albo martwienia się, ze nie ma objawów, zamiast się cieszyć :D tu chyba wiekszosc to „specyficzne” osoby, które szukają na sile problemów. Jeśli w życiu jak w ciąży to współczuje partnerom...

reklama
A ja mysle, ze dla kazdej z nas “jej” problem jest tym najwiekszym i strach tym najgorszym. Nie porownywajcie, ze tyle tragedii a dziewczyna sie stresuje mm bo dla niej to jest stresujace. Od tego jest forum zeby o tym napisac. Nie rozumiem w czym wam to przeszkadza. Moze potrzrbuje uslyszec - nie martw sie ok? Przeciez to duzo nie kosztuje. Ja wiem, ze duzo osob stracilo ciaze ale my nadal tu jestesmy I tego sie trzymajmy.

Do góry