reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

ja też tak planuje. mam bardzo niemiłe doświadczenia z lekarzami na nfz z pierwszej ciąży, ale w końcu w 8 tyg trafiłam do wspaniałej lekarki, ale prywatnie tylko przyjmuje, ale dodatkowo pracuje w szpitalu, więc udało mi się, że była przy porodzie. Pamiętam, że same wizyty nie były bardzo drogie, ale plus badania prywatnie to już sporo. Teraz byłam 2 razy na nfz u ginekologa i nie jestem zadowolona za bardzo. Jednak będę tam chodziła, aby nie płacić za badania, a do swojej umówiłam się za tydz na pierwszą wizytę- więc zobaczymy jak to będzie. Chciałabym, aby ona prowadziła ciążę- jej ufam, ale badania chcę robić na nfz- bo po prostu mamdość ciągłego płacenia za wszystko, skoro z wypłaty idzie na nfz tyle kasy.
Ja tylko sie boje ze jeden ginekolog bedzie mowil co innego a drugi co innego i mi zrobia sieczke w glowie.. bo tez chetnie bym tak zrobila

reklama
Aha czyli leżysz.. a masz takie zalecenia czy po prostu? Ja duzo siedze i w sumie nie wiem czy to dobrze bo w koncu jest duzy ucisk na macice, a jak mam mozliwosc wyboru, bo jestem na L4 to wolalabym zrobic jak najlepiej dla organizmu. Ja jeszcze jak pracowalam to marzylam o takich kilku dniach, w ktorych usiade i bede pila kawe i nic innego mnie nie interesuje. Teraz niestety od kawy mnie odrzucilo haha peszek :D Troche nudnawo sie zrobilo a maz wieczorem dopiero wraca do domu

Zalecenie mam takie, żeby polegiwać... Więc większość czasu tak robię, również siedzę, bo nie dała bym rady cały dzień leżeć :p
Ja mam to szczęście, że mąż wraca o różnych porach, więc czasami mam go już od 14 :D
Ja poplanowałam sobie milion rzeczy na ten tydzień, a tu lipa... wszystko musiałam odwołać :( Też się nudzę, czytam, piszę... Oby do poniedziałku, mam nadzieję, że mój lekarz prowadzący powie mi, że mogę wrócić do życia aktywniejszego :) Oczywiście do pracy zapewne nie wrócę, bo pracuję w przedszkolu i tam ciągle chore dzieciaki... Ale do reszty aktywności!
a co do kawki to tylko do omleta z masłem orzechowym przy śniadaniu mi smakuje :D hahah

Ja tylko sie boje ze jeden ginekolog bedzie mowil co innego a drugi co innego i mi zrobia sieczke w glowie.. bo tez chetnie bym tak zrobila

Ja uważam, że jeśli ma się dobrego i zaufanego ginekologa to nie ma co kombinować, bo każdy ma inny styl pracy, inny sprzęt i to wiadome, że będą różnice w prowadzeniu. Co innego, jeśli prywatnie też nie ma się zaufanego ginekologa... wtedy można szukać... No i kwestia finansów, jeśli ktoś absolutnie ma ograniczony budżet to inna sprawa.
Podobno dalej z badaniami już taniej, więc największe wydatki teraz...

Dziewczyny a bierzecie magnez? Mi lekarz kazał brać 3x1... i oczywiście nie dopytałam, czy mam brać 3 tabletki jednorazowo, czy lepiej oddzielnie :D Póki co biorę oddzielnie :)

ja mojej prywatnej ufam w 100% i jej będę słuchała. z wizyt na nfz nie jestem zadowolona. usg trwa minutę i tylko usłyszałam- płod żywy, w normie. nie zadowala mnie ta odpowiedź. moja lekarka prywatna nie zawiodła mnie jeszcze i byłam zadowolona z prowadzenie ciąży u niej. ona na każdej wizycie bada na fotelu i usg. na usg woła męża i opowiada nam wszystko dokładnie, pomiary itp. ale chcę chodzić właśnie na nfz, aby nie płacić za badania, no i tam szybko mnie przyjęła, więc zostanę, ale jakoś nie leży mi ta kobieta. ale na nfz u nas jest mało lekarzy i wybór kiepski.

Hej, z rana byłam na pobraniu krwi właśnie próbuje odczytać swój wynik i przy RUB G (S) [v21] jest napisany wynik 52,7 (i strzałka w górę) z tego co doczytałam to chodzi o różyczkę. Ktoraś doświadczona mama może mi wyjaśnić więcej ?

Leżenie non stop jedynie wstawanie do WC i np zrobić sobie coś do jedzenia więc leżę. No cóż muszę przelezec chodzby do tego 12tyg mam nadzieję że później będę mogła normalnie chodzić :)
Ja tak samo, cały czas leze i tylko wstaje do wc lub po jedzenie czy herbatę sobie zrobić. Mam nadzieje, ze jeszcze będę mogła normalnie funkcjonować...

reklama
A wy też macie takie gazy w brzuchu?? Tak jak by w środku pekaly i wtedy czujecie ból?

Ja mam zlecone te badana.

Załączniki

• IMG_20190802_141318.jpg
    IMG_20190802_141318.jpg
    615,2 KB · Wyświetleń: 84
  • IMG_20190730_011553.jpg
    IMG_20190730_011553.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 86
Do góry