Milii
Fanka BB :)
Mnie czasem łapie delikatny ból podbrzusza. Trwa chwilę i przechodzi.
A mnie właśnie z lewej lub prawej strony i takie bable w brzuchu..
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mnie czasem łapie delikatny ból podbrzusza. Trwa chwilę i przechodzi.
Ja pierwsze usg miałam 8+3 prywatnie, bo tu w Norwegii najbliższe usg w 18 tyg :/ a później się dziwią że tyle poronien... Ale i tak nie dają hormonów ani nic na podtrzymanie... Tylko sprawdziłam wszystko ok serduszko biło, mam nadzieję że dalej tak jest za tydzień wracam do Polski to tam się porządnie przebada, jeszcze męża też na badanie muszę wysłać bo wyszło mi 0rh- a on też pamięta że ma 0 ale nie pamięta czy plus czy minus, a dokument potwierdzający zawieruszyl...
Można zrobić nieodpłatnie ale na nfz. to by było nie logicznie jakby lekarz z gabinetu prywatnego wystawiał skierowania na nfz. Ja chodzę na nfz i mam bardzo dobra lekarke, reaguje szybko na każdą nieprawidłowość, a jej diagnozy i wdrożone leczenie jest prawidłowe. więc nie tylko prywatnie można mieć dobrego lekarza.Hcv, hbs, cytomegalia, mocz, morfologia, rozyczka, toxoplazmoza, hiv i wr czyli kila.. tylko rozyczka to te dwa wspolczynniki wiec 80 zl, toxo tez 80zl i cytomegalia tez 80 zl... samo hbs 55 zl kosztowalo.. w poprzedniej ciazy wszystko robilam na nfz wiec nie odczulam tego. Szkoda ze nie ma czegos takiego ze badania mozna robic nieodplatnie, w koncu tyle placimy na te skladki zdrowotne... no ale coz.
Można zrobić nieodpłatnie ale na nfz. to by było nie logicznie jakby lekarz z gabinetu prywatnego wystawiał skierowania na nfz. Ja chodzę na nfz i mam bardzo dobra lekarke, reaguje szybko na każdą nieprawidłowość, a jej diagnozy i wdrożone leczenie jest prawidłowe. więc nie tylko prywatnie można mieć dobrego lekarza.
3 razy dziennie po 1 tabletce :-) np. rano po południu i wieczoremDziewczyny a bierzecie magnez? Mi lekarz kazał brać 3x1... i oczywiście nie dopytałam, czy mam brać 3 tabletki jednorazowo, czy lepiej oddzielnie Póki co biorę oddzielnie
Dziękuję! Tak do tej pory biorę.3 razy dziennie po 1 tabletce :-) np. rano po południu i wieczorem
Dziękuję! Tak do tej pory biorę.3 razy dziennie po 1 tabletce :-) np. rano po południu i wieczorem
Każda z nas inaczej to odczuwa. To normalne nie ma co się nakręcać...A mnie właśnie z lewej lub prawej strony i takie bable w brzuchu..
Hej.hej mamcie.
A więc tak na usg na razie nic nie widać
jest parę opcji. Ciąża się nie rozwija tzn kosmówka i dlatego nic nie widać i jak bym dostała okresu to samoistnie się wszystko oczyści. Następna opcja ciąża poza maciczna ale tu lekarz powiedział że może 1% daje że tak może być, ostatnia opcja ciąża jest jeszcze za wczesna by wyszło coś na usg, bo mam nieregularny okres plus długie cykle, i jak tak rozmawiałam z nim że kochaliśmy się tak mniej więcej koło 9-10 lipiec więc jak doszło wtedy do zapłodnienia to mam wcale nie patrzyć na termin od 1 dnia ostatniej miesiączki bo ona była 12 czerwca . Mam zrobić bete i za dwa dni powtórzyć zobaczyć czy się zwiększa. bo wczoraj zrobiłam test ciążowy i są dwie kreski, jak beta będzie przyrastać to zrobić uzg za 2 tygodnie - więc już poczekam na wizytę którą mam za 3 tygodnie i zobaczymy co wtedy wyjdzie.
Ja też na 15 marcaDzień dobry.Czy można do Was dołączyć?
Jestem z Uk.
To moja 5 ciąża.Pierwsze 3 poronienia samoistne, 1 ciąża pozamaciczna.I cud - Hannah .
Termin mam na 15 marca