reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Dziewczyny tak z innej beczki. Wylatuje 06.08 na wakacje na 2 tyg czy jeszcze ktoś gdzieś leci w tak wczesnej ciąży?

reklama
Dziewczyny tak z innej beczki. Wylatuje 06.08 na wakacje na 2 tyg czy jeszcze ktoś gdzieś leci w tak wczesnej ciąży?
Koleżanka leciała w 9tygodniu do Grecji, nie pozwalała jej ginekolog Ponieważ miała ciąże zagrożona, wymiotowala do krwi plus miała leki podtrzymujące, to musisz zapytać ginekologa.
f2w3gov37znp1hsr.png

Moja kumpela wczoraj była na USG, jest w 12 tygodniu, załamana szła bo mówi że Oproc brzucha, a twierdzi że ma strasznie uwydatniony to nic nie czuje, myślała że idzie po wyrok, a tu zdrowy dzidziuś ;) nie ma reguły czy są objawy czy nie.
A jak dzisiaj u was? Ja dzisiaj mogłam spać a brzuch mi się dawał we znaki od 5 rano, do tej pory dość kuje... A co dziwnego na podniebieniu na gardle zrobiły mi się dziwne pęcherze wiecie co to może być?
f2w3gov37znp1hsr.png
Ja kocham spać na brzuchu i dziś w nocy obudził mnie taki ból piersi że nie mogłam wytrzymać no i mdłości :(

Dziewczyny tak dla rozluźnienia, w pracy słucham podcatow Okuniewskiej super sprawa można się usmiechac samemu do siebie, a i czas zabija ;) (może znacie jakieś podcasty o ciąży chetnie posłucham) i podpowiedziala genialna rzecz, coś so poprawia humor, sprawdziłam rano i działa. Kanapka Reeses, nie zabijcie jeżeli napisałam że nazwę tych slodyczy: zwykły chlebek ja miałam z ziarna i i też pasował na to masło orzechowe i na to cieniutka warstwa nutelli, tylko oryginalnej nie zdrowej odmiany, niebo w gębie ;)
f2w3gov37znp1hsr.png

Jeżeli o mnie chodzi to ja bym nie poleciała, ale to jest indywidualna decyzja każdego. W pierwszym trymestrze nie jest zalecane latać samolotem, żaden lekarz nie powie, ze „może pani lecieć”, wiec to na własna odpowiedzialność. Oczywiście wszystko może być ok, na pewno wiele osób lata, ale ja za długo się starałam i chce tego dziecka żeby ryzykować dla własnej przyjemności. Wiec w tym roku chyba nici z wakacji, odbijemy sobie kiedyś ;)
A co do tych usg w Norwegii to ciekawe czy robią tak dlatego, ze nie jest zdrowe za częste usg czy jak? Jak myślicie? Może faktycznie nie jest to takie zdrowe i dobre dla dziecka, w końcu to jakieś fale itp, tylko w Polsce wiadomo liczy się kasa za wizyty...
f2w3rjjghb3ibrut.png

Jeżeli o mnie chodzi to ja bym nie poleciała, ale to jest indywidualna decyzja każdego. W pierwszym trymestrze nie jest zalecane latać samolotem, żaden lekarz nie powie, ze „może pani lecieć”, wiec to na własna odpowiedzialność. Oczywiście wszystko może być ok, na pewno wiele osób lata, ale ja za długo się starałam i chce tego dziecka żeby ryzykować dla własnej przyjemności. Wiec w tym roku chyba nici z wakacji, odbijemy sobie kiedyś ;)
A co do f2w3rjjghb3ibrut.png[/img]

Z tego co czytałam to właśnie nie ma medycznych przeciwskazan żeby nie latać.
Jak coś się ma stać to się stanie. Mamaginekolog pisała o tym fajny artykuł.

reklama
Do góry