reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Ja polecam książkę Iny May Gaskin "poród naturalny", są tam opisane porody począwszy od lat 70, same położne na skurczach polecały pocałunki z partnerem, jest tam opisane jakie to niesamowite przeżycia dla małżeństw/par. Akcja dzieje się co prawda w Stanach, ale szczerze ciężko mówić, że coś od dziesiątek lat praktykowane jest "modą". U nas jest to powszechne dopiero teraz, bo po prostu kiedyś nie można było uczestniczyć w porodzie, a jak mężowie/partnerzy uzyskali takie prawo, po prostu często z niego korzystają, co nie ma nic wspólnego z modą. Nikt nie twierdzi, że jeśli ktoś chce rodzić sam, to jego związek jest gorszy, czy partner nie kocha, przecież nikt czegoś takiego nie napisał ;)

reklama
@Milii super fasolka! 1 kwiecien to fajna data :)

@UKmama napisz, jak juz bedziesz znala termin wizyty. Mam nadzieje, ze uda Ci sie to przeciagnac do poniedzialku, zebys juz na pewno mogla zobaczyc serduszko.
wiadomo, że w tym dokładnym dniu wyliczenia terminu rodzi się tylko ok 10% dzieci, więc i tak nasze maluszki same sobie wybiorą datę. ja z pierwszym synkiem miałam termin 1 listopada- urodziłam 8:)

Byłam wczoraj na pierwszej wizycie , 4t4d, pęcherzyk 8mm. Niestety widać u mnie oddzielanie trofoblastu 10x4mm. Dostałam dupfaston 2x2 , zero seksu i dużo odpoczynku, 8 sierpnia mieliśmy lecieć na wakacje , lekarz zabronił lotu. Następna wizytę mam 7 sierpnia , okropnie się boje...

Niestety radą w tym temacie Cie nie poratuje bo nie mam doświadczenia w tym temacie. Ale wiem że nie takie przypadki kończą sie dobrze. Stosuje sie do zaleceń lekarza i naprawde dużo odpoczywaj, nic nie dźwigaj. Trzymam kciuki za Was ❤️

Ja mam inne pytanie. Czemu tak wiele z was rezygnuje z seksu? Lekarz tak zalecił? Same siw boicie?
Ja nie byłam u lekarza ale mnie boli woec to jednoznaczne.
f2w3gov37znp1hsr.png

Ja ostatnio zapomniałam zapytać (8tydzien), ale przy poprzedniej wizycie (5tydzien) ginekolog zabroniła. Stąd moje pytanie do Was...

reklama
Ja mam inne pytanie. Czemu tak wiele z was rezygnuje z seksu? Lekarz tak zalecił? Same siw boicie?
Ja przez wcześniejsze poronienia i ciążę zagrożona. Teraz są plamienia, więc już w ogóle, ale nawet bez nich miałabym zakaz kategoryczny...
A te co mogą, korzystajcie, ja zazdroszczę ;) ;)

Do góry