reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

reklama
Dzien dobry wszystkim!

Ktora mama chce sie pochwalic zdjeciem brzuszka? Moj jeszcze nie rosnie, ale fajnie byloby popatrzec na inne i pozazdroscic :)

Ja mam ale nie ma się czym chwalić :)

W końcu dzis do Polski 10 dni do wizyty :)

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

Hej a ja właśnie jadę nad morze [emoji3] mała śpi wiec mam trochę spokoju :)
Zrobiła mi się afta na języku taki ból okropny dostałam lekarstwo i mam nadzieje ze przejdzie bo nic jeść nie mogę i samopoczucie do dupy.

Ja też nie jestem za tym, żeby robić badania na własną rękę i sie później stresować. Trzeba sluchać swojego lekarza.
Ale też podejscie w niektorych krajach, ze usg 12 czy 18 tydz. mnie troche dziwi. A co właśnie z ciążami pozamacucznymi, krwiakami i innymi przypadkami. Wczesniejsze usg, zeby potwierdzić ciąże i sprawdzić czy dobrze umiejscowiona jest moim zdaniem konieczne.
Co jeśli ja bym czekała do 12 tyg. z tą ciążą w bliźnie, moglo by sie źle skonczyć.

A jeśli chodzi o mamaginekolog, to też nie do końca jej ufam. Ona jest dla mnie po prostu blogerką. A nasi lekarze nas znają, badają i to ich powinnyśmy słuchać i z nimi się konsultować, a nie z blogiem [emoji6]

Ja też nie jestem za tym, żeby robić badania na własną rękę i sie później stresować. Trzeba sluchać swojego lekarza.
Ale też podejscie w niektorych krajach, ze usg 12 czy 18 tydz. mnie troche dziwi. A co właśnie z ciążami pozamacucznymi, krwiakami i innymi przypadkami. Wczesniejsze usg, zeby potwierdzić ciąże i sprawdzić czy dobrze umiejscowiona jest moim zdaniem konieczne.
Co jeśli ja bym czekała do 12 tyg. z tą ciążą w bliźnie, moglo by sie źle skonczyć.

A jeśli chodzi o mamaginekolog, to też nie do końca jej ufam. Ona jest dla mnie po prostu blogerką. A nasi lekarze nas znają, badają i to ich powinnyśmy słuchać i z nimi się konsultować, a nie z blogiem [emoji6]
[GROUP=][/GROUP]
Ja nei jestem zwolenniczką usg w 18 tygodniu, żebyście mnie źle nie zrozumiały, oni też robią wcześniej jeżeli np miałaś cesarke lub poronilas wtedy Cię inaczej traktują, a najlepiej jeżeli idziesz z bólem i nie chce Cię wysłać na usg prosisz o pismo gdzie podpisuje się na nim że nic Ci nie grozi i bierze za to odpowiedzialność.

U nas też upał 5 dzień z rzędu powyżej 30 a wieczorem nie ma co liczyć na o chłodzenie bo słońca zachodzi o 23 i wstaje o 2 w nocy więc za bardzo nie zdąży się ochlodzic...

A ja tobie krzyżową cukrową razem z insulina. Już jedną godzina minęła a ja dalej czuje że zaraz puszcze pawia :(

A ja tobie krzyżową cukrową razem z insulina. Już jedną godzina minęła a ja dalej czuje że zaraz puszcze pawia :(
Słyszałam że to tragedia... Podobno można mieć ze sobą cytryne i nie każda pielęgniarka pozwoli ale jak sobie wcisniesz to o wiele lepiej się to przechodzi a dalej rule samo cukru dostarczasz do organizmu ;)

reklama
Z kwaskiem cytrynowym jest dużo lepsza :)
Nas to tez czeka w połowie ciąży :/
Ja dziś od rana mdłości przed chwila znów wymioty :(
Jak tak będę wymiotować w tej Grecji to nic nie będę miała z tych czasów.

Do góry