reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

reklama
Ponoć mleczne se ok gorzej jak robią się zielonkawe. A z lekarzami to masakra. Ja w 1 ciąży chodziłam do babki która wszyscy polecali super extra. Babka bierze 160 zł wizyta trwała 3 min nawet nie miała czasu odpowiadać na moje pytania bo już kolejna. Przecież kasa musi się zgadzać

Porazka taki ,,lekarz,,
Nienawidzę być pospieszana u lekarza bo inni czekają. Ale tak to jest jak sie zapisuje pacjentki co 5 minut :/

Ja Płaciłam w poprzedniej ciąży 230 za wizytę co pare dni u niby najlepszego w mieście, ale pacjentki co 5min i zawsze obsuwa ogromna. Teraz chodzę do babki, która się nie spieszy i bierze 180 i dzięki niej chyba zaszłam, bo przed tym cyklem brałam zastrzyki ovitrelle.
A śluz mam wlasnie biały albo żółtawy. Dzisiaj mnie mocniej zakłulo w brzuchu. Oszczędzam się, chociaż jutro chce sprzątać, ale będę uważać lepiej. Już tak strasznie chce ta wizytę! Mega się dłuży...
f2w3rjjghb3ibrut.png

A jak tam z waga, ruszyło się coś. Mi pokazuje 1kg mniej (65kg) zostało mi 10kg po 3 ciążach gdzie najstarsze dziecko ma 4 lata. Wydaje mi się że to 10 kg po 3 ciążach nie jest źle ale ostatnio trochę zdebialam gdy czekałam na autobus i podchodzi do mnie Pan koło 50 lat i mówi "ooo Pani będzie mieć dzidziusia, który to miesiąc?" A to dopiero 5tydzien. I co tu odpowiedzieć? Żeby jakoś to wyglądało powiedziałam mu ze koniec 3 miesiąca :baffled:

A jak tam z waga, ruszyło się coś. Mi pokazuje 1kg mniej (65kg) zostało mi 10kg po 3 ciążach gdzie najstarsze dziecko ma 4 lata. Wydaje mi się że to 10 kg po 3 ciążach nie jest źle ale ostatnio trochę zdebialam gdy czekałam na autobus i podchodzi do mnie Pan koło 50 lat i mówi "ooo Pani będzie mieć dzidziusia, który to miesiąc?" A to dopiero 5tydzien. I co tu odpowiedzieć? Żeby jakoś to wyglądało powiedziałam mu ze koniec 3 miesiąca :baffled:
Bezczelny koleś. A pewnie sam miał brzuchol wielki.

Żartujesz? Ludzie to nie mają wyczucia. Ja z waga spoko nawet mam mniej niż wcześniej :) aktualnie 64,5 jestem dość niska niestety :( ale za to zbita więc z tego w miarę się cieszę :)

Ogólnie mi to lata, ale dość nietaktowne pytanie. Ja zauważyłam jak dużo pobiegać a to był dzień gdzie dość duży dystans zrobiłam, brzuch robi się taki "wzdety". Mięśnie brzucha już nie te jak byłam w 1 ciąży i niestety szybciej brzuszek widać, może kiedyś uda się go wycwiczyc

Mam taką samą sytuację, ciąża młodsza więc będę marcowa, sama jestem z marca także mnie to cieszy
emoji7.png
a to mój pęcherzyk Zobacz załącznik 994657

Piękny 8-)

Ja robię żele...narazie nie zamierzam zrezygnować

Ja Płaciłam w poprzedniej ciąży 230 za wizytę co pare dni u niby najlepszego w mieście, ale pacjentki co 5min i zawsze obsuwa ogromna. Teraz chodzę do babki, która się nie spieszy i bierze 180 i dzięki niej chyba zaszłam, bo przed tym cyklem brałam zastrzyki ovitrelle.
A śluz mam wlasnie biały albo żółtawy. Dzisiaj mnie mocniej zakłulo w brzuchu. Oszczędzam się, chociaż jutro chce sprzątać, ale będę uważać lepiej. Już tak strasznie chce ta wizytę! Mega się dłuży...

Kiedy wizyta? Pierwsza ?

Maka86 też mam jakiś wzdety brzuch...Ale do wrocenia formy po ciałach nigdy nie miałam problemu . Dużo ćwiczę i jem regularnie.

Jeżeli okaże się że wszystko w porządku to na pewno zacznę też wykonywać ćwiczenia w ciąży

reklama
Beznadzieja, ludzie nie mają talktu. Jeszcze tacy po 60 rozumiem, myślą że są mili wzrok im szwankuje ale cóż.. Ja byłam świadkiem jak z koleżanką szłam do kolejki (była w ciąży zaawansowanej) a jakaś babcia z tyłu do wnuczka weź wyprzedaż ta Panią z brzuchem i zajmij kolejkę, posypalo się kilka siarczustych komentarzy w jej stronę odemnie. Sama rodziła I nie pamięta
f2w3gov37znp1hsr.png

Do góry