reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

My też za pierwszym razem.. ale niestety w 10 tyg poroniłam, teraz zaczelismy 3 miesiace po zabiegu i zajeło nam to 4 miesiace wiec bardzo szybko, ale w porownaniu do pierwszego strzalu zostawała niepewność czy w ogole się uda i czy wszystko bedzie ok..
Ja też, nie tryskam entuzjazmem i czekam do 12/14tygodnia wtedy komuś powiem o ciąży bo chce być pewna czy wszystko jest w porządku. Chociaż nigdy nie przeżyłam poronienia to właśnie chyba tylko to że mam świadomość że to może się bardzo szybko skończyć powstrzymuje mnie przed taką pełnia szczęścia i tym że w marcu mogę poznać moje własne dziecko. Ale z drugiej strony jestem pełna nadziei i cieszę się z każdego dnia i każdego sygnału, który mówi że wszystko jest tak jak na USG idealnie.

reklama
Ja mam podobnie. Jest to moja pierwsza ciąża i udało się za pierwszym razem z pomocą Flo i Testów Owu. Chciałabym żeby mnie nie dopadło to nieszczęście co wiele z na stutaj, ale znam też wiele dziewczyn co nie miały tej nieprzyjemności, wydaje mi się że dziewczyny co potrzebują wsparcia, co kiz swoje przeszły trafiają na forum plus te co są totalnie laikami. Musimy podchodzić z uśmiechem i wszystko będzie dobrze, uśmiechnięta mama uśmiechnięty dzidziuś.

Powiedzcie mi jedno też macie ból np gdy nagle zeksakijecie z łóżka albo wstaje ie z pozycji siedzącej gwałtownie? Ja czuję wtedy takie dość bolesne pociągniecie I nie mogę się nauczyć że trzeba powoli...
f2w3gov37znp1hsr.png

A jeśli chodzi płeć dzidziusia chcecie poznawać?

Bo to że marzy mi się synuś to oczywiste.
I tak sobie myślę że gdyby nie moja ciekawość i niecierpliwość to chyba chciała bym mieć niespodziankę do końca [emoji173]

Ale znając siebie nie wytrzymam i pewnie będą na usg zaczęła bym sama się doszukiwać płci i zgadywać [emoji23]
Nie wytrxynalabym w tej niewiedzy :D jestem z tych ciekawskich

Ja mam podobnie. Jest to moja pierwsza ciąża i udało się za pierwszym razem z pomocą Flo i Testów Owu. Chciałabym żeby mnie nie dopadło to nieszczęście co wiele z na stutaj, ale znam też wiele dziewczyn co nie miały tej nieprzyjemności, wydaje mi się że dziewczyny co potrzebują wsparcia, co kiz swoje przeszły trafiają na forum plus te co są totalnie laikami. Musimy podchodzić z uśmiechem i wszystko będzie dobrze, uśmiechnięta mama uśmiechnięty dzidziuś.

Powiedzcie mi jedno też macie ból np gdy nagle zeksakijecie z łóżka albo wstaje ie z pozycji siedzącej gwałtownie? Ja czuję wtedy takie dość bolesne pociągniecie I nie mogę się nauczyć że trzeba powoli...
f2w3gov37znp1hsr.png
Takie ciągnięcie jest normalne. To rozciągajaca się macica ☺

reklama
Do góry